reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dołączam do dziewczyn z pechem.. mąż rano rozbil samochód. Nic mu sie nie stalo, j na szczescie tylko zderzak, i chlodnica poszla, no ale jednak znow wydatek :( a juz tak dobrze bylo.. jestem zalamana :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze wspolczoje wydatkow.
Dobrze ze mezowi nic nie jest a ty kochana ochlon I sie nie denerwuj.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzialaj Dzialaj bo kurcze czas ucieka masakra!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
w ogole jak sie zaczelam pytac znajomych, dzwonic to jak mi ceny za wizyte podali to rece mi opadly, no ja pikolo 220 zl za wizyte?!!! dosc za ginekolozke place...a ten lekarz, do ktorego chce isc to w razie gdyby nie przyjal skierowania to bierze tylko 100 zl za wizyte ufff

jejku, dobrze, ze mezowi nic nie jest!
No dobrze, bo bym chyba z berwow urodzila wtedy.. i dobrze ze mamy dobre auto z dobrymi hamulcami, ktore reaguja od razu, a nie po czasie.. ostatnio tez nam baba z parkingu wyjechala wprost pod maske ale wychamowalismy ppare centymetrow od niej. Dzis mąż mial mniej szczescia. Nie znam szczegolow, ale podobno nie ma zle. Mechanik umowiony. Ale i tak sie boje ze urodze akurat jak nie ma samochodu, u nas nie ma oddzialu dla wczesniakow, przeniesli by malego do Krakowa, jak tam dojezdzac bez auta ? Masakra :( Wiem, czaeny scenariusz, ale coz poradze, mam dola normalnie dzisiaj. Jak siadlam jak wrocilam z przedszkola tak siedze i nie mam ochoty sie ruszyc, a musze zjesc sniadanie, zrobic pranie (w koncu slonce wyszlo), itd.. obiadu nie gotuje bo nam moja mama wczoraj spakowala zapasy na dzis..

Witajcie po kolejnej kolorowej nocy:)
Dziś śniło mi się, że moi rodzice brali ślub (jakiś zupełnie fikcyjny, bo oni są już 12 lat po rozwodzie i od tego czasu ani razu się nawet nie widzieli). Cały ten ślub była jakaś wielka awantura, a zaraz po zamiast wesela wszyscy zaczeli uciekać, bo mój ojciec okazał się jakimś psychopatą i wszystkich chciał załatwić. Pobiegłam więc do mojego rodzinnego domu, a tam sie okazało, że wszystko rozwalone, do gołych ścian... ani podłogi nie było, ani nic tylko w kuchni stała kuchenka, a na niej 4 patelnie, a na patelniach pierogi ruskie odsmażone na to wesele... to zapakowałam całe te pierogi do plecaka, w swoim starym pokoju znalazłam kilka puszek coli i tratwą jakąś odpłynęłam na wyspę na samym środku pacyfiku.... a tam spotkałam całą reprezentację siatkarzy i pół mojej drużyny z Gdyni...;)
I obudziłam się na siku;)

a8doqqmz725nh9h0.png

Ale właśnie u mnie w rodzinie nikt nie ma. Moja mama po trójce dzieci ani jednego rozstepu. Mam nadzieję że to jednak nie to, bo tak jak kiedyś mowilam mam bzika na punkcie wygladu. Wiadomo ze Franio jest dla mnie najważniejszy i jego zdrowie, ale jednak będę nieszczęśliwa jeśli to będą rozstepy :(

No dobrze, bo bym chyba z berwow urodzila wtedy.. i dobrze ze mamy dobre auto z dobrymi hamulcami, ktore reaguja od razu, a nie po czasie.. ostatnio tez nam baba z parkingu wyjechala wprost pod maske ale wychamowalismy ppare centymetrow od niej. Dzis mąż mial mniej szczescia. Nie znam szczegolow, ale podobno nie ma zle. Mechanik umowiony. Ale i tak sie boje ze urodze akurat jak nie ma samochodu, u nas nie ma oddzialu dla wczesniakow, przeniesli by malego do Krakowa, jak tam dojezdzac bez auta ? Masakra :( Wiem, czaeny scenariusz, ale coz poradze, mam dola normalnie dzisiaj. Jak siadlam jak wrocilam z przedszkola tak siedze i nie mam ochoty sie ruszyc, a musze zjesc sniadanie, zrobic pranie (w koncu slonce wyszlo), itd.. obiadu nie gotuje bo nam moja mama wczoraj spakowala zapasy na dzis..

Ja nigdy nie zapomnę momentu, w którym rozmawiałam z mężem i nagle usłyszałam w telefonie wielkie BUM! i nas rozłączyło. Wiedziałam, że miał wypadek, nie mogłam się do niego dodzwonić, myślałam, że umrę... Kiedy wreszcie usłyszałam w telefonie sygnał i głos mojego M., wciąż miałam przed oczami najgorsze. Okazało się, że miał czołówkę :/ z samochodu nic nie zostało, wyglądał jak złożony akordeon, a podczas zderzenia telefon się rozsypał na drobne kawałki. Wiem doskonale jak to jest niestety, kiedy napływają wieści o wypadku. Ostatnio też mamy wieczne stłuczki, ale stłuczki. Samochód można wyklepać. Widoku tego poprzedniego po czołowym zderzeniu jednak nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że mój M. to przeżył, bo wszyscy się temu dziwili, gdy widzieli auto...

reklama

wiesz jak to jest, jak sie wali to wszystko :( my tez tak czesto mamy, i sie nie martw na zapas, bo naprawde wywolasz jakies nieszczescie takim mysleniem

Do góry