reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

boże, przegladam watek wyprawkowy i.... jestem taaakaaaaa nieprzygotowana :)
ja chciałam pogonić przygotowania i teraz muszę poluzować. Brzuch twardziele częściej. Ale po usg 12 będę musiała znowu się wsiąść za siebie, mam nadzieje tylko ze szyjka się trzyma, bo jak nie to będę musiała przełożyć prace na za kilka tygodni. Co nie co poparłam i wyprasowalam to nie jest zle. Muszę wygonić męża bo w Carrefourze promocja na przewijak i pampersy i na mleko sojowe i jest tez kombinezon cieplutki z misiem puchatkiem disneya. Boje się iść sama a chłop jak chłop.

reklama
Mój mąż i tak dojeżdża 50km w jedną stronę. Na domiar złego jedno auto z 98roku dzisiaj siadło i mąż musialtym lepszym jechać do pracy. Od zawsze mu powtarzałam by lepszym jechał bo tym się kiedyś zabije.
Kiedyś mieszkaliśmy w Szczecinie, kasa była lepsza, no ale ja miałam pracę jako instruktor na basenie, a z tego dużych pieniędzy nie ma. I wtedy oboje dostaliśmy propozycje pracy w moim rodzinnym mieście. Rodzice zaproponowali że dadza nam mieszkanie.
Jacy głupi byliśmy. Trzeba nam było w Szczecinie zostać....
Mąż dostał dobra pracę więc postanowiliśmy postarać się o dziecko.
A potem już się posypało.
Ja chyba już się przyzwyczailam, że od 5 lat mamy przekichane i za każdym razem jest nadzieja że będzie umowa na stałe.
Ja dostałam umowę bo tym razem nie dałam się w dupe kopać i mega się klócilam. Takim sposobem dostalam umowę na czas nieokreślony.
Mąż haruje po prawie 10 godzin dziennie, ale mocnego pyska nie ma. I to jego błąd.
Za każdym razem boi się dyskutować by nie stracić pracy. Czasami mam ochotę go udusić.
Fakt zawsze szybko znajdzie pracę, bo max po 2 tyg, ale przeraża nas system. Nasz wspólny znajomy zrobił jeszcze magistra, ma uprawnienia budowlane i.... Pracuje w magazynie w Poznaniu. Ma 2 tys złotych na rękę.
Powiem wam, że nawet w głupim budownictwie trzeba mieć zajebiste znajomości.
Dlatego chciałabym by moi synowie poszli do technikum, a nie do liceum tak jak my. Mam nadzieję że założą własne firmy, np samochodową lub hydrauliczną i będą żyli jak pączki w maśle. Fach w ręku jest znacznie lepszy.
Dodam że moja koleżanka z liceum skończyła prawo i pracuje w Szczecinie w kancelarii. Ma 2tys na rękę i pracy od cholery, szczególnie w domu....
Też jest zalamana
ja po studiach i co? i dupa, praca w sklepie za najnizsza, fakt z zusem na umowie wiec ok, moj po liceum zawodowym obecnie pracuje u mojego taty i ma te 2,5 tys i za kazda sobote 50 zl, ale co z tego, jak zycie coraz drozsze :(

U nas byl przerywany i tez nic bo rok czasu nie bralam tabletek przed zaczeciem staran, w pewnym momencie bylo wg kalendarzyka tez nie wpadlismy a pozniej jak juz zaczelismy sie starac to nam zeszlo prawie rok ;) dodam, ze oboje zdrowi jestesmy ....

Watpie zebysmy jakims cudem wpadli teraz ...

thgfflw1k3inkyc3.png
Żebyś się nie zdziwiła :-p

Zależy od organizmu.

Ciekawe kiedy dostaniecie @ po porodzie bo to też ma wpływ. Ja.po porodzie mam spokój na półtora roku nananana [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png
A jaki ma wpływ? Bo ja dostałam okres jakieś 5 tygodni po porodzie. Myślałam, że się załamię. Ale myślę, że przynajmniej częściowo winę za to ponosi choroba młodego i to, że nie miał siły ssać.

