reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry,
Postanowiłam z tym moim osłabieniem pójść do internisty, 35,9 rano :/, ten katar mnie już wneeeerwia, mąż poszedł mnie zapisać. Ciekawe co lekarz wymyśli. Spokojnego dnia :)
Zdrówka

@lenam77 zdrówka

@klarolina to geny. Jeśli kobitki w rodzinie miały to i cb dopadną. Smaruj się pij dużo wody.

Dzień dobry
Dziś wcześniej pobudka bo mocz córci do lab zanosze. Nie podoba mi się jego zapach

Miłego pt

cb7wugpju04jz4q8.png
Trzymam kciuki, żeby się nie okazało, że to zum.

Dołączam do dziewczyn z pechem.. mąż rano rozbil samochód. Nic mu sie nie stalo, j na szczescie tylko zderzak, i chlodnica poszla, no ale jednak znow wydatek :( a juz tak dobrze bylo.. jestem zalamana :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Najważniejsze, że nic mu się nie stało.

Dziewczyny siedzę na glukozie, miałam cytrynowa bardzo smaczna ;) tylko kurde nie wiem czemu lekarz zlecił odrazu 75g w poprzedniej ciąży miałam tylko 50 Wy też mialyscie takie końskie dawki?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Ja miałam 75 i trzy pobrania: na czczo, po godzinie od wypicia glukozy i po 2

Bry laski a ja wczoraj sie zdrzemnelam w dzien bo juz nie wyrabialam i w ogole poodpoczywalam wczoraj pozniej bylismy u tesciowej i powiem wam, ze nawet fajnie bylo
Babcia ma demencje starcza luby z tesciowa poszli po zakupy a ja z nia zostalam ledwo wyszli zaraz babcia przydreptala do mnie mowi oni poszli to ja sobie z toba pogadam a co tam no i tak gadalysmy ... Ona swoje wyimaginowane fakty a ja jej zaczelam juz tlumaczyc jak jest bo juz sily nie mialam wysluchiwac glupot ktore gada, ze kuzynka jej zabiera rente i ona pieniedzy nie ma, ze mieszka w hotelu a jej mieszkanie zabral ojciec lubego /a to my tam mieszkamy/ zaczelam jej na spokojnie wszystko tlumaczyc gdzie jest jak sie tam znalazla kto mieszka w jej mieszkaniu co sie dzieje z renta itd i wiecie co? Ona mi na koniec rozmowy az podziekowala, ze jej to wszystko przypomnialam !!!! Biedna az miala lzy w oczach bo mowi, ze nocami spac nie moze tylko modli sie do boga zeby ja zabral jak najszybciej bo ona ma juz dosc mieszkania u obcych i mowi do mnie tak wiesz co dobrze, ze wszystko mi powiedzialas to ja teraz bede pilnowac tej mojej corki i bede grzecznie siedziec przeciez mnie nie wyrzuci stad.

Ja nie wiem dlaczego tesciowa jej nie tlumaczy kim jest skad babcia sie tam wziela gdzie mieszka itd naprawde ... Ja kumam, ze jest ciezko jak babcia takie glupoty wygaduje ale wg mnie jak sie babci wytlumaczy poki jeszcze kuma co nie co to bedzie spokojniejsza a nie bedzie dalej ciagnela tematu i wymyslala kolejne bzdurne fakty ... Chyba, ze to ja taka glupia jestem no juz sama nie wiem ale w oczach widzialam, ze taki spokoj odzyskala i sie uspokajala z kazdym zdaniem.
Biedna nawet corki swojej juz nie poznaje ...
Osoba nad starszą osobą z demencją to ciężka praca i jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może mieć dość tłumaczenia tego samego po 1000 razy.

mój tez zaprzecza, ze ma większy, och ci mężczyźni. Tylko juz mi ciasno z nim w kuchni, muszę sie przecisnąć jak chce coś wyjąc. Za niedługo sie nie zmiescimy razem.
Mój za to bardzo szczupły, przy wzroście 185 cm waży 70 kg...

Ja mialam glukoze 50, 3 wklucia (przed, po godzinie, po dwoch).

Może to zależy od naszej wagi? Bo przecież na logikę ta sama ilość glukozy inaczej rozprzestrzenia się po organizmie jeśli się waży 50 kg, a inaczej kiedy waży się 90 kg...

