reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@anio0 Trzymam za Was mocno kciuki i na spokojnie, bez czarnych scenariuszy :*

Cierpie na bezsennosc od paru dni :( Rozbudzam sie w nocy, wstaje mega wczesnie i to niezaleznie, o ktorej pojde spac. Nie zasne za wczesnie bo od zawsze "moja pora" musi sama przyjsc i tym samym nawet na drzemke nie ma szans... O ile jeszcze jako tako funkcjonuje fizycznie to psychicznie powoli jest lipa i te wory pod oczami... :/ Tez tak macie?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Dzień dobry!

@madzia.ch.1995 Wspaniałe wieści! Ależ masz dzielnego wojownika. Zawsze myślę o Was intensywnie, zwłaszcza, że Maciuś miał się urodzić bodajże w tym samym dniu co moja Zośka.
@aneta_ck Pytałaś co w końcu zdecydowałam się zrobić... we wtorek mam wizytę u drugiego lekarza, na NFZ, ale ponoć bardzo dobry jest. Nie wiem czy będzie mógł mi zrobić w gabinecie USG od razu i zobaczyć jak się sprawy mają, ale wytłumaczę mu o co chodzi i zobaczę co doradzi. Jeśli zignoruje sprawę, to będę tak długo się wpraszać do różnych lekarzy na konsultacje aż ktoś da nam jednoznaczną odpowiedź. Znalazłam również specjalistę do chorób genetycznych i wad rozwojowych płodu w Łodzi i wiem, że jeśli będzie trzeba, to mój M. weźmie wolne i ruszymy w drogę.

Tymczasem staram się jakoś przygotować psychicznie na to wszystko co się dzieje wkoło. Przez chwilę ogarnęła mnie taka złość i bezradność, że zaczęłam się odsuwać od Małej - nie chciałam o niej rozmawiać, nie dawałam dotykać M. mojego brzucha... wiem jakie to podłe, ale przepłakałam pół tygodnia przeczesując internet i inne źródła i czytając jaki los czeka takie dzieci z wodogłowiem i co jeszcze nam grozi, a na co lekarz nie zwrócił uwagi. Dobrze, że mam takie wsparcie w M., który mi odpowiedział, że jeśli Zosia urodzi się chora to w nas zmieni to tylko tyle, że będziemy ją kochać jeszcze mocniej. Widzę jak się do niej przywiązuje, z każdym dniem coraz bardziej i bez względu na wszystko, podejmiemy walkę z każdym cholerstwem jakie nam los na drodze postawi, żeby tylko Malutka była szczęśliwa i otrzymała od życia wszelkie możliwe szanse.

Na szczęście ostatnie dni mi mijają pod znakiem gości, więc nie mam nawet czasu na myślenie. Nie zdążę Was doczytać, bo za dużo stron produkujecie dziennie, ale mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze. Chorym życzę zdrowia, zmęczonym odpoczynku, a głodnym wieeeelkiego śniadania!
Nie mysl kochana o najgorszym (wiem łatwo się mowi). Postaraj się że wszystkich sil kumulować myśli: "wszystko będzie dobrze". Ku pokrzepieniu: moja przyjaciółka z blzniakami też usłyszała, że jedno ma wodogłowie, a drugie kłopoty z nozkami i nie będzie chodzić. Ile się biedna uplakala. I co? Oba maluchy latają jak szalone, a wodogłowie okazało się tylko nieznaczne większa główka, absolutnie nie na tle chorobowym. Dzieciaki cudne. Trzymam mocno kciuki, zeby i u Was wszystko okazało się w porządku i wierze, że tak właśnie będzie. Bo Zoski to super dziewczyny!!!!

Zdrowia dla wszystkich smarkajacych i kichajacych Mam.
A co do pasa, u mnie magiczne 100!

Cierpie na bezