reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ej kurcze smutna wiadomość do mnie dotarła. Mojej szwagierki koleżanka z pracy w ciąży dostała trombofilii.. tak jak ta Kasia co wciąż śpi.. i po wybudzeniu ze śpiączki farmakologicznej dostała krwotoku i zmarła. Była w 5 msc ciąży. Ja pierd... :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Straszne:(

reklama
Dzien dobry sobotnie [emoji8]
Kurde dobrze ze Was mam bo juz mam faze ze caly czas narzekam ze wszystko mnie boli... kręgosłup brzuch (znowu jak na miesisczke... nie wiem o co kaman) a tak chociaż wiem ze sama nie jestem.. mama moja jak dzwoni to ja juz udaje ze wszystko super i czuje sie cudnie bo az mi glupio za kazdym razem bym jej marudzila.

Dzisiaj mialam okropny sen.. snilo mi sie ze sie obudziłam i spodnie od pizamy mialam we krwi i caly czas dokuczal mi ten bol brzucha :/ biegalismy z M moim od szpitala do szpitala i nawet nie wiem jak sie to skończyło bo sie obudzilam [emoji58][emoji58][emoji58]

Malutka moja leniwa.. od czasu do czasu fiknie i to tyle.
Moja waga rosnie [emoji85][emoji85][emoji86][emoji86][emoji87][emoji87]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ej kurcze smutna wiadomość do mnie dotarła. Mojej szwagierki koleżanka z pracy w ciąży dostała trombofilii.. tak jak ta Kasia co wciąż śpi.. i po wybudzeniu ze śpiączki farmakologicznej dostała krwotoku i zmarła. Była w 5 msc ciąży. Ja pierd... :(

cb7wugpju04jz4q8.png
[emoji20] o matko :( ja nie mogę czytać takich historii, bo od razu czarne myśli przychodzą do głowy :(

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dzien dobry sobotnie [emoji8]
Kurde dobrze ze Was mam bo juz mam faze ze caly czas narzekam ze wszystko mnie boli... kręgosłup brzuch (znowu jak na miesisczke... nie wiem o co kaman) a tak chociaż wiem ze sama nie jestem.. mama moja jak dzwoni to ja juz udaje ze wszystko super i czuje sie cudnie bo az mi glupio za kazdym razem bym jej marudzila.

Dzisiaj mialam okropny sen.. snilo mi sie ze sie obudziłam i spodnie od pizamy mialam we krwi i caly czas dokuczal mi ten bol brzucha :/ biegalismy z M moim od szpitala do szpitala i nawet nie wiem jak sie to skończyło bo sie obudzilam [emoji58][emoji58][emoji58]

Malutka moja leniwa.. od czasu do czasu fiknie i to tyle.
Moja waga rosnie [emoji85][emoji85][emoji86][emoji86][emoji87][emoji87]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie jestes sama ja tez sciemniam, ze wszystko super do kazdego kto pyta tylko Lubemu marudze .... Biedny on ...

thgfflw1k3inkyc3.png

Od rana nic mi się nie chce.... Paskudna demotywująca pogoda:( A w domu sajgon i dziecko robi jeszcze większy. Staram się pilnować, żeby przynajmniej w sypialni był porządek, tam już szuflady wolne czekają na ciuszki i torba na spakowanie i nie chcę, żeby mi się jakiś dodatkowy chaos wkradł.

U mnie to samo, jedni do pierwszej karali, a drudzy od 6 trzaskali drzwiami bo wychodzili do pracy.

Lola tak mnie przestraszylas, ze pół nocy spałam ze stoperem.

Dziś mam jakiegoś dola. Już tracę nadzieje, muszę ich jakoś w środę nakłonić na sterydy. Do tego dalej nie dostałam ubezpiecEnia i jak co to na koniec rachunek na 5-6 tys€. Jeszcze jakby był inkubator to masakra.
a jak to wyglada u Cb z ubezp?

Ufffff lola! Stracha napędzila ale całe szczęście,że jest dobrze i oby tak było już do końca :)
Ja dzisiaj na wadze 0.5kg mniej. W końcu bo strasznie się bałam na nią wchodzić. Juz mam przecież plus 12...
Dziewczyny a co do wyprawki. Jeśli będę miała cc i zamierzam karmić piersią... to mam kupować butelki? Tak w razie czego kupić jedna czy więcej się przyda?? Smoczki kupować takie 0+ czy lepiej nie dawać na początku? Smok obowiązkowy? Czy można się obejść bez? Kupić jeden dwa czy kilka? Nocne i dzienne osobno? Jakies konkretne? Doradźcie doświadczone Mamuśki :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie jestes sama ja tez sciemniam, ze wszystko super do kazdego kto pyta tylko Lubemu marudze .... Biedny on ...

thgfflw1k3inkyc3.png
A wiecie co? Ja najbardziej w tej ciazy nie lubię pytań "jak się czujesz?". Nie wiem co odpowiadać... na tle dziewczyn, które muszą np całą ciążę leżeć albo mają jakieś inne przypadłości i problemy to nie mam prawa powiedzieć,że źle. Z drugiej strony czuje się wiadomo - jak emerytka a nawet gorzej bo mam gorsza kondycję od mojej 79 letniej babci teraz :) niedołężna jestem i to mnie wkurza, poce się z byle powodu, stekam jak wstaje z fotela... juz się do tego nawet trochę przyzwyczaiłam [emoji51] ale co mam odpowiadać? No nie lubię tego pytania jak cholera wiec zaczęłam mówić, że okej. Niedołężna ale jest spoko ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry