reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

to mnie z nerwow zaczyna na tym etapie ciazy bolec brzuch, zoladek na szczescie nie, wspolczuje tych wymiotow, cos okropnego
Poki co troche lepiej i mala zaczela szalec w brzuchu wiec chyba jest ok
Brzuch bardziej miekki sie zrobil no nic poczekam i zobacze jak bedzie nie bede biegla do lekarza bo raz zwymiotowalam ...

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Dziewczynki oby Wam bóle przeszły. I dzidziusie jak najdłużej siedziały u mamusi.

U mnie o dziwo im dalej jestem tym jest lepiej. Mniej boli. Jasne jest ciezej ale teraz jakiegos takiego powera dostalam. Latam ukladam przekladam robie listę co potrzebuje segreguje rzeczy. Chyba mnie ten syndrom wicia gniazda dopadl.

Byłam w hm i dobrze ze nie mam kasy na koncie bo widzialam milion rzeczy dla mnie małej i synka. Na dzial meski nie zachodzilam bo nie chcialam sie dobijać:D wiem juz co i jak i za ile a to mi chodzilo.

Dzis mam obiad z glowy. Caly garnek zupki warzywnej mam jeszcze i wczoraj robiliśmy pierogi i cala micha do podgrzania jest. Ciesze sie bo nie musze stac przy kuchence i mam troche czasu na poleniuchowanie zanim mojego misia marude odbiore z przedszkola.

Jutro znowu na ktg jade i to tyle wizyt w tym tyg. Za to za tydzien jazda niezla. Poniedziałek diabetolog wtorek ginekolog sroda przedszkole zamikniete a w czwartek okulista z malym. I tu sie cholera boje. Ostatnim razem na poczekalni butami rzucal w ludzi ciekawe co teraz wymyśli:D

Jeszcze o oksy. Ja wspominalam ze po znieczuleniu zewnatrzoponowym przy 10 cm rozwarcia przeszly mi skurcze. No i na szybko podpieli mi oksy. Jezuuuu to co bylo przed kroplowka a po to nie ma porowania. Myslalam ze umre serio. Dlatego jak slysze ze ktos na porod sn chce znieczulenie to wlosy mi deba staja. Wiadomo sa dziewczyny co rodza sobie elegancko po takim znieczuleniu ale malo sie mowi o tych co maja w gratisie porod kleszczowy albo z proznociagiem . Do tej pory zaluje i sobie w brode pluje ze wzielam. Czuje sie winna za te wszystkie problemy co ma teraz synek. Nie strasze nie odradzam czy cos. Po prostu pisze jak było ze mna i jak sie moze skonczyc.

Nie wiem jak u Was, ale ja założyłam sobie "kartę hm" w aplikacji na telefonie i do końca października chyba jest rabat 10% na wszystko, a do tego jakiś większy na spodnie chyba i coś jeszcze. Zbierasz punkty przy zakupach i możesz je później wymienić na jakieś upusty :)

Ja z kolei byłam wczoraj w C&A z mężem, bo sama się tam obkupiłam ostatnio, jak mieli -50% na wszystkie przecenione rzeczy. I tak oto kupiłam sobie 5 bluzek za niecałe 30 zł. :-) :) Mój sobie wczoraj kupił za to trzy koszule, ale już "tylko" w wyprzedażowej cenie - każda po ok. 15-20 zł. Lubię takie promocje :wink:

No właśnie....
Ja mam termin na 10 grudnia. Ja myślę że Jadwiga lub lenam pod koniec listopada się rozpakuja.
Ja chciałabym pod koniec listopada, bo i tak w szpitalu zostaniemy.
Ja mam konflikt krwi z grup głównych i na bank będzie żółtaczka patologiczna.
Więc 2 tyg przed terminem mam do szpitala zgłosić swoją grupę krwi i męża, na przetaczanie dla dziecka. Muszą mieć przygotowaną.
Ja mam 0rh- ale mam przeciwciała grupy B, mąż ma właśnie grupę B i jak kolejny syn będzie też miał B to przetaczanie nas czeka.
Długo się leży w szpitalu po czymś takim?

Dziewczynki oby Wam bóle przeszły. I dzidziusie jak najdłużej siedziały u mamusi.

U mnie o dziwo im dalej jestem tym jest lepiej. Mniej boli. Jasne jest ciezej ale teraz jakiegos takiego powera dostalam. Latam ukladam przekladam robie listę co potrzebuje segreguje rzeczy. Chyba mnie ten syndrom wicia gniazda dopadl.

