reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

A wiecie co? Ja najbardziej w tej ciazy nie lubię pytań "jak się czujesz?". Nie wiem co odpowiadać... na tle dziewczyn, które muszą np całą ciążę leżeć albo mają jakieś inne przypadłości i problemy to nie mam prawa powiedzieć,że źle. Z drugiej strony czuje się wiadomo - jak emerytka a nawet gorzej bo mam gorsza kondycję od mojej 79 letniej babci teraz :) niedołężna jestem i to mnie wkurza, poce się z byle powodu, stekam jak wstaje z fotela... juz się do tego nawet trochę przyzwyczaiłam [emoji51] ale co mam odpowiadać? No nie lubię tego pytania jak cholera wiec zaczęłam mówić, że okej. Niedołężna ale jest spoko ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tez kazdy pyta jak sie czuje ... No a jak mam sie czuc lubemu tylko co chwile musze przypominac, ze jest mi juz ciezko bo facet to facet wiadomo zapomina ale jak mu tak przypomne to wtedy pomaga mi w domu wiec nie moge miec do niego pretensji.
Ostatnio smial sie jak szlismy ze uwielbia jak jestem w ciazy bo ruszam sie jak taki pingwinek haha dobrze, ze mam poczucie humoru bo inaczej pewnie bym sie na niego obrazila.
Znow mi dzis niemoc doskwiera najchetniej poszlabym spac.

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Mnie dzisiaj po 10 odwiedzili rodzice bo byli akurat w mieście wiec od rana juz jestem na nogach. Śmieszni są, tata obrażony na mamę śmiertelnie bo był u lekarza a ona w tym czasie poszła do cukierni i jak wyszedł to powiedział, że jakby z nim poszła to by dostała 50zl a tak to figa. I mama nie zrozumiała o co mu chodzi, czy jakaś promocja była u lekarza czy co[emoji38] i tak całą drogę się sprzeczali a u mnie tata nawet nie chciał od niej ciasta bo mówi, że ma nienormalna babę. Boże... fajnie oni maja w tym ich związku [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Czarownica smoczek możesz kupic w kazdej chwili w aptece. Te" banki" najgorsze cala buźkę wypełniają "lezki" najmniej ingerują no ale jal dzuecuak nie toleruje to się kupuje ergonomiczne. Te od lewej ku prawej konciwki

Ja naprawde nie rozumiem po co Wam wszystko przed porodem? Aptek nie macie to samo z butla. Jak będzie potrzeba to się w 5minut kupi

Od lewej na mnie ingerują w zgryz
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg

Załączniki

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    5,4 KB · Wyświetleń: 285
Ufffff lola! Stracha napędzila ale całe szczęście,że jest dobrze i oby tak było już do końca :)
Ja dzisiaj na wadze 0.5kg mniej. W końcu bo strasznie się bałam na nią wchodzić. Juz mam przecież plus 12...
Dziewczyny a co do wyprawki. Jeśli będę miała cc i zamierzam karmić piersią... to mam kupować butelki? Tak w razie czego kupić jedna czy więcej się przyda?? Smoczki kupować takie 0+ czy lepiej nie dawać na początku? Smok obowiązkowy? Czy można się obejść bez? Kupić jeden dwa czy kilka? Nocne i dzienne osobno? Jakies konkretne? Doradźcie doświadczone Mamuśki :)

To zależy czy np. planujesz używać laktatora (i czy Twoje piersi będą podatne) i wychodzić bez dziecka. Mi się przydawały jeszcze w szpitalu jak przez kilka dni dziecko było na innym oddziale i musiałam jej na noc zostawiać moje mleko bo nie mogłam karmić w nocy. Ja kupiłam butelki ale niepotrzebnie, bo miałam kilka małych jeszcze zapakowanych razem z moim laktatorem (używką) i ostatecznie w ogóle tych kupionych butelek nie użyłam tylko te od laktatora - trzymałam w nich mleko w lodówce a jak trzeba było to tata z nich karmił kiedy mnie nie było pod ręką. Smoczek zawsze można kupić później ale on może zaburzyć ssanie i może zamiast z butelki lepiej podawać np ze strzykawki.
Smoczek uspokajacz to zależy od dziecka i Twojego podejścia, moja na początku nie chciała w ogóle, potem babcie ją nauczyły i czasami się przydał (na szczęście rzadko), ale są różne kształty i różne podchodzą dzieciom. Ja jeden philips Avent dostałam w paczce reklamowej ze szpitala, więc kupić można jakiś inny. Widziałam, że avent wypuścił jakieś okrągłe smoczki w kształcie misia, podobno lepszy ksztat i korciło mnie żeby kupić, ale jest 2x drozszy od zwykłego a w sumie to nie wiem czy chcę żeby młodsza ciumkała. Zawsze można kupić później.

