reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczynki. Ale zasuwacie, nie nadążam Was czytać :p Synek w szkole, mąż już lepiej się czuje i jutro wraca do pracy.. a ja nie mam dzisiaj mocy, nie wyspałam się i w ogóle jakaś bez sił jestem..

Moja też od samego początku jak do niej chodzę sprawdza tętno małej, nawet jak nie robi usg to serduszko zawsze sprawdza i bardzo dobrze ;)

Co do ruchów, to nie ma co się nakręcać, dziecko raz jest mniej aktywne, raz bardziej, najważniejsze, że są ruchy. Moja mała też wczoraj mało się ruszała a dzisiaj daje czadu od rana, cały brzuch mi skacze :D
ja tez sie tak kiepsko czuje, wczoraj czulam sie super

reklama
Ach.. ja o słodkościach mogę zapomnieć, więc nie rozruszam Małej w tej sposób niestety... ani siebie :p bo za czekoladę to bym się mogła dać pokroić. Zawsze mówiłam, że największą tragedią dla mnie by było uczulenie na czekoladę i inne słodkości... a teraz ta cukrzyca, grrr.

A tak z ciekawości - czy na takiej diecie zabronione jest cokolwiek słodkiego, czy po prostu cukier? Bo może np. jakieś słodziwa typu ksylitol wchodzą w grę? On ma niski indeks glikemiczny a można go stosować w domowych wypiekach podobnie jak cukier:)

Wiecie co, to jakaś głupota 10 ruchów na godzinę.... Po jedzeniu ok -rozumiem. Przecież to mały człowiek, który teraz głównie śpi, albo ćwiczy ssanie kciuka :) Dzieci też mają inną dynamikę, są różne. Ja nie liczę:) ważne, że są ruchy, że malucha czuję.
Noo mojej koleżanki syn przestał się tyle ruszać co kiedyś. Był to 36tc. Pojechała na ip. Na ktg wyszły spadki tętna. Cc na cito. Okazało się że mały miał węzeł prawdziwy na szyi od pepowiny.

Ruchy warto liczyć czy się nie zmieniła ich częstotliwość nagle.

Lilcia jak się rusza to dyche spokojnie nalicze

cb7wugpju04jz4q8.png

A tak z ciekawości - czy na takiej diecie zabronione jest cokolwiek słodkiego, czy po prostu cukier? Bo może np. jakieś słodziwa typu ksylitol wchodzą w grę? On ma niski indeks glikemiczny a można go stosować w domowych wypiekach podobnie jak cukier:)
Lekarz kazał mi odstawić cukier i słodkości, ale nic więcej nie powiedział.. jutro idę do niego z nowym wynikiem glukozy, więc zobaczymy czy mnie skieruje do diablo, każe dalej unikać cukru czy co... ale dzięki za dobrą radę :D

u nas piękne słoneczko dzisiaj świeci niby się wyspałam ale i tak jakaś taka jestem, że nic mi sie nie chce ... pomijam fakt, że odkąd pokoj jest pomalowany to chodzę uśmiechnięta od ucha do ucha dzisiaj już poustawiamy meble bo nie śmierdzi w pokoju farbą więc można spać :D

a w ogóle miałam wam pisać, że ciągle mi gorąco luby wczoraj w domu pod kołdrą siedział a on z tych zimnolubnych i ciągle pytał ale na pewno nie jest ci zimno ? może jednak włączymy ten piecyk a ja w bluzce na ramiączkach haha oj ciężka zima w tym roku przed nim haha (pomijam fakt, że zawsze zmarźluchem bylam)

u nas piękne słoneczko dzisiaj świeci niby się wyspałam ale i tak jakaś taka jestem, że nic mi sie nie chce ... pomijam fakt, że odkąd pokoj jest pomalowany to chodzę uśmiechnięta od ucha do ucha dzisiaj już poustawiamy meble bo nie śmierdzi w pokoju farbą więc można spać :D

a w ogóle miałam wam pisać, że ciągle mi gorąco luby wczoraj w domu pod kołdrą siedział a on z tych zimnolubnych i ciągle pytał ale na pewno nie jest ci zimno ? może jednak włączymy ten piecyk a ja w bluzce na ramiączkach haha oj ciężka zima w tym roku przed nim haha (pomijam fakt, że zawsze zmarźluchem bylam)
Ja mam to samo z tym uczuciem gorąca. Wszyscy patrzą na mnie spode łba, gdy otwieram kolejne okno, a też wiecznie się ubierałam w ciepłe bluzy, a i tak było mi zimno. Tłumaczę to sobie lepszymi wynikami tarczycowymi, bo wreszcie mam je w normie, po tyyyyylu latach! :)

my wczoraj wlaczylismy gazowe ogrzewanie, bo naprawde bylo zimno, dzis jest fajnie, jak juz teraz mocno slonko wyszlo

reklama
Dzisiaj przerwa w deszczowym tygodniu, ale bardzo wietrznie. Mąż zabrał córkę rowerem do babci, więc mam wolną chatę:) Obejrzę sobie jakiś serial a potem pewnie wezmę się za porządki i opróżnianie kolejnych szuflad. Walka z molami także w toku ale mąż by mnie chyba zabił jakbym skakała po szafkach kuchennych i wdrapywała się gdzieś wysoko w ciąży.

Do góry