reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Anio błagam nie strasz mnie. W takim razie Franio cały dzień będzie buszowal. W dzień się tak kręci ze głowa mala, non stop. Aż nie wiem po co Mam liczyc te jego ruchy bo ja zanim wstane z lozka już mogę zaznaczyc 10 ruchow. Z kolei w nocy jeszcze nie miałam takiej sytuacji zeby mnie obudzil, jak już rano się przebudzenie i zaczynam krecic to i Franio wstaje. Więc narazie chodzimy razem spać i Razem wstajemy rano
Hihi, ja ruchów też nie liczę, bo chyba prędzej bym mogła wypisywać minuty, w których Zośka cicho siedzi i mniej roboty przy tym bym miała ;) ale w nocy się potrafię obudzić i to przeważnie w takiej sytuacji, że Mała szaleje, a M. trzyma rękę na brzuchu i jej odstukuje. Wtedy dostaje reprymendę, że o mnie nie myśli, a ja snu potrzebuję i idę spać dalej :D

reklama
Moj Mikos bedzie miał zorganizowanie i wszystko zaplanowane na dwa kroki do przodu po mamie [emoji12] ma tak stałe pory aktywnosci jak w zegarku! Zawsze o 7, 15, 21, 23. Pogmera sie tak przez godzinkę i idzie spać dalej [emoji4][emoji177] ostatnio rozmawiałam z mezem na skype i mowię o chyba 23! On pyta skąd wiem, bo była w PL dokładnie 23:00, a to moj synek od razu zaczął dawać o sobie znać [emoji4] zna sie na zegarku jeszcze przed urodzeniem [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ospałe bo od jutra jesieniozima. W środę ma być 8 stopni[emoji300] [emoji300] [emoji300]

cb7wugpju04jz4q8.png

Wczoraj, na przykład, byliśmy z chłopem moim u przyjaciół, a ten nagle zaczął wołać, żeby spojrzeli na mój brzuch, bo tak pięknie Zośka w nim skacze, że widać przez dwie warstwy ubrań... Ja naprawdę jestem wdzięczna, że mam tak czułego męża i że tak się cieszy z tej ciąży i córci, ale wydaje mi się, że czasami przegina ;)
A ja zazdroszczę takiego podejścia męża...

Widziałam używane łóżeczka turystyczne za ok. 60-80 zł. i takie pewnie zakupimy z M. :) nam też szkoda wydawać kasę, ale z drugiej strony jesteśmy u rodzinki przynajmniej raz w miesiącu chociażby na jeden weekend, więc coś będzie nam potrzebne tak czy siak. Jeszcze się zobaczy :)
My mieliśmy szczęście i jeszcze przy starszym dostaliśmy za darmo turystyczne.

A w takim łóżeczku turystycznym jest materacyk od razu czy jak to w ogóle wyglada? No bo materacyk zeby zwinąć w takie zawiniatko jak pokazują w turystycznych miseczkach to chyba niemozliwe?
Tam jest miękki ten spód, ale materacem bym tego nie nazwała. Zawsze można dołożyć maluchowi kocyk, żeby było bardziej miękko.

Ospałe bo od jutra jesieniozima. W środę ma być 8 stopni[emoji300] [emoji300] [emoji300]

cb7wugpju04jz4q8.png
Nieeeeee!!! :/ a ja wciąż nie znalazłam żadnej kurtki ani płaszczyka na te chłodniejsze dni. W nic się nie zapinam. Pytałam rodziny i znajomych, ale w nic nie wchodzę... a jak Wy sobie poradziłyście?

Aj dziewczyny ucho mnie napiernicza tak ze masakra. A u nas dlugi weekend i do wtorku wszystki zamkniete. Malo tego gina mam we wtorek i tez nie dam rady pojsc rano a potem Juliana odbieram i po poludniu tez nie pójdę. A do srody to ja jajo zniose. Jak bedzie bardzo tragicznie to trzeba będzie jechac na ip ale oni tam nic nie zrobia tylko odesla mnie do laryngologa i bede musiala po innych miastach jezdzic bo w swieta jest jeden na kilka miast. Jednym slowem w cholerę jeżdżenia a watpie zeby maz byl szczesliwy z tego powodu.

Po drugie dostalismy kolejny rachunek z szpital młodego prawie 300 euro i trzeba dzwonic i wyjasniac co to jest i dlaczego. No ale dziś nie zalatwi sie nic bo do wtorku życie tutaj zamarlo:/

No i mąż zaczyna nowa prace we wtorek i bedzie dojezdzal ponad 50 km w jedna stronę. Atomatycznie jak by sie cos dalo to minie sporo czasu zanim wroci bo na autostradzie zawsze korki a jak wiadomo nikt mi z dzieckiem nie zostanie. Malo tego mi coraz ciezej a jego nie będZie całymi dniami w domu. Synka tez nikt nie zawizie i nie odbierze wiec musze jakos sama to ogarnac. No przeraza mnie to wszystko ostatnio :( o takie dola mam i wkurzona chodze

Oj Anetko. No tak jest ze zawsze cos.. trzeba to przetrwac, nie masz wyjscia. A co do Synka to chyba bedziesz musiala sie z jalas sasiadka dogadac zeby w razie czego moc go tam zostawic jakbys czasem zaczela rodzic i musiala jechac do szpitala..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nieeeeee!!! :/ a ja wciąż nie znalazłam żadnej kurtki ani płaszczyka na te chłodniejsze dni. W nic się nie zapinam. Pytałam rodziny i znajomych, ale w nic nie wchodzę... a jak Wy sobie poradziłyście?

Ja na codzień bardzo lubię ubrania i płaszcze oversize i właściwie wszystko co mam mi pasuje rownież na ciąże jak dotychczas. Moze dlatego, ze ten moj brzuch nie jest jakis taki strasznie duży i sama bez problemu sie ze wszystkim obrabiam, nawet z goleniem [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry