reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a ile ma lat? moja przyjaciolka jest ortodonta i ona twierdzi ze im predzej tym lepiej przynajmniej zeby skonsultowac sprawe. ale bez przesady ona mowi ze tak w wieku 6-7 lat.

pytanie off topic: jak zwracacie sie do nieznajomych ludzi w internecie np. zadajac pytanie na allegro: na Pan/Pani czy na Ty?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Na Allegro Pan/Pani

reklama
a ile ma lat? moja przyjaciolka jest ortodonta i ona twierdzi ze im predzej tym lepiej przynajmniej zeby skonsultowac sprawe. ale bez przesady ona mowi ze tak w wieku 6-7 lat.

pytanie off topic: jak zwracacie sie do nieznajomych ludzi w internecie np. zadajac pytanie na allegro: na Pan/Pani czy na Ty?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja zawsze Pan/Pani

Jesli chodzi o córke to ma 6 i pół roku. Ale ma dopiero 2 dolne stale (jeszcze niecale), i 3 tylne. To myslisz ze takie juz trzeba prostowac ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zawsze Pan/Pani

Jesli chodzi o córke to ma 6 i pół roku. Ale ma dopiero 2 dolne stale (jeszcze niecale), i 3 tylne. To myslisz ze takie juz trzeba prostowac ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Warto się wybrać do orto. Mam uczennice teraz 8 letnie które od roku noszą taki aparat na poszerzenie szczęki. Ponoć to pomoże uniknąć problemów ze zgryzem potem.
Ale jeśli ze szczęką wszystko ok to orto zaleci poczekanie. Zęby się dosuną odsuną w miarę wychodzenia.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja tez poszlam na latwizne dzis. Wrzucilam mężowi i synkowi frytki ze skrzydelkami. Ja malutką porcje od nich zjadlam i jest ok :)

Nie moge sie podniesc teraz z kanapy. Mala tak strasznie naciska na spojenie/ szyjke czy cokolwiek tam jest na dole ze masakra. Az na kregoslup mi sie bol rozchodzi. Zaraz wezme paracetamol i jak nie przejdZie to zobaczymy. Na szczecie maz o 18 idzie odebrac samochod od mechanika wiec juz będziemy mobilni.

Dziewczyny jak to jest z ta temp u 2- 3 latka. Czy 37.5 jest do zabijania i jako gorączka sie liczy? Wiem ze u niemowlakow nie kazala mi doktorka do 39 zbijac. Powyzej dopiero mial czopka albo syrop dostac. A starsze dzieci? Nie wiem jak zrobic jutro. Czy z taka temp isc do lekarza? Ma mniejszy apetyt ale bawi się normalnie nie płacze z nosa mniej juz cieknie dzis. Kaszel jest tylko sporadycznie. Nie wiem czy go tam jutro ciagnac. Zawsze cos zalapie jak 3 h w kolejce jestesmy. Ostatnio rota mielismy po pobycie tam

Hej, chyba nie nadrobie, dwa dni mnie nie było, play Internet i telefon mi odciął bo bank nie zrobił przelewu ehhh.

Mam nadzieję, że nic złego się nie działo?

Ja tez poszlam na latwizne dzis. Wrzucilam mężowi i synkowi frytki ze skrzydelkami. Ja malutką porcje od nich zjadlam i jest ok :)

Nie moge sie podniesc teraz z kanapy. Mala tak strasznie naciska na spojenie/ szyjke czy cokolwiek tam jest na dole ze masakra. Az na kregoslup mi sie bol rozchodzi. Zaraz wezme paracetamol i jak nie przejdZie to zobaczymy. Na szczecie maz o 18 idzie odebrac samochod od mechanika wiec juz będziemy mobilni.

Dziewczyny jak to jest z ta temp u 2- 3 latka. Czy 37.5 jest do zabijania i jako gorączka sie liczy? Wiem ze u niemowlakow nie kazala mi doktorka do 39 zbijac. Powyzej dopiero mial czopka albo syrop dostac. A starsze dzieci? Nie wiem jak zrobic jutro. Czy z taka temp isc do lekarza? Ma mniejszy apetyt ale bawi się normalnie nie płacze z nosa mniej juz cieknie dzis. Kaszel jest tylko sporadycznie. Nie wiem czy go tam jutro ciagnac. Zawsze cos zalapie jak 3 h w kolejce jestesmy. Ostatnio rota mielismy po pobycie tam

Ja takiego stanu podgorączkowego nie zbijam u dzieci swoich. Zawsze powyżej 38 daję dopiero ibuprofen.

Takie bóle też mam, leżę po prostu cały dzień wtedy. Zwykle tak mam gfy pochodzę postoje poschylam się.
Teraz np jestem z dziećmi na placu i czuję napięcie w brzuchu. Mała kopie i pewnie wolałaby by mama leżała.

Na obiad był rosół i kaczka z ziemniakami. Mąż robił. Dostał przytulasa ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Poczytalam wasze komentarze o szczepieniach i już się bałam, że gównoburza z tego wyniknie...ufff na szczęście nie.
Bo ja mam nieprzyjemne doświadczenia z fanatykami anty-szczepionek.
Ja jestem zwolennikiem szczepień (ale nie w okresie choroby). I zostałam przez jedną fanatyczke nazwana "Psycholem bez wykształcenia, która morduje swoje dziecko", mimo że osobiście wyrazalam się kulturalnie na Facebook'owej burzy pod postem pseudo-lekarza, który próbuje w jakiś sposób zaistnieć...
Cóż. Życie.
Temat delikatny, lepiej nadmiernie nie poruszać ;)
Pierwszego syna szczepilam przeciw pneumokokom, że względu na uczęszczanie do żłobka. Nie wiem jak drugim będzie, czas pokarze . Synek dobrze przechodził szczepienie, jedno tylko gorzej, miał katar i lekki kaszel, lekarz uparł się by zaszczepić a ja głupia siksa się zgodziłam. Miał podwyższona temperatura i był osowiały cały dzień. Nie popełniłam tego błędu następnym razem i teraz też nie popelnie.

Trzymcie się!!!

Do góry