Ok mamm nadzieje ze zapamietam.
Ja jak Jadwiga mysle. Miesiaczki mam zawsze skape. Po porodzie tylko w szpitalu w pierwsza dobe mocno krwawilam . potem nie potrzebowalam ani podkladow na lozko ani wiekszych podpasek. Zwykle wystarczaly.
Anio troche na fb Ci napisalam. Ja mam inne normy. U nas w de ba czczo moge miec do 95 po godz do 140 a po dwoch do 120. Wiem od dziewczyn ze w polsce maja norme po godz do 120. Moj diabetolog uważa ze nie moge sie glodzic i jak mam do 140 to jest ok. Znowu na cukry na czczo patrzy mocno rygorystycznie. One sa dla niego wskaznikiem jak panuje nad diata i cukrzyca. Nawet jak mam od czasu do czasu skoki po jedzeniu to jest w miare. Wazne ze na czczo sa w granicach. Z insylina mam okolo 90 bez to byl by kosmos.
Grun jesli masz cukrzyce typu pierwszego to zupelnie inna bajka niz cukrzyca ciazowa. Nie ma porownania w ogole. Ja np nie mam jeszcze 1 ale w ciazy zawsze posilkuje sie insulina i tez troche inaczej patrzy moj diabetolog na wyniki moje. Dla Ciebie 120 na czczo moze byc ok a np ja bym dostala okolo 15 jednostek insuliny. Z 6 jednostkami ledwo mieszcze sie w normie. Tak mi tłumaczył diabetolog jak zalamana bylam ze do sniadania musze 22 jednostki wstrzykiwac.
Witam nową mame. Ja tez mieszkam w DE.
Izulka ja orzy synku zawsze uzywalam persila sensitiv i sobie chwale. Byl lagodny dla skorki malego i ladnie dopieral rzeczy
Antiope właśnie dla troszke wiekszego dzidzia szukam nosidla. Jak bede np z mlodym na ergoterapii to bym mloda w cos takiego wlozyla. Tam maja cholernie mala winde i nie zmieszcze sie wozkiem Zastanawialam sie tylko czy takie moze byc i czy nie skrzywi mi sie kregoslup czy na bioderka bedzie dobrze. W Polsce to tula widzialam ale niezle sobie za to licza. Tutaj nie znalazlam takiego.
Biore sie za kolacje dziewczynki i za jeszcze jedno pranie. Bylam z synkiem na boisku zeby piłkę pokopal a on wlazl w kałuże i jak Peppa skakal wiec jeszcze jedna pralka mi doszla