reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

My się już przyzwyczailiśmy, że ma być dziewczynka i nie chciałabym żeby wyszło inaczej. Właśnie nadrabiam posty z wyprawkowego, wcześniej nie chciałam się nakręcać. Pisałyście, że zaczniecie od września czy października, a większość ma już prawie wszystko skompletowane.;) Pora i na mnie.

reklama
Kciuki za jutro.
Mnie tez czesciej sie brzuch stawia [emoji21].
W nocy boli mnie jak na okres chwilowo.
Czy znasz jakis odpowiednik naszej polskiej nospy do kupienia w de????

Mi za to ani razu nie snilo sie dziecko.
Raz chyba czy dwa ze jestem w ciazy .ale dziecko po porodzie ani razu.[emoji20]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie nie :( zawsze podnoszą mi dawke magnezu - lykam juz 4 razy dziennie. A w szpitalu kazali mi brac buscopan albo paracetamol. Wczoraj wieczorem tez sie wystraszylam bo mialam bole takie jak na okres a dzis na miescie jak bylam po plecak dla malego to ledwo szlam tak mnie w pochwie bolalo:(

Szczerze to ja tez nie boje sie porodu samego w sobie, ale zeby mi sie nic nie stalo.. mam dwie córki, pojawi sie na swiecie jeszcze syn, jestem im potrzebna..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam takie same mysli .
Coraz czesciej zreszta one mnie nawiedzaja.
Musi byc dobrze!

a ja nie wiedzieć czemu dostaje zwolnienie "leżące" - jak to zobaczyłam to się wściekłam za pierwszym razem ale nic z tym chyba nie zrobię - bo do mojej "prowadzącej" to słabo się odzywac w takich kwestiach...

wywoływany - bo już po terminie tydzień było a święta się zbliżały to 6 dziewczynom w ten dzień baloniki założyli (nie, że mnie zmuszali - dostałam taką propozycję od prowadzącej mojej, przyjechałam na jej dyżur i mi założyła), następnego ranka oksytocyna w pompie dyfuzyjnej i wszystkie urodziłyśmy sn....
Wiesz co, to ja bym się absolutnie nie zgodziła na wywoływanie w takiej sytuacji. Jeśli łożysko by się nie starzało za bardzo, to odwlekałabym wywoływanie maksymalnie, a w między czasie próbowała metod takich jak napar z liści malin, olej rycynowy, czy seks.

A jeśli mi pieniądze wypłaca pracodawca to tez mogę mieć kontrolę ZUS?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie słyszałam szczerze mówiąc o takim przypadku. Jak oni nie płacą, to ich to raczej nie obchodzi.

ja nie mam umowy o prace tylko zlecenie ze wszystkimi skladkami, placonym zusem...i na takiej umowie wyplaca od razu Zus, tylko karencja musi byc na takiej umowie pol roku by mozna isc na l4, wiec pol roku czekalam by isc na zwolnienie...i tata jak zawozil zwolnienie ksiegowej to sie jeszcze pytala czy pilnowalismy tej karencji by sie Zus nie dowalil...
Rozumiem. Mnie wypłacają chyba do 15 każdego miesiąca.

My się już przyzwyczailiśmy, że ma być dziewczynka i nie chciałabym żeby wyszło inaczej. Właśnie nadrabiam posty z wyprawkowego, wcześniej nie chciałam się nakręcać. Pisałyście, że zaczniecie od września czy października, a większość ma już prawie wszystko skompletowane.;) Pora i na mnie.
ja mam ubranka, wanienke, kocyk, pieluchy tetrowe, sprawy higieniczne, ktore i tak musze dokupic, wozek i fotelik zamowione :) musze dokupic termometr, koce, kosmetyki dla malego, przewijak i ubranka :-p kombinezon dostane w prezencie

Mam takie same mysli .
Coraz czesciej zreszta one mnie nawiedzaja.
Musi byc dobrze!

Chyba każda mama tak ma. Ja mam tajie takie same obawy.

Wczoraj gadałam z kuzynką. Całą ciążę miała mieć dziewczynke a miesiąc przed porodem chłopak się okazał.

cb7wugpju04jz4q8.png

Wiesz co, to ja bym się absolutnie nie zgodziła na wywoływanie w takiej sytuacji. Jeśli łożysko by się nie starzało za bardzo, to odwlekałabym wywoływanie maksymalnie, a w między czasie próbowała metod takich jak napar z liści malin, olej rycynowy, czy seks.

Jeszcze nie słyszałam szczerze mówiąc o takim przypadku. Jak oni nie płacą, to ich to raczej nie obchodzi.

Rozumiem. Mnie wypłacają chyba do 15 każdego miesiąca.
tata sie pytal ksiegowej to gadala, ze szybko bede miec kase,wiec czekam, ja po tym glpuim stazu musze miec zlecenie, bo tak urzad zlecil...ale z Zusem na szczescie mam, tak sie dogadalismy z bratem

Chyba każda mama tak ma. Ja mam tajie takie same obawy.

Wczoraj gadałam z kuzynką. Całą ciążę miała mieć dziewczynke a miesiąc przed porodem chłopak się okazał.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ciekawe czy Lena by mi wybaczyla brak rozu w wyprawce [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
No wlasnie nie :( zawsze podnoszą mi dawke magnezu - lykam juz 4 razy dziennie. A w szpitalu kazali mi brac buscopan albo paracetamol. Wczoraj wieczorem tez sie wystraszylam bo mialam bole takie jak na okres a dzis na miescie jak bylam po plecak dla malego to ledwo szlam tak mnie w pochwie bolalo:(

No wlasnie mi tez ktos gadal o tym buscopanie .pomagal ci?

Do góry