reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja wszystko wpisuje recznie jakby caly post co chce zacytowac haha wiec chyba to tak nie ma wygladac ;) i widze pod kazdym postem na dole w prawym roku jest +cytat i odpowiedz (o co kaman z tym cytatem)

ps. juz wiem , ogarnelam :D ;)

Ebay.de :) ale sprzedawca jest z Pl wiec mozna sie dogadac po Polsku i pewnie nie bedzie problemu z wysylka na PL :)
A ile? jakie rozmiary?

Dziewczyny co z tymi nożyczkami co pytałam? Mogę używać tych samych co dla starszego?

reklama
A ile? jakie rozmiary?

Dziewczyny co z tymi nożyczkami co pytałam? Mogę używać tych samych co dla starszego?
Ja bym tych samych uzywala ;) na logike mieszkacie w jednym domu wiec i bakterie takie same hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

Dla
Ok mamm nadzieje ze zapamietam.

Ja jak Jadwiga mysle. Miesiaczki mam zawsze skape. Po porodzie tylko w szpitalu w pierwsza dobe mocno krwawilam . potem nie potrzebowalam ani podkladow na lozko ani wiekszych podpasek. Zwykle wystarczaly.

Anio troche na fb Ci napisalam. Ja mam inne normy. U nas w de ba czczo moge miec do 95 po godz do 140 a po dwoch do 120. Wiem od dziewczyn ze w polsce maja norme po godz do 120. Moj diabetolog uważa ze nie moge sie glodzic i jak mam do 140 to jest ok. Znowu na cukry na czczo patrzy mocno rygorystycznie. One sa dla niego wskaznikiem jak panuje nad diata i cukrzyca. Nawet jak mam od czasu do czasu skoki po jedzeniu to jest w miare. Wazne ze na czczo sa w granicach. Z insylina mam okolo 90 bez to byl by kosmos.

Grun jesli masz cukrzyce typu pierwszego to zupelnie inna bajka niz cukrzyca ciazowa. Nie ma porownania w ogole. Ja np nie mam jeszcze 1 ale w ciazy zawsze posilkuje sie insulina i tez troche inaczej patrzy moj diabetolog na wyniki moje. Dla Ciebie 120 na czczo moze byc ok a np ja bym dostala okolo 15 jednostek insuliny. Z 6 jednostkami ledwo mieszcze sie w normie. Tak mi tłumaczył diabetolog jak zalamana bylam ze do sniadania musze 22 jednostki wstrzykiwac.

Witam nową mame. Ja tez mieszkam w DE.

Izulka ja orzy synku zawsze uzywalam persila sensitiv i sobie chwale. Byl lagodny dla skorki malego i ladnie dopieral rzeczy :)

Antiope właśnie dla troszke wiekszego dzidzia szukam nosidla. Jak bede np z mlodym na ergoterapii to bym mloda w cos takiego wlozyla. Tam maja cholernie mala winde i nie zmieszcze sie wozkiem Zastanawialam sie tylko czy takie moze byc i czy nie skrzywi mi sie kregoslup czy na bioderka bedzie dobrze. W Polsce to tula widzialam ale niezle sobie za to licza. Tutaj nie znalazlam takiego.

Biore sie za kolacje dziewczynki i za jeszcze jedno pranie. Bylam z synkiem na boisku zeby piłkę pokopal a on wlazl w kałuże i jak Peppa skakal wiec jeszcze jedna pralka mi doszla:)

Dla mnie niestety 120 też za dużo :/ też walczę w dzień i w noc o dobre wyniki...bo to nie o mnie chodzi.
Każdy chce jak najlepiej.
Powodzenia w walce o dobre cukry i dobre samopoczucie!

hej. zrobilam sobie weekend wolny od forum. wyszlo mi ponad 300 postow do nadrobienia i chyba wiekszosc przeczytalam...

ogolnie mam spadek formy psychicznej. krotki rachunek sumienia wykazal ze w zeszlym tygodniu 3 razy NADARLAM sie na mojego meza. W tym raz przy jego pracownikach (pierwszy raz w zyciu) a raz uzywalam bardzo brzydkich slow (tez pierwszy raz w zyciu) :((( troche sie przestraszylam...zwyczajnie wala mi hormony na dekiel ale... przestraszylam sie ze jeszcze 2 miesiace do porodu... a po porodzie? no boje sie co to bedzie???
juz powiedzialam mezowi ze ma do mamy mojej dzwonic albo po nia pojechac (moja mama ma swieta cierpliwosc) i z przyjaciolka tez rozmawialam i ona sama powiedziala ze przyjdzie i pomoze... a tak mi sie zawsze wydawalo ze jak juz bede w tej wyczekiwanej ciazy to bede najszczesliwsza na swiecie... :(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

hej. zrobilam sobie weekend wolny od forum. wyszlo mi ponad 300 postow do nadrobienia i chyba wiekszosc przeczytalam...

ogolnie mam spadek formy psychicznej. krotki rachunek sumienia wykazal ze w zeszlym tygodniu 3 razy NADARLAM sie na mojego meza. W tym raz przy jego pracownikach (pierwszy raz w zyciu) a raz uzywalam bardzo brzydkich slow (tez pierwszy raz w zyciu) :((( troche sie przestraszylam...zwyczajnie wala mi hormony na dekiel ale... przestraszylam sie ze jeszcze 2 miesiace do porodu... a po porodzie? no boje sie co to bedzie???
juz powiedzialam mezowi ze ma do mamy mojej dzwonic albo po nia pojechac (moja mama ma swieta cierpliwosc) i z przyjaciolka tez rozmawialam i ona sama powiedziala ze przyjdzie i pomoze... a tak mi sie zawsze wydawalo ze jak juz bede w tej wyczekiwanej ciazy to bede najszczesliwsza na swiecie... :(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Mysle, ze twoj maz to rozumie doskonale ;)
Moze za duzo na siebie bierzesz ?
Porozmawiaj z nim szczerze moze nawet przepros ulzy ci ;) ja az tak nie mam predzej sie poplacze bez powodu, generalnie jak mnie nosi ide do drugiego pokoju sama posiedziec albo sprzatam i tak wyladowuje emocje

thgfflw1k3inkyc3.png

A ile? jakie rozmiary?

ja bym używała tych samych, nie ma co przesadza z ta sterylnoscia itp.

Mnie tantum rosa uczula. Ja od lat jestem za nadmagnamianem potasu. Nawet teraz czasem robię sobie fioletowa nasiadowke. Dla dzieci tez używam. I saszetka kosztuje grosze.

ja bym używała tych samych, nie ma co przesadza z ta sterylnoscia itp.

Mnie tantum rosa uczula. Ja od lat jestem za nadmagnamianem potasu. Nawet teraz czasem robię sobie fioletowa nasiadowke. Dla dzieci tez używam. I saszetka kosztuje grosze.
Używałam Tantum Rosa po pierwszym porodzie i byłam zadowolona, więc nie ma sensu nic zmieniać i kombinować. Zresztą nadmanganian potasu jest zbyt brudzący jak na mój gust.

To wklej koniecznie
Nie moge znalezc tego sprzedawcy, ale znalazlam to

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5937535898

Tu popatrz sobie na przedmioty sprzedajacego, dosc tak to wyglada i ceny ma w porzadku, bo np z lovi lancuszek do smoczka tu kosztuje cos kolo 7-8 zl a ja placilam 16 zl ;) jest ok i opinie tez ma dobre ;)
A ma i gaziki nasaczone, i podpaski z canpol baby ;) takze midlo i powidlo jak to sie mowi ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry