reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

[emoji44] powaznie?

W UK czy to cc czy sn tata ma prawo byc przy porodzie, po sn po 5 minutach przecina pepowine, po cc mama lub tata dostaja malucha na skin2skin , pozniej wazenie i jesli wszystko ok brzdac wraca do rodzicow. Po porodzie naturalnym jesli wszystko ok mozna juz po 5h wyjsc do domu lub jesli mama ma obawy odnosnie pielegnacji i nie czuje sie pewnie to moze zostac w szpitalu nawet do 3 dni pod okiem poloznych. Dodatkowym plusem przy tej opcji jest to, ze tata rowniez moze byc obecny, ma gdzie spac, ma zapewnione jedzienie itd. Takze o ile na prowadzenie ciazy niektorzy narzekaja tak na opcje porodu i opieke porodowa rzadko kto.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
U nas sn podobnie, bo maz moze byc przy mnie itd, przecina pepowine, potem dostaje dziecko, potem razem 2 godziny spedzamy z maluszkiem, ale ja potem na sale a maz do domu, i 3 dni maz dziecka nie widzi (albo dluzej tak jak bylam z druga corka dwa tygodnie).

Na cc maz nie ma wstepu, ja maluszka dostaje na drugi dzien, a maz widzi dziecko jak wyjdziemy dopiero (6-7 dni).

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tego co słyszałam od koleżanek to tak jest. Tak samo nie ma zadnej 12h separacji od matki tylko jak najszybciej zapewniany jest kontakt matki z dzieckiem. Moze rzeczywiście po prostu placówki w większych miastach sa bardziej kontrolowane pod względem przestrzegania praw pacjenta, a nie działają jak mini państwa w państwie.

Jeżeli chodzi o krew pępowinowa to u mnie położna tylko o tym wspomniała i dała materiały do zapoznania sie, ale na nic nie namawiała. To duży koszt zwłaszcza, ze to tylko max na 18 lat z tego co czytałam w tych ulotkach i pakietach, a jeżeli chodzi o nowotwory (bo głownie do ich leczenia ta krew jest wykorzystywana) to raczej rzadko pojawiają sie u tak młodych ludzi, wiec nie do konca wydaje mi sie to opłacalne...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rownie dobrze mozecie same przechowac mleczne zęby dziecka, byle by w suchym pudelku. Zęby mleczne zawierają komórki macierzyste które mozna wykorzystać do leczenia w razie czego. Poczytajcie sobie na internecie ;)

Rownie dobrze mozecie same przechowac mleczne zęby dziecka, byle by w suchym pudelku. Zęby mleczne zawierają komórki macierzyste które mozna wykorzystać do leczenia w razie czego. Poczytajcie sobie na internecie ;)

Tylko który lekarz zdecyduje się pozyskać te komórki macierzyste z zębów? Nie słyszałam żeby ktoś w Polsce się podjął...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko który lekarz zdecyduje się pozyskać te komórki macierzyste z zębów? Nie słyszałam żeby ktoś w Polsce się podjął...

Natrafilam na taki artykul to zostawilam zęby córki. W Polsce i tak zadnych powaznych operacji nie robią jesli o to chodzi :/

To będę zbierać też córki. Swoje mam :) ale podejrzewam za zanim w PL zaczną to wykorzystywać mnie już na świecie nie będzie...

czesc :) u nas piekna jesienna pogoda :) wiecie, ze zgubilam klucze domu :angry: dobrze ze mamy komplet Tomka, musze znalezc te klucze, przeryje caluski dom, na obiadek bede miec rosol :)

reklama
Do góry