reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja mieszcze sie tylko w kurtkę ta taką letnią co kupilam niedawno i kupiłam swetr zarzucany taki dlugi do kolan. On mnie nie obejmuje do konca ale jak go naciagne to brzuch przykryje. Ogolnie bedzie mi zimno i już bo nie ma rozmiarow w normalnych sklepach a na ciazowe nie patrze bo mam nadzieje ze juz na koncowce jestem wiec kupowac ubranie na 6-8 tyg nie chce. Szkoda mi na to wydawac juz. Wole dla maluchow kupować.

Zrobiłam leczo i nalozylam sobie druga porcje. Boze boje sie zmierzyc cukier za pol godz. Mialam taka zachcianke na to ze masakra. Oczywiscie synek nie zjadl bo warzywa maz sie krzywil bo nie sznycle z frytkami. Ja sie pytam ile mozna jesc kotlety z frytkami. No przeciez po jakims czasie mozna tym juz tylko rzygac. Pomijajac fakt ze ja nie moge tego jesc a jak jem to doslownie garstke i to wszystko. I potem chodze glodna 3 godz do nastepnego posiłku.

Patrze na moj brzuch i sie smieje. Nie dosc ze mam taką kule po prawej stronie to jeszcze takie malutkie kolanka mi pepek wypychaja.

Odnosnie aktywnosci dzieci w brzuchu. Ja juz kiedys pisalam ze moj synek w brzuchu to byl aniolek. Nie pamietam zeby chociaz raz mnie w nocy kopniakiem obudzik albo kopnął w zebro. Jansne ruszal sie ale bardzo delikatnie. Po porodzie demon :D no może demonik bo czasami spal. Na piersi wisiał non stop. W nocy na cycanie budził sie max co 1.5 h. No a teraz to same czytacie co i jak u nas :) za to mala teraz szalona jest strasznie. Zobaczymy jak po porodzie bedzie. W ogóle nie moge sie doczekać az sie urodzi . Po 37 tyg moze wychodzic. A to juz niecale 5 tyg :)

reklama
Dziewczyny napisałam wlasnie Eli na priv, ale to tak naprawde info do wszystkich. Przepraszam Was, ze nie przyjmuje zaproszeń prywatnych na fb, ale mam taka zasadę, ze mam w znajomych tylko najbliższe osoby i jest ich bardzo niewiele. Konto służy mi raczej do śledzenia wiadomości, albo ciekawych rzeczy ze świata. Nie gniewajcie sie na mnie proszę za to [emoji847]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

LisiaMama taką masz zasadę i szanujemy to, w końcu każdy myśli po swojemu ;) ja bym za to chętnie sobie Was pooglądała na fb ;)

Mąż pojechał i znowu go 2 tyg. nie będzie:( ja leżę bo strasznie mi dzisiaj dokucza ból w pachwinie, do tej pory odpoczynek pomagał, a teraz nawet jak leżę to boli i to naprawdę niefajny ból..

LisiaMama taką masz zasadę i szanujemy to, w końcu każdy myśli po swojemu ;) ja bym za to chętnie sobie Was pooglądała na fb ;)

Mąż pojechał i znowu go 2 tyg. nie będzie:( ja leżę bo strasznie mi dzisiaj dokucza ból w pachwinie, do tej pory odpoczynek pomagał, a teraz nawet jak leżę to boli i to naprawdę niefajny ból..
Mnie dzisiaj tez cos brzuch boli zastanawiam sie czy nospy nie lyknac ... Lezalam nawet spalam moment i dalej boli ... I twardy jest ale chyba lykne Nospe na wszelki wypadek, raz nie zawsze wiec nie zaszkodzi

thgfflw1k3inkyc3.png

Mnie dzisiaj tez cos brzuch boli zastanawiam sie czy nospy nie lyknac ... Lezalam nawet spalam moment i dalej boli ... I twardy jest ale chyba lykne Nospe na wszelki wypadek, raz nie zawsze wiec nie zaszkodzi

thgfflw1k3inkyc3.png

To może weź faktycznie, jak nie przechodzi to nie ma co się męczyć.. Mi tabletka niestety nie pomoże, a ból promieniuje na całą nogę

To może weź faktycznie, jak nie przechodzi to nie ma co się męczyć.. Mi tabletka niestety nie pomoże, a ból promieniuje na całą nogę
Wzielam dwie bo mam zwykla nospe nie bede ryzykowac nawet nie wiem od czego mi sie tak zrobilo chyba, ze od zakupow niby nie dzwigalam ale moze cos tam szarpnelam przypadkiem jak to ja i taki efekt ... No nic mam nadzieje ze przejdzie

thgfflw1k3inkyc3.png

Poszłam dzis na ponad godzinny sacer i w trakcie strasznie spuchły mi palce i miałam straszna zadyszkę. Zupełnie do mnie niepodobne, jutro rano mam wizytę to dopytam lekarza o to.

Dziewczyny, a na kiedy planujecie pierwsze wizyty gości po porodzie? Chodzi mi o najbliższych - dziadków, rodzeństwo.