Czarownica smoczek możesz kupic w kazdej chwili w aptece. Te" banki" najgorsze cala buźkę wypełniają "lezki" najmniej ingerują no ale jal dzuecuak nie toleruje to się kupuje ergonomiczne. Te od lewej ku prawej konciwki

Ja naprawde nie rozumiem po co Wam wszystko przed porodem? Aptek nie macie to samo z butla. Jak będzie potrzeba to się w 5minut kupi

Od lewej na mnie ingerują w zgryz
Zobacz załącznik 777160

Ja tez zaliczam sie do tych panikar, które wola miec wszystko kupione wcześniej [emoji846] moze dlatego, ze teraz jest czas, zeby o tym poczytać i wybrać najbardziej odpowiednie, a nie potem na lapu capu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez kazdy pyta jak sie czuje ... No a jak mam sie czuc lubemu tylko co chwile musze przypominac, ze jest mi juz ciezko bo facet to facet wiadomo zapomina ale jak mu tak przypomne to wtedy pomaga mi w domu wiec nie moge miec do niego pretensji.
Ostatnio smial sie jak szlismy ze uwielbia jak jestem w ciazy bo ruszam sie jak taki pingwinek haha dobrze, ze mam poczucie humoru bo inaczej pewnie bym sie na niego obrazila.
Znow mi dzis niemoc doskwiera najchetniej poszlabym spac.

thgfflw1k3inkyc3.png
a mnie sie malo kto pyta jak sie czuje, a ja chcialabym by sie ktos spytal, a nie tylko o malego sie pytaja, jak rosnie, ile wazy i czy kopie-nie kuzwa lezy bez ruchu!

A wiecie co? Ja najbardziej w tej ciazy nie lubię pytań "jak się czujesz?". Nie wiem co odpowiadać... na tle dziewczyn, które muszą np całą ciążę leżeć albo mają jakieś inne przypadłości i problemy to nie mam prawa powiedzieć,że źle. Z drugiej strony czuje się wiadomo - jak emerytka a nawet gorzej bo mam gorsza kondycję od mojej 79 letniej babci teraz :) niedołężna jestem i to mnie wkurza, poce się z byle powodu, stekam jak wstaje z fotela... juz się do tego nawet trochę przyzwyczaiłam [emoji51] ale co mam odpowiadać? No nie lubię tego pytania jak cholera wiec zaczęłam mówić, że okej. Niedołężna ale jest spoko ...

Ja mam porównanie z poprzednią ciążą i zawsze odpowiadam szczerze, że nie jest źle ale gorzej niż w pierwszej.

Uff pranie wyprawkowe ruszyło. Przynajmniej na tyle się zmotywowałam.

To zależy czy np. planujesz używać laktatora (i czy Twoje piersi będą podatne) i wychodzić bez dziecka. Mi się przydawały jeszcze w szpitalu jak przez kilka dni dziecko było na innym oddziale i musiałam jej na noc zostawiać moje mleko bo nie mogłam karmić w nocy. Ja kupiłam butelki ale niepotrzebnie, bo miałam kilka małych jeszcze zapakowanych razem z moim laktatorem (używką) i ostatecznie w ogóle tych kupionych butelek nie użyłam tylko te od laktatora - trzymałam w nich mleko w lodówce a jak trzeba było to tata z nich karmił kiedy mnie nie było pod ręką. Smoczek zawsze można kupić później ale on może zaburzyć ssanie i może zamiast z butelki lepiej podawać np ze strzykawki.
Smoczek uspokajacz to zależy od dziecka i Twojego podejścia, moja na początku nie chciała w ogóle, potem babcie ją nauczyły i czasami się przydał (na szczęście rzadko), ale są różne kształty i różne podchodzą dzieciom. Ja jeden philips Avent dostałam w paczce reklamowej ze szpitala, więc kupić można jakiś inny. Widziałam, że avent wypuścił jakieś okrągłe smoczki w kształcie misia, podobno lepszy ksztat i korciło mnie żeby kupić, ale jest 2x drozszy od zwykłego a w sumie to nie wiem czy chcę żeby młodsza ciumkała. Zawsze można kupić później.

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zawsze Lubie być przygotowana na wszystko. Pod każdym względem. A tez nie wyobrażam sobie latać po aptekach po wyjściu ze szpitala a takie rzeczy jak smoczek czy butelki musze wybrać przecież sama [emoji1]
Mam laktator, nie wiem czy będę używała bo nie mam pojęcia jak to będzie [emoji1]

Do góry