xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
U nas sn podobnie, bo maz moze byc przy mnie itd, przecina pepowine, potem dostaje dziecko, potem razem 2 godziny spedzamy z maluszkiem, ale ja potem na sale a maz do domu, i 3 dni maz dziecka nie widzi (albo dluzej tak jak bylam z druga corka dwa tygodnie).[emoji44] powaznie?
W UK czy to cc czy sn tata ma prawo byc przy porodzie, po sn po 5 minutach przecina pepowine, po cc mama lub tata dostaja malucha na skin2skin , pozniej wazenie i jesli wszystko ok brzdac wraca do rodzicow. Po porodzie naturalnym jesli wszystko ok mozna juz po 5h wyjsc do domu lub jesli mama ma obawy odnosnie pielegnacji i nie czuje sie pewnie to moze zostac w szpitalu nawet do 3 dni pod okiem poloznych. Dodatkowym plusem przy tej opcji jest to, ze tata rowniez moze byc obecny, ma gdzie spac, ma zapewnione jedzienie itd. Takze o ile na prowadzenie ciazy niektorzy narzekaja tak na opcje porodu i opieke porodowa rzadko kto.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Na cc maz nie ma wstepu, ja maluszka dostaje na drugi dzien, a maz widzi dziecko jak wyjdziemy dopiero (6-7 dni).
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom