A lekarz zalecił powtórkę badania ? Ciągle coś ostatnio.... :|U mnie jest wyżej jeszcze niestety... mam całkowity zakaz spożywania cukru, soczków i słodyczy. Za tydzień kolejne badania, ale już po śniadaniu i zobaczymy co dalej :/
reklama
noemi87
Fanka BB :)
Dziewczyny, a ja dziś przekroczyłam magiczną 30-tkę! Ehh kiedy to zleciało nie wiem... Ale nie czuję się starsza niż wczoraj ślę uśmiech wszystkim chorującym i smutnym
Wszystkiego Najlepszego
anio0
Mam iść za tydzień, ale po śniadaniu. U mnie wszystko powyżej normy :/ i teraz dopiero się zaczęłam tym przejmować na poważnie. No, pierwszy wynik na czczo mam 98,20 przy normie do 99A lekarz zalecił powtórkę badania ? Ciągle coś ostatnio.... :|
aneta_ck
Nie jest w normie. Na czczo jest za duzo. Teraz wstrzykuje sobie rano 16 jednostek insuliny do obiadu 8 j a przed snem 6. W pierwszej ciazy mialam do sniadania 22 jednostki insuliny a przed snem 6. U mnie jest troche inaczej niz u was. To moja 3 ciąża z cukrzyca i nie pojawia sie miedzy 24 a 28 tyg. To wyniki z 9 tyg ciazy. Teraz gdybym robila obciążenie bylo by juz duzo duzo wyzej. Ja przed ciąża mam stan przedcukrzycowy zawsze. Cholernie duzo diabetykow z obu stron rodziny mam. I jak zachodze w ciaze to juz po tyg od testu ciazowego cukier na czczo utrzymuje się w granicach 115. Czyli dużo za duzo. Nie sugeruj sie Aniu moimi wynikami. A dieta cukrzycowa da sie przeżyć. Ile Ci zostalo 10 -12 tyg? Ja zawsze ponad 30 tyg musze ja trzymac i zastrzyki robic. Da sie przyzwyczaic. Martwie sie tylko o małą zeby sie dobrze rozwijala ale jak idzie ze wzrostem na polowie siatki centylowej to jest dobrzeU Ciebie w normie ta glukoza wszędzie, jak widzę? A w pierwszej ciąży co zrobili z takimi wynikami? Samą dietą Ci się udało zbić te wyniki?
Mi lekarz powiedział, że "jeszcze nie jest tak źle", ale jeśli w przyszłym tygodniu wyniki również będą złe, to coś wspomniał o szpitalu w Gdańsku! Kurde, gdzie ja do Gdańska...
Zobacz moj synek cala ciaze byl zdrowy i wogole wszystko ok a teraz ma zaburzenia rozwoju i musimy chodzic na terapie. I co zrobie bede kochac go mniej? Boli mnie serce jak wiedzę ze nie moze dogadac sie z rowiesnikami a z drugiej strony robimy wszystko zeby mu pomoc. Tak ze nie zalamuj sie. Mysl pozytywnie bo malutka czuje jak przezywasz stres. Zdrowka dla męża zobaczysz bedzie dobrze urodzimy obie zdrowe córeczki
anio0
Lekarz Cię nigdy szpitalem nie straszył? I dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy. Chyba najbardziej potrzebuję tego, żeby mną ktoś potrząsnął. Mąż mi cały czas powtarza, że Mała będzie zdrowa, bo on to czuje i tyle. Tak ma być I w to chciałabym wierzyć już do końca.Nie jest w normie. Na czczo jest za duzo. Teraz wstrzykuje sobie rano 16 jednostek insuliny do obiadu 8 j a przed snem 6. W pierwszej ciazy mialam do sniadania 22 jednostki insuliny a przed snem 6. U mnie jest troche inaczej niz u was. To moja 3 ciąża z cukrzyca i nie pojawia sie miedzy 24 a 28 tyg. To wyniki z 9 tyg ciazy. Teraz gdybym robila obciążenie bylo by juz duzo duzo wyzej. Ja przed ciąża mam stan przedcukrzycowy zawsze. Cholernie duzo diabetykow z obu stron rodziny mam. I jak zachodze w ciaze to juz po tyg od testu ciazowego cukier na czczo utrzymuje się w granicach 115. Czyli dużo za duzo. Nie sugeruj sie Aniu moimi wynikami. A dieta cukrzycowa da sie przeżyć. Ile Ci zostalo 10 -12 tyg? Ja zawsze ponad 30 tyg musze ja trzymac i zastrzyki robic. Da sie przyzwyczaic. Martwie sie tylko o małą zeby sie dobrze rozwijala ale jak idzie ze wzrostem na polowie siatki centylowej to jest dobrze
Zobacz moj synek cala ciaze byl zdrowy i wogole wszystko ok a teraz ma zaburzenia rozwoju i musimy chodzic na terapie. I co zrobie bede kochac go mniej? Boli mnie serce jak wiedzę ze nie moze dogadac sie z rowiesnikami a z drugiej strony robimy wszystko zeby mu pomoc. Tak ze nie zalamuj sie. Mysl pozytywnie bo malutka czuje jak przezywasz stres. Zdrowka dla męża zobaczysz bedzie dobrze urodzimy obie zdrowe córeczki
Lola Lolitta
Masz lepszy wynik ode mnie, a diety puki co nie mam. Być może dlatego że w pierwszej ciąży miałam gorzej.O jezu na prawde nie mam pojecia. My łóżko doatalismy na nowe mieszkanie od ciotki i ona kupowała. One wyglądają w ten sposob ze odsuwa sie dookoła materaca zamek zdejmuje ten caly material a w srodku jeat gąbka.