Byłam w hm i dobrze ze nie mam kasy na koncie bo widzialam milion rzeczy dla mnie małej i synka. Na dzial meski nie zachodzilam bo nie chcialam sie dobijać:D wiem juz co i jak i za ile a to mi chodzilo.

Dzis mam obiad z glowy. Caly garnek zupki warzywnej mam jeszcze i wczoraj robiliśmy pierogi i cala micha do podgrzania jest. Ciesze sie bo nie musze stac przy kuchence i mam troche czasu na poleniuchowanie zanim mojego misia marude odbiore z przedszkola.

Jutro znowu na ktg jade i to tyle wizyt w tym tyg. Za to za tydzien jazda niezla. Poniedziałek diabetolog wtorek ginekolog sroda przedszkole zamikniete a w czwartek okulista z malym. I tu sie cholera boje. Ostatnim razem na poczekalni butami rzucal w ludzi ciekawe co teraz wymyśli:D

Jeszcze o oksy. Ja wspominalam ze po znieczuleniu zewnatrzoponowym przy 10 cm rozwarcia przeszly mi skurcze. No i na szybko podpieli mi oksy. Jezuuuu to co bylo przed kroplowka a po to nie ma porowania. Myslalam ze umre serio. Dlatego jak slysze ze ktos na porod sn chce znieczulenie to wlosy mi deba staja. Wiadomo sa dziewczyny co rodza sobie elegancko po takim znieczuleniu ale malo sie mowi o tych co maja w gratisie porod kleszczowy albo z proznociagiem . Do tej pory zaluje i sobie w brode pluje ze wzielam. Czuje sie winna za te wszystkie problemy co ma teraz synek. Nie strasze nie odradzam czy cos. Po prostu pisze jak było ze mna i jak sie moze skonczyc.

A jeśli już w kwestii znieczuleń jesteśmy... ostatnio mi położna o tym gazie rozweselającym opowiadała, ale koleżanka-majówka mówiła, że na nią w ogóle nie podziałał. Miała któraś z Was już z nim do czynienia? :)

A jeśli już w kwestii znieczuleń jesteśmy... ostatnio mi położna o tym gazie rozweselającym opowiadała, ale koleżanka-majówka mówiła, że na nią w ogóle nie podziałał. Miała któraś z Was już z nim do czynienia? :)
Ja jeszcze nie ale jest w szpitalu w ktorym bede rodzic w pokoju i z tego cp wiem to bardzo często korzystaja z tego też tatusiowie hahaha [emoji28][emoji28][emoji28]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

moj od rana szaleje, chyba impreze sobie zrobil hehe, a moze czyms sie lekko zatrulas
Wczoraj jadlam tylko nalesniki z twarogiem rano (ja zawsze robie bez tluszczu bo mam fajna patelnie) i pozniej lopatka w sosie wlasnym z ryzem i buraczkami ... (Sosu sobie nie nakladalam) a dzisiaj rano bagietke z serem wedlina i pomidorem ... I to wsio co moglo mi zaszkodzic

Ostatnio jak wymiotowalam w 26tyg to tez po akcji z Mloda bylo... Moze to z nerwow ? Juz sama nie wiem

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja jeszcze nie ale jest w szpitalu w ktorym bede rodzic w pokoju i z tego cp wiem to bardzo często korzystaja z tego też tatusiowie hahaha [emoji28][emoji28][emoji28]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To samo słyszałam :D że to faceci są bardziej nakręceni na ten gaz. Położna mi opowiadała, że raz musiała jednego wypraszać, bo rozpraszał rodzącą po tym gazie ;)

To samo słyszałam :D że to faceci są bardziej nakręceni na ten gaz. Położna mi opowiadała, że raz musiała jednego wypraszać, bo rozpraszał rodzącą po tym gazie ;)
Moj na bank bedzie sie "rozweselal" [emoji14]
U nas sa tez podobno jakies elektrody na kregoslup z ktorych mozna korzystac ;) pilki sa, worki sake i prysznic no i gaz rozweselajacy

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Moj na bank bedzie sie "rozweselal" [emoji14]
U nas sa tez podobno jakies elektrody na kregoslup z ktorych mozna korzystac ;) pilki sa, worki sake i prysznic no i gaz rozweselajacy

thgfflw1k3inkyc3.png
To takie bajery Miasto właśnie oferuje :) super, bo wiesz, że możesz coś pod siebie dopasować, a nie każą wszystkim masowo tak samo rodzić.

Do góry