reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Jeszcze dzieci? Ale super, gdyby nas było by stać to 3 by była :)
Marzyłam o czwórce.
Nas w domu było sześcioro i zawsze było wesoło. Fajnie jest mieć dużą rodzinę.
Na ten moment ograniczają nas finanse i miejsce. Ale gdybyśmy kupili dom to czemu nie

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
My tak gadu-gadu o porodowych objawach, ale naprawdę się pewnie zacznie zupełnie niespodziewanie... Ciekawe, która z nas będzie następna ;) bo teraz już właściwie w każdej chwili może się coś wydarzyć...
No właśnie....
Ja mam termin na 10 grudnia. Ja myślę że Jadwiga lub lenam pod koniec listopada się rozpakuja.
Ja chciałabym pod koniec listopada, bo i tak w szpitalu zostaniemy.
Ja mam konflikt krwi z grup głównych i na bank będzie żółtaczka patologiczna.
Więc 2 tyg przed terminem mam do szpitala zgłosić swoją grupę krwi i męża, na przetaczanie dla dziecka. Muszą mieć przygotowaną.
Ja mam 0rh- ale mam przeciwciała grupy B, mąż ma właśnie grupę B i jak kolejny syn będzie też miał B to przetaczanie nas czeka.

Bolal teraz juz nie boli jak zwymiotowalam w ogole spac mi sie chce strasznie

Mysle czy to nie ze stresu tez badz co badz troche sie nadenerwowalam w weekend w zwiazku z sytuacja z Mloda ...

thgfflw1k3inkyc3.png
Idź się położyć, Kochana... jak się obudzisz to na pewno będziesz się już lepiej czuła, a mała drzemka jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)

Dziewczynki oby Wam bóle przeszły. I dzidziusie jak najdłużej siedziały u mamusi.

U mnie o dziwo im dalej jestem tym jest lepiej. Mniej boli. Jasne jest ciezej ale teraz jakiegos takiego powera dostalam. Latam ukladam przekladam robie listę co potrzebuje segreguje rzeczy. Chyba mnie ten syndrom wicia gniazda dopadl.

Byłam w hm i dobrze ze nie mam kasy na koncie bo widzialam milion rzeczy dla mnie małej i synka. Na dzial meski nie zachodzilam bo nie chcialam sie dobijać:D wiem juz co i jak i za ile a to mi chodzilo.

Dzis mam obiad z glowy. Caly garnek zupki warzywnej mam jeszcze i wczoraj robiliśmy pierogi i cala micha do podgrzania jest. Ciesze sie bo nie musze stac przy kuchence i mam troche czasu na poleniuchowanie zanim mojego misia marude odbiore z przedszkola.

Jutro znowu na ktg jade i to tyle wizyt w tym tyg. Za to za tydzien jazda niezla. Poniedziałek diabetolog wtorek ginekolog sroda przedszkole zamikniete a w czwartek okulista z malym. I tu sie cholera boje. Ostatnim razem na poczekalni butami rzucal w ludzi ciekawe co teraz wymyśli:D

Jeszcze o oksy. Ja wspominalam ze po znieczuleniu zewnatrzoponowym przy 10 cm rozwarcia przeszly mi skurcze. No i na szybko podpieli mi oksy. Jezuuuu to co bylo przed kroplowka a po to nie ma porowania. Myslalam ze umre serio. Dlatego jak slysze ze ktos na porod sn chce znieczulenie to wlosy mi deba staja. Wiadomo sa dziewczyny co rodza sobie elegancko po takim znieczuleniu ale malo sie mowi o tych co maja w gratisie porod kleszczowy albo z proznociagiem . Do tej pory zaluje i sobie w brode pluje ze wzielam. Czuje sie winna za te wszystkie problemy co ma teraz synek. Nie strasze nie odradzam czy cos. Po prostu pisze jak było ze mna i jak sie moze skonczyc.

No właśnie....
Ja mam termin na 10 grudnia. Ja myślę że Jadwiga lub lenam pod koniec listopada się rozpakuja.
Ja chciałabym pod koniec listopada, bo i tak w szpitalu zostaniemy.
Ja mam konflikt krwi z grup głównych i na bank będzie żółtaczka patologiczna.
Więc 2 tyg przed terminem mam do szpitala zgłosić swoją grupę krwi i męża, na przetaczanie dla dziecka. Muszą mieć przygotowaną.
Ja mam 0rh- ale mam przeciwciała grupy B, mąż ma właśnie grupę B i jak kolejny syn będzie też miał B to przetaczanie nas czeka.
Ja mam na 8 termin z OM a z usg 2-4 grudnia [emoji16]

thgfflw1k3inkyc3.png

Jeśli lekarze przy trzeciej cc otworzą i zobaczą czysty mięsień to mówią że można ale oczywiście jest to ryzyko ale jeśli będą zrosty to odradzają.

Jak to w de podwiązują? Chyba za twoją zgodą?

cb7wugpju04jz4q8.png
Moja polozna mi pow ze po 3 cc juz nie mozna miec wiecej dzieci ze wzgledu na ryzyko.. i Cie odrazu podwiazuja :/

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Bolal teraz juz nie boli jak zwymiotowalam w ogole spac mi sie chce strasznie

Mysle czy to nie ze stresu tez badz co badz troche sie nadenerwowalam w weekend w zwiazku z sytuacja z Mloda ...

thgfflw1k3inkyc3.png
to mnie z nerwow zaczyna na tym etapie ciazy bolec brzuch, zoladek na szczescie nie, wspolczuje tych wymiotow, cos okropnego

reklama
Wczoraj mala poszla spac bardzo pozno ale za to dzisiaj dala pospac do 10:o A teraz zbieramy się do kina na "Wołyń", mała zostaje z babcią. Mam nadzieję, że nie urodzę ani nie posikam się w trakcie seansu;)

Do góry