Anio masz zdjecie moich wynikow. Ale to sa z krwi i sa niższe niz z palca. To raz. A dwa ze nie ma co sie nimi sugerowac bo u mnie zaczyna sie od cukrow na czczo a potem im wyzej w ciazy jestem tym wyzej mi cukier leci.
W pierwszej ciazy mialam na czczo. 106 po 1 h 208 a po dwoch 153 bodajże.
Zobacz załącznik 773967
aneta_ck
Nie straszyl mnie. On w ogole nie patrzy na moją cukrzyce. Mam wizyty co dwa tyg u diabetologa i tam dokladnie sprawdzaja moje cukry i dobieraja poziom insuliny. Jedyne co to raczej w 40 tyg da mi skierowanie na wywolanie jak nie urodze wczesniej. Tak samo bylo z synkiem. Zaraz po terminie musialam sie stawic w szpitalu. Cisnienie mam dobre nie mam cukrow w moczu dziecko rozwija się dobrze wiec na razie nie ma powodu. Zresztą wiesz ze ja vo jakis czas sama szpital odwiedzam tam mam zawsze komplet badanLekarz Cię nigdy szpitalem nie straszył? I dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy. Chyba najbardziej potrzebuję tego, żeby mną ktoś potrząsnął. Mąż mi cały czas powtarza, że Mała będzie zdrowa, bo on to czuje i tyle. Tak ma być I w to chciałabym wierzyć już do końca.
Czarownica3006
Wstawiam moje wyniki glukozy. Wszystko wygląda dobrze więc czcze to właśnie knedlami,które zrobila mi babcia
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Załączniki
Lola Lolitta
Zapomniałam się pochwalić że robię coś w kierunku wyprawki. Kupiłam już 2 paczuszki pieluszek Pampers premium care, są idealne dla nowo narodzonej pupy dzidziusia. Kupiłam w kaufie, ale widzę że na Allegro znacznie tańsze są. Zamówię jeszcze raz jedynkę i dwójki. Kupiłam też pierwsza butelkę i mleko początkowe oraz 3 tetry.
To dużo jak na mnie.
Uwaga w kaufie promocja na chusteczki kindi, wychodzi 5 gr za sztukę.
10 zł za 3 opakowania.
To dużo jak na mnie.
Uwaga w kaufie promocja na chusteczki kindi, wychodzi 5 gr za sztukę.
10 zł za 3 opakowania.
reklama
trytytka
Lekarz Cię nigdy szpitalem nie straszył? I dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy. Chyba najbardziej potrzebuję tego, żeby mną ktoś potrząsnął. Mąż mi cały czas powtarza, że Mała będzie zdrowa, bo on to czuje i tyle. Tak ma być I w to chciałabym wierzyć już do końca.
Ania jasne, że wasze dzidzie będą zdrowe!!! Ale doskonale wiem co przeżywasz bo w pierwszej ciąży Pani doktor nie chciała chyba mojego budżetu nadwyrężać i badania na cytomegalie igg i ige robiłam w II trymestrze i oczywiście wyszło, że przechodziłam, dorabiałam te awidności czy jak to się nazywa i wszystko było na styk - chorowałam na cytomegalie zaraz przed lub najprawdopodobniej już w trakcie ciąży.... czego ja się nie naczytałam, ile nie naryczałam i w końcu mądry lekarz zakaźnik kazał dać sobie siana z tymi lamentami bo tylko szkodzę ciąży... mała jest zdrowa nawet jej po porodzie nie robiłam przeciwciał na cytomegalie - czy rzeczywiście miałam już ją w ciąży, rozwija się ok, oczywiście dzieckiem by nie była gdyby się czegoś nie dało znaleźć jakiś problemów neurologicznych itd ale haloooo jak to dziecko bardzo niedawno koleżance na USG przed porodem wyszła wada serca u dziecka, lamenty, płacze, wada w 60 % powiązana z wadą genetyczną - zespołem Downa - niby wszystkie badania w ciąży wychodziły dobrze ale większość lekarzy ją później badających twierdziło, że to prawie wyrok, że trisomie ma, oczywiście okazało się po porodzie, że dziecko prawie zupełnie zdrowe a niewielki ubytek w serduchu najprawdopodobniej sam zarośnie.... dziewczyna w ostatnim tygodniu ciąży schudła z nerwów do wagi sprzed..... jej mąż 12 kg.