Mi sugerował lekarz liczyć godzinę po posiłkachAle nie na godzinę na dobę. Tylko od momentu ruchu powinno być ok 10 w przeciągu godziny. Ja.to tak . rozumiem
![]()
reklama
elifit
Moderatorka
No no bo po posiłkach zwykle fikająMi sugerował lekarz liczyć godzinę po posiłkachCzuję, że mały się rusza kiedy ma ochotę, więc w tym temacie jestem teraz spokojna, oby tak przez kolejne 6-7tyg
![]()
![cb7wugpju04jz4q8.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.suwaczki.com%2Ftickers%2Fcb7wugpju04jz4q8.png&hash=8bc29683256774951bdb2c432f451ad1)
Nonkatoja
Fanka BB :)
Co do ruchów, to mój jest na tyle aktywny i chyba silny, że czuję go nawet jak był odwrócony w stronę kręgosłupa i nie mam problemu naliczania 10 ruchów podczas godzin aktywności. Wczoraj to normalnie widziałam jak mi się chude nóżki/kolanka pod skórą przesuwsly[emoji7]
Mi położna u lekarza mówiła, że nie ma co fiksowac z dokładnym leczeniem tylko jak zauważy się, że podczas zwykłych godzin aktywności znacznie spadła liczba ruchów lub ich wogóle nie ma. Ewentualnie jeśli dziecko przez całą ciążę było spokojne i nagle zaczyna bardzo dużo się ruszać. Generalnie obserwować czy nie ma żadnych anomalii w ruchach dziecka.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi położna u lekarza mówiła, że nie ma co fiksowac z dokładnym leczeniem tylko jak zauważy się, że podczas zwykłych godzin aktywności znacznie spadła liczba ruchów lub ich wogóle nie ma. Ewentualnie jeśli dziecko przez całą ciążę było spokojne i nagle zaczyna bardzo dużo się ruszać. Generalnie obserwować czy nie ma żadnych anomalii w ruchach dziecka.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
elifit
Moderatorka
Priv. Niestety ale na ogólnym wątku nie mogę niespodzianki zdradzić.Co to za niespodzianka? Js nie jestem w grupie fb
Tez myslalam o joshi
![cb7wugpju04jz4q8.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.suwaczki.com%2Ftickers%2Fcb7wugpju04jz4q8.png&hash=8bc29683256774951bdb2c432f451ad1)
Anetko glowa do gory.Aj dziewczyny ucho mnie napiernicza tak ze masakra. A u nas dlugi weekend i do wtorku wszystki zamkniete. Malo tego gina mam we wtorek i tez nie dam rady pojsc rano a potem Juliana odbieram i po poludniu tez nie pójdę. A do srody to ja jajo zniose. Jak bedzie bardzo tragicznie to trzeba będzie jechac na ip ale oni tam nic nie zrobia tylko odesla mnie do laryngologa i bede musiala po innych miastach jezdzic bo w swieta jest jeden na kilka miast. Jednym slowem w cholerę jeżdżenia a watpie zeby maz byl szczesliwy z tego powodu.
Po drugie dostalismy kolejny rachunek z szpital młodego prawie 300 euro i trzeba dzwonic i wyjasniac co to jest i dlaczego. No ale dziś nie zalatwi sie nic bo do wtorku życie tutaj zamarlo:/
No i mąż zaczyna nowa prace we wtorek i bedzie dojezdzal ponad 50 km w jedna stronę. Atomatycznie jak by sie cos dalo to minie sporo czasu zanim wroci bo na autostradzie zawsze korki a jak wiadomo nikt mi z dzieckiem nie zostanie. Malo tego mi coraz ciezej a jego nie będZie całymi dniami w domu. Synka tez nikt nie zawizie i nie odbierze wiec musze jakos sama to ogarnac. No przeraza mnie to wszystko ostatnioo takie dola mam i wkurzona chodze
![]()
Mam nadzieje ze z rachunkiem sie wyjasnilo. Pewnie trzeba rachunek wyslac do swojej krankenkassy I Oni to zaplaca. Bynajmniej tak mi sie wydaje.
Zdrowka z uchem.oby przeszlo.to kuzwa ucho i bol zeba to najgorsze co moze byc z boli. Wspolczoje
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
na wizytowym byla i ciszaTez o niej myslalam wczoraj - @joshi odzywaj sie tu do nas!
patrz kto napisalAnetko glowa do gory.
Mam nadzieje ze z rachunkiem sie wyjasnilo. Pewnie trzeba rachunek wyslac do swojej krankenkassy I Oni to zaplaca. Bynajmniej tak mi sie wydaje.
Zdrowka z uchem.oby przeszlo.to kuzwa ucho i bol zeba to najgorsze co moze byc z boli. Wspolczoje
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Lola Lolitta
Ja będę używać stare ale odkaze je spirytusemDzięki
No to u mnie by się zgadzało, bo ja podczas okresu mam masakrę. Kiedyś się nawet przez to anemii nabawiłam.
A ma coś poza ubrankami? Bo szczerze, to ubranek już absolutnie żadnych nie kupuję, bo mam tego za dużo.
Mój młody też jak dziś wracaliśmy z przedszkola to mi wskoczył w taką kałużę, że można go było wykręcać po powrocie do domu. Jeszcze kurcze wcześniej też próbował, ale go powstrzymałam na czas i zdawał się rozumieć, bo stwierdził: "Nie mogę skakać po kałużach, bo nie mam kaloszów.". A chwilę później chyba mu się zapomniało.
Dziewczyny ze starszymi dzieciakami powiedzcie mi proszę, czy maluszkom kupujecie całkiem nowe nożyczki do paznokci, czy będziecie używać tych samych co dla starszego rodzeństwa? Bo sama nie wiem, czy jest sens kupować, skoro starszy ma cały czas od urodzenia te same nożyczki z zaokrąglonymi końcami. Przecież się chyba przez nożyczki od siebie niczym nie zarażą? Zwłaszcza, że nie mam zwyczaju zacinać dzieci podczas obcinania paznokci...
reklama
Lola Lolitta
Nie słyszałam o tym, może wypróbuję bo sutki które się hartuja to ból, że posikac się idzieLux mnie tez ostatnio sutki pobolewaja
Dziewczyny mam pytanie bedziecie uzywac na sutki lanomasci z ziaji dwa miesiace przed porodem ? Na opakowaniu jest napisane ze mozna zapobiegawczo uzywac 2 miesiace przed porodem aby zahartowac sutki ze tak to okresle czyli po prostu skore nawilzyc
![]()