No dobrze, bo bym chyba z berwow urodzila wtedy.. i dobrze ze mamy dobre auto z dobrymi hamulcami, ktore reaguja od razu, a nie po czasie.. ostatnio tez nam baba z parkingu wyjechala wprost pod maske ale wychamowalismy ppare centymetrow od niej. Dzis mąż mial mniej szczescia. Nie znam szczegolow, ale podobno nie ma zle. Mechanik umowiony. Ale i tak sie boje ze urodze akurat jak nie ma samochodu, u nas nie ma oddzialu dla wczesniakow, przeniesli by malego do Krakowa, jak tam dojezdzac bez auta ? Masakra :( Wiem, czaeny scenariusz, ale coz poradze, mam dola normalnie dzisiaj. Jak siadlam jak wrocilam z przedszkola tak siedze i nie mam ochoty sie ruszyc, a musze zjesc sniadanie, zrobic pranie (w koncu slonce wyszlo), itd.. obiadu nie gotuje bo nam moja mama wczoraj spakowala zapasy na dzis..

Co to za czarnowidztwo? Samochód naprawicie raz dwa, a Szymuś urodzi się w terminie.

Ja nigdy nie zapomnę momentu, w którym rozmawiałam z mężem i nagle usłyszałam w telefonie wielkie BUM! i nas rozłączyło. Wiedziałam, że miał wypadek, nie mogłam się do niego dodzwonić, myślałam, że umrę... Kiedy wreszcie usłyszałam w telefonie sygnał i głos mojego M., wciąż miałam przed oczami najgorsze. Okazało się, że miał czołówkę :/ z samochodu nic nie zostało, wyglądał jak złożony akordeon, a podczas zderzenia telefon się rozsypał na drobne kawałki. Wiem doskonale jak to jest niestety, kiedy napływają wieści o wypadku. Ostatnio też mamy wieczne stłuczki, ale stłuczki. Samochód można wyklepać. Widoku tego poprzedniego po czołowym zderzeniu jednak nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że mój M. to przeżył, bo wszyscy się temu dziwili, gdy widzieli auto...
O matko! Wyobrażam sobie co wtedy musiałaś przeżyć. Ja bym chyba umarła z nerwów.

reklama
Ja zrobiłam zupę, miała być pomidorowa z imbirem według przepisu mamy, ale w moim wydaniu to wyszedł bardziej kapuśniak z makaronem. Lubię obie zupy, wiec zjadlam 3 talerze, jogurt sojowy i sie nie ruszam bo pęknę. Jeszcze jablecznik stygnie i rybka na wieczór będzie. Dwa dni leżałam to obiady były kiepskie, dzis czuje sie lepiej to trzeba nadgonić.

A ja wlasnie prawie co dostalm zawału. Z poczty wyjelam rachunek za naprawe pralki 228.36 euro . no k... mac maz sie tak wkurzyl na mnie ze masakra. Ze to moja wina bo podpisalam mechanikowi ze czesc wymienil a nic nie powinnam byla. Zaraz tel do serwisu itd wyslalismy kopie rachunku i gwarancji i podobno to tylko dla nas do informacji jest ze ta czesc byla wymieniona. Podobno serwis z podwykonawca wszystko wyjaśnił. Oby bo jaks masakra to jest. Az mnie brzucho rozbolalo. Niech ten miesiac się konczy bo na prawde jest do dupy.

Izulka dawah znac jak tylko maz bedzie w domu i bedzie wiadomo co i jak z nim jest. Znam to uczucie jak maz dzwoni i mowu ze mial wypadek. Pode mna nogi sie ugiely jak to uslyszalam. Nie denerwuj sie i odpoczywaj.

Ja mialam 3 pobrania po tej wiekszej dawce glukozy. 75 tak? Ja nawet nie wiem dokladnie bo to soczek w butelce jest.

Mam schize dzis ze mi sie brzuszek obnizyl. Mala tak szalala wczoraj ze mnie strasznie bolalo o dzis jakoś tak mi inaczej. Jeszcze ten zasrany rachunek. Wykonczyc mnie chcą:(

Dzis u mnie na obiadek kotletki mielone ale takie okrojone. Bez bulki w srodku i bez panierki. Samo miesko z jajkiem i cebulka. Do tego ziemniaczki z koperkiem i salatke mam z wczoraj bo cała micha mi wyszla. Salata lodowa ogorki konserwowe kukurydza i cebulko i sos do tego. Zupke tez mam cebulowa z wczoraj wiec dzis minimum zaangazowania.