Hehe nie. Ja sie wczoraj dolowalam a dziś juz lepiej. Stwierdzilam ze mam w d... Te wszsytkie rachunki na dzien dzisiejszy i ide po buty:D co prawda nie dla mnie dla synka ale i tak pomogło. Takie cieplejsze na jesien dostał. Jeszcze karteczka jakas ciepla by sie przydała. Mam 92 rozmiar ale jest taka na styk wiec w ciagu miesiaca musze 98 kupic w hm albo 104 w ca bo co sklep to rozmiar. U nad dzis wyjatkowo otwarte sklepy bo w niedziele to wszsytko na cztery spusty pozamykane ale ze 5 razy do roku otwierają sklepy od 13 do 18 na glownej ulicy w miescie :D

Dobra biore sie za leczo z kurczakiem ciekawe jak mi wyjdzie :) milej niedzieli Wam zycze :)

Ja ostatnio robilam leczo, ja robie bez miesa, tylko cukinia, pomidory, seler (to zielone), pietruszka nać, marchew. Do tego świeży chlebek ;)

Mam ochote zaprawic takie leczo do sloiczkow, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Jak myślicie ? [emoji6]

W ogóle jutro jade do doktorki, zobaczymh co i jak. Ale powiem Wam ze sie strasznie boje :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mieszcze sie tylko w kurtkę ta taką letnią co kupilam niedawno i kupiłam swetr zarzucany taki dlugi do kolan. On mnie nie obejmuje do konca ale jak go naciagne to brzuch przykryje. Ogolnie bedzie mi zimno i już bo nie ma rozmiarow w normalnych sklepach a na ciazowe nie patrze bo mam nadzieje ze juz na koncowce jestem wiec kupowac ubranie na 6-8 tyg nie chce. Szkoda mi na to wydawac juz. Wole dla maluchow kupować.

Zrobiłam leczo i nalozylam sobie druga porcje. Boze boje sie zmierzyc cukier za pol godz. Mialam taka zachcianke na to ze masakra. Oczywiscie synek nie zjadl bo warzywa maz sie krzywil bo nie sznycle z frytkami. Ja sie pytam ile mozna jesc kotlety z frytkami. No przeciez po jakims czasie mozna tym juz tylko rzygac. Pomijajac fakt ze ja nie moge tego jesc a jak jem to doslownie garstke i to wszystko. I potem chodze glodna 3 godz do nastepnego posiłku.

Patrze na moj brzuch i sie smieje. Nie dosc ze mam taką kule po prawej stronie to jeszcze takie malutkie kolanka mi pepek wypychaja.

Odnosnie aktywnosci dzieci w brzuchu. Ja juz kiedys pisalam ze moj synek w brzuchu to byl aniolek. Nie pamietam zeby chociaz raz mnie w nocy kopniakiem obudzik albo kopnął w zebro. Jansne ruszal sie ale bardzo delikatnie. Po porodzie demon :D no może demonik bo czasami spal. Na piersi wisiał non stop. W nocy na cycanie budził sie max co 1.5 h. No a teraz to same czytacie co i jak u nas :) za to mala teraz szalona jest strasznie. Zobaczymy jak po porodzie bedzie. W ogóle nie moge sie doczekać az sie urodzi . Po 37 tyg moze wychodzic. A to juz niecale 5 tyg :)

Ja tez juz tam mowie "Boze, jeszcze tylko od 4 do 8 tygodni" i maluszek bedzie z nami ;) szok! A tak dlatego, ze ja urodzilam sie w 33 tygodniu, wiec za 4 tygodnie tyle bedzie skonczone, wiec juz sie nie bede martwila, a 8 tygodni to taka ostatecznosc mysle, bo Olivia sie urodzila 3 dni przed terminem, a Ola 10 dni przed terminem, wiec biorac pod uwage jeszcze krotka szyjke i mini rozwarcie ktore juz mam, do tego czeste skurcze i twardnienie brzucha, to myślę ze na pewno nie przenosze dluzej.. A wiecie jak to zleci ??? Masakra przecież.. ani sie nie obejrzymy a maluchy beda z nami ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Powiem Ci szczerze ze ja od paru dni mam ciagle twardy brzuch i ciągłe bóle brzucha :( juz sie chyba do tego przyzwyczailam.. przyjelam zasade ze dopoki nie plamie, nie odchodzi mi czop ani wody, i nie mam regularnych skurczy, to sie tym nie przejmuje bo bym chyba osiwiala.. tak naprawde brzuch mi twardnieje jak chce mi sie siusiu, jak wstaje, jak chodze, jak mały kopie, jak sie schyle, jak postoje, itd

reklama
Poszłam dzis na ponad godzinny sacer i w trakcie strasznie spuchły mi palce i miałam straszna zadyszkę. Zupełnie do mnie niepodobne, jutro rano mam wizytę to dopytam lekarza o to.

Dziewczyny, a na kiedy planujecie pierwsze wizyty gości po porodzie? Chodzi mi o najbliższych - dziadków, rodzeństwo.

Od nas ogólnie mało ludzi przyjdzie, i akurat moi rodzice czy teściowie beda mile widziani od razu :) i tak tylko pewnie kukną na maluszka i pójdą ;) zawsze tak robili ze tylko na chwileczke i uciekna bo nie beda chcieli przeszkadzac. Zajrzy pewnie tez szwagier, no a do babci i dziadka co mieszkają z nami (tylko na dole) to my sie przejdziemy pokazać Szymka bo oni oboje o laskach chodzą i wiem ze im ciezko a na pewno sie uciesza ze my przyszlismy.

Do góry