reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

koniecznie zapytaj ja niestety też nie mam możliwości sprawdzić wyników na różnych sprzętach, żeby nie wyszły Ci jakieś jajca że tak powiem

Jestem codzienna wasza czytelniczka, bo w 28 tc pierwszej ciąży ale zarazem z cukrzycą t1- czyli już 7 lat przed ciążą i dodatkowo z choroba tarczycy - Hashimoto :/ a zatem w kwestii glukometrow mogę podpowiedzieć : różnią się między soba nawet o kilka/kilkanascie mg/dl dlatego też warto trzymać się jednego modelu - chyba że wyniki a odczucia są różne.
A poza tym gratuluję wyników w okolicach 90 mg/dl !! - marzenie każdego cukrzyka.

Powodzenia w utrzymaniu wyników!

reklama
Jestem codzienna wasza czytelniczka, bo w 28 tc pierwszej ciąży ale zarazem z cukrzycą t1- czyli już 7 lat przed ciążą i dodatkowo z choroba tarczycy - Hashimoto :/ a zatem w kwestii glukometrow mogę podpowiedzieć : różnią się między soba nawet o kilka/kilkanascie mg/dl dlatego też warto trzymać się jednego modelu - chyba że wyniki a odczucia są różne.
A poza tym gratuluję wyników w okolicach 90 mg/dl !! - marzenie każdego cukrzyka.

Powodzenia w utrzymaniu wyników!
Grun witaj :)
Dziękuję za pocieszenie.
U mnie cukrzyca ciążowa i hashimoto więc jak wiadać mamy wspólne tematy. Mam nadzieję, że czujesz się dobrze. Odzywaj się do nas :)

Wiecie, że ten róż bywa zaraźliwy?! Często widzę mamy z córkami w różach. Słabnę wtedy, mimo, że róż jest ok - zależy od odcienia ;) Jestem fanką szarości i granatu.

Ja dalej czuję się kiepskawo, mam temp. 36.2 :/ wystarczy mnie pchnąć i frunę. Jaś mniej się teraz wierci, chyba ta choroba też go osłabia. Co robić żeby doprowadzić temp. do normy? :/herbatki nie działają.

Miłego poniedziałku mamy.

Lenam z tym szarym i granatem to tak jakbym widziała moja szafę [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam Antiope wszystkiego, nie miałam szyjki, 2 cm rozwarcia i miałam tak maksymalnie dosyć tego czekania.., zostało mi to przedstawione w ten sposób, że nawet się cieszyłam, że tego i tego pójdę do szpitala, następnego urodzę - taki kamień z serca, teraz sobie marzę, że dostanę regularnych skurczy, wykąpie się, pojadę do szpitala (jeszcze nie wiem którego nawet) a Pani na izbie powie "no to mamy pełne rozwarcie i idziemy rodzić" hehehe - no pomarzyć dobra rzecz;) w ujastku cc i wywołanie to chleb powszedni, jak w fabryce - linia produkcyjna tylko, że dzieci....
No ja na temat Ujastka słyszałam podobne opinie, że taśma produkcyjna i nie tylko wywoływanie, ale i cc.
Ja tam byłam na łyżeczkowaniu po poronieniu i to też była masakra, pomijając traumę psychiczną
Z kolei ja rodziłam w Rydygierze. Z racji incydentu z tachykardią małego trafiłam tam jeszcze przed porodem pod opiekę i musiałam się zgłaszać na kontrolę co kilka dni. No i jeden lekarz chciał mi wywoływać poród, bo rzekomo łożysko stare. Ale złapała mnie jedna położna i mówiła, że ten lekarz jest znany z tego, że lubi wywoływać bez potrzeby i żebym się absolutnie nie godziła. Powiedziała mi to w tajemnicy i prosiła, żeby nikomu nie mówić, że mi to powiedziała. Poród się zaczął sam z siebie i młody urodził się bez komplikacji.

Lenam z tym szarym i granatem to tak jakbym widziała moja szafę [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lisia, u mnie jeszcze czerń, ale na czas ciąży odpuściłam. Blokuje energię - podobno.
no i 24 godziny mam czekac
Lux, nie poradzisz nic... :(
Bardzo mi miło!
Czyli nie jestem sama :)

Pozdrawiam!
Grun, no widzisz:) Ja na euthyroxie 100 od 6 tyg ciąży ;) wizyty u endo co miesiąc. Wyniki w porządku. Co do cukrzycy... Brrrr! Przypałętała się w ciąży, oby odeszła jak mały się pojawi. Ty jakie masz rano cukry? Jesteś na insulinie?

reklama
Lisia, u mnie jeszcze czerń, ale na czas ciąży odpuściłam. Blokuje energię - podobno.
Lux, nie poradzisz nic... :(

Grun, no widzisz:) Ja na euthyroxie 100 od 6 tyg ciąży ;) wizyty u endo co miesiąc. Wyniki w porządku. Co do cukrzycy... Brrrr! Przypałętała się w ciąży, oby odeszła jak mały się pojawi. Ty jakie masz rano cukry? Jesteś na insulinie?
kuzwa ja musze byc pod tel, z pracy czesto dzwonia ehh

Do góry