reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Aaaa na zatoki - bo jestem w tym niezłym specjalista :/
- płukanie zatok
czyli brać w strzykawke roztwór wody z solą, wlać w jedną dziurke nosa, zatkac go, po chwili albo odchrzaknac aby gardłem poszło albo po prostu wysmarkac.
Niemile ale skuteczne - oddycha się inaczej i pięknie czyści z wydzieliny.
Albo fixin :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja z tarczyca mecze się od roku i chyba dzięki euthyroxowi w ogóle jestem w ciąży:)! Wiec biorę i brać będe już do końca życia - ciesz się że u Ciebie zarówno Hashimoto jak i cukry ( dwie lubiące się choroby ) tylko pojawily się chwilowo, choć w nienajlepszej chwili....!
U mnie rano potrafi być kolo 100 jak i koło 200 mg/dl :/ i od zawsze insulina... a teraz to już jej morze... Bo zapotrzebowanie wzrasta.
Kurcze, współczuję ci :( Mam nadzieję, że u mnie wszystko się ustabilizuje. Siły nam trzeba :)

odnosnie porodów to jeszcze przed ciążą duuuzo o tym czytałam oczywiście wystraszylam się na amen. A odkąd zaszlam w ciaze nawet nie chce o tym sluchac. Tej koleżance, która ostatnio urodziła też zabronilam szczegółowego opisu jej porodu, ale jej mąż za to opowiedział ehhh co ma być to bedzie, muszę urodzić nie ma wyjścia :) wiem że będzie bolalo, Ale dla Franulka wszystko

No antiope niezła historia, dobrze zrobiłaś!!!

A co do zębów mlecznych to słyszałam że komórki macierzyste można z zębów pobierać, ale tylko z zębów mlecznych mechanicznie wyrywanych i niby materiał trzyma się około tyg max. Potem komórek jest za mało by je utrzymać i wykorzystać
Pewnie będzie więcej badań na ten temat
Ja czytałam ze te komórki utrzymuja się kilka lat

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde, mam dość zapchanych zatok, to już 6 dzień:( niby lepiej, ale przed chwilą po wydmuchaniu krew w nosa aż kapała :/ W aptece nic nie doradzili. Temp skacze, raz 36,2 a po 2h - 36,7 :/
Ja chcę być zdroooowa!!!! :(
Zaparz herbate rumiankowa, wlej do miseczki, recznik na glowe i wdychaj gleboko. Oczywiscie co 2-3 wdechy nosem musisz usunac delikatnie wydzieline (wysmarkac sie [emoji23]). Pomaga naprawde ;)

Planeta singlii! smialismy sie i plakalismy z mezem obydwoje. jest na zalukaj

dokladnie tak zrob. jak mnie budowa denerwuje to mowie wszystkim ze mnie brzuch boli i musze odpoczac i sie sami zajmuja zamiast do mnie dzwonic (glownie tata)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Na cda.pl tez mozna ogladac filmy jakby ktoras szukala ;) i cda.pl dziala na np telewizorze przez wi fi normalnie. Zalukaj nie ma wtyczki na flash playera na androida -zostaje tylko komputer/laptop

To u mnie też takie kolory królują + biały i czarny. Ale dla córeczki trudno znaleźć ciuchy w takich kolorach, prędzej ma chlopiecym;)

Biały i czarny to takie basic sa, ze nawet tego nie liczę [emoji16] zawsze uzupełniają granat i szarość [emoji4] w tym sezonie jeszcze troche khaki dorzuciłam w postaci sukienek i koszul

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Planeta singlii! smialismy sie i plakalismy z mezem obydwoje. jest na zalukaj

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Planeta obejrzana, dobre pół filmu płakałam jak bóbr, eh te hormony ciążowe.
Przyjemne kino, dzięki za polecenie.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Do góry