No to o ja jakiś wyjątek, w obu ciążach @ jakoś 4-6 tygodni po, z tym ze obie zakończone w 38. Zobaczę jak teraz będzie.

U nas jeśli stosunek przerywany to tylko w okresie owulacji. Czyli 3 tyg normalnie na luzie a ten przerywany to jak już nas bardzo najdzie. Prezerwatywy są ble. Mam tak regularne cykle i tak wyraźne owulacji ze nie da się tego przeoczyć. Z pierwsza ciąża to był stosunek po jego długiej nieobecności i kompletnie zapomniałam o owulacji, przypomniałam sobie w kibelku. Z córka zaryzykowałem bo byłam ciekaw a czy naprawdę mam owulacji w 18 dniu cyklu a nie 14 jak większość kobiet przy cyklach 28 dniowych no i się potwierdziło. A teraz to przestałam przestrzegać skrupulatnie tych dni i balansowalismy na granicy dni płodnych. Dlatego maz chce, żeby nazywała się Wiktoria, bo po tylu latach i te krwawienia itd... Ale nie wiem czy to dobry pomysł żeby była Weronika i Wiktoria.
Nie jesteś wyjątkiem, bo mnie niestety okres przyszedł też tak szybko. jakieś 5 tygodni po porodzie. :sad: Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.

Dzień dobry (choć szary) wszystkim Mamom.
Dzisiaj obudziałm się z mocnym postanowieniem ucieczki z pracy do fryzjera! :p Czas zrobić coś dla siebie nareszcie. Mam nadzieję, że po wyjściu nie będę płakała (bo i tak się zdarzało)...
Pisałyście o zabezpieczaniu, podwiązywaniu, przerywaniu etc. Biorąc pod uwagę, że u nas przez dobre 4 lata był problem z zajściem w ciążę, to niespecjalnie zamierzam się przejmować antykoncepcją po porodzie.

I pytanie dnia: czy Wy też macie już problem żeby załozyć majtki? Kurcze załamałam się dzisiaj, ile czasu zeszlo mi żeby a) wcisnąć majty, b) założyć legginsy, c) założyć skarpetki, a na koniec d) wcisnąc buty! Po co chodzić na cwieczenia? Wystarczy się przebrać ze 3 razy na dobę :p:p:p

Dzisiaj obudziałm się z mocnym postanowieniem ucieczki z pracy do fryzjera! :p Czas zrobić coś dla siebie nareszcie. Mam nadzieję, że po wyjściu nie będę płakała (bo i tak się zdarzało)...
Pisałyście o zabezpieczaniu, podwiązywaniu, przerywaniu etc. Biorąc pod uwagę, że u nas przez dobre 4 lata był problem z zajściem w ciążę, to niespecjalnie zamierzam się przejmować antykoncepcją po porodzie.

I pytanie dnia: czy Wy też macie już problem żeby załozyć majtki? Kurcze załamałam się dzisiaj, ile czasu zeszlo mi żeby a) wcisnąć majty, b) założyć legginsy, c) założyć skarpetki, a na koniec d) wcisnąc buty! Po co chodzić na cwieczenia? Wystarczy się przebrać ze 3 razy na dobę :p:p:p
Mi mąż buty wiąże :D bo sama tylko po bokach koślawe kokardki potrafię zrobić. Resztę zakładam bez problemów, ale buty to katorga. Jestem niezginalna i za cholerę się do niczego nie schylę.

Żebyś się nie zdziwiła :-p

A jaki ma wpływ? Bo ja dostałam okres jakieś 5 tygodni po porodzie. Myślałam, że się załamię. Ale myślę, że przynajmniej częściowo winę za to ponosi choroba młodego i to, że nie miał siły ssać.

Nie jesteś wyjątkiem, bo mnie niestety okres przyszedł też tak szybko. jakieś 5 tygodni po porodzie. :sad: Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Przy drugim bym nie plakala gorzej jakbym juz dwojke miala i trzecie by sie trafilo hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama

tzn a mam problem by sie nachylic a jak za szybko ide to sie bardzo mecze a Tomek mowi uwazaj, nie tak szybko, bo zgubisz brzuch :D

Do góry