Maz w domu bo ma jeden dzień urlopu wiec poszedl po malego do przedszkola. Samochod jeszcze w naprawie min do niedzieli wiec na piechotke musi isc.

Tak sie zdenerwowalam ta pralka ze mala jest bardzo niespokojna. Strasznie sie wierci. Ide meliske wypic.

A mi sie chce nalesnikow z dzemem truskawkowym.
Ja pierdziele ale bym zjadla !!!!

Ale tak mi sie nie chce Robic ze szok [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Joshi, zrób! Podeślij mi 2, ale takie, które cukru nie podniosą ;) Narobiłaś mi oochoty.

A ja wlasnie prawie co dostalm zawału. Z poczty wyjelam rachunek za naprawe pralki 228.36 euro . no k... mac maz sie tak wkurzyl na mnie ze masakra. Ze to moja wina bo podpisalam mechanikowi ze czesc wymienil a nic nie powinnam byla. Zaraz tel do serwisu itd wyslalismy kopie rachunku i gwarancji i podobno to tylko dla nas do informacji jest ze ta czesc byla wymieniona. Podobno serwis z podwykonawca wszystko wyjaśnił. Oby bo jaks masakra to jest. Az mnie brzucho rozbolalo. Niech ten miesiac się konczy bo na prawde jest do dupy.

Izulka dawah znac jak tylko maz bedzie w domu i bedzie wiadomo co i jak z nim jest. Znam to uczucie jak maz dzwoni i mowu ze mial wypadek. Pode mna nogi sie ugiely jak to uslyszalam. Nie denerwuj sie i odpoczywaj.

Ja mialam 3 pobrania po tej wiekszej dawce glukozy. 75 tak? Ja nawet nie wiem dokladnie bo to soczek w butelce jest.

Mam schize dzis ze mi sie brzuszek obnizyl. Mala tak szalala wczoraj ze mnie strasznie bolalo o dzis jakoś tak mi inaczej. Jeszcze ten zasrany rachunek. Wykonczyc mnie chcą:(

Dzis u mnie na obiadek kotletki mielone ale takie okrojone. Bez bulki w srodku i bez panierki. Samo miesko z jajkiem i cebulka. Do tego ziemniaczki z koperkiem i salatke mam z wczoraj bo cała micha mi wyszla. Salata lodowa ogorki konserwowe kukurydza i cebulko i sos do tego. Zupke tez mam cebulowa z wczoraj wiec dzis minimum zaangazowania.

Maz w domu bo ma jeden dzień urlopu wiec poszedl po malego do przedszkola. Samochod jeszcze w naprawie min do niedzieli wiec na piechotke musi isc.

Tak sie zdenerwowalam ta pralka ze mala jest bardzo niespokojna. Strasznie sie wierci. Ide meliske wypic.

Aneta, nie denerwuj się. Sprawa rachunku pewnie się wyjaśni. To tylko materialne kłody. Czasami los podrzuca. Ja od tygodnia wciąż dostaję niedopłaty, a to woda 280 a to prąd 70, cóż. Bywa i tak po remoncie;) Najważniejsze, żebyś była zdrowa, spokojna. Dbaj o siebie.

Ja już po wizycie u internisty. "Na szczęście" to tylko zwykła infekcja. P. Doktor przebadała i zapisała zalecenia. Oby powrót do formy był ekspresowy.

Spokojnego dnia mamy.

Aneta spokojnie! Sie nie denerwuj.
Napewno to tylko dla Was zaswiadczenie ze czesc zostala wymieniona itp

Joshi, zrób! Podeślij mi 2, ale takie, które cukru nie podniosą ;) Narobiłaś mi oochoty.

Aneta, nie denerwuj się. Sprawa rachunku pewnie się wyjaśni. To tylko materialne kłody. Czasami los podrzuca. Ja od tygodnia wciąż dostaję niedopłaty, a to woda 280 a to prąd 70, cóż. Bywa i tak po remoncie;) Najważniejsze, żebyś była zdrowa, spokojna. Dbaj o siebie.

Ja już po wizycie u internisty. "Na szczęście" to tylko zwykła infekcja. P. Doktor przebadała i zapisała zalecenia. Oby powrót do formy był ekspresowy.

Spokojnego dnia mamy.
Zrobilam a co se bede zalowac !!!!

A te specjalnie dla Ciebie
1474636865938.png

Załączniki

• 1474636865938.png
    1474636865938.png
    308,8 KB · Wyświetleń: 246
reklama
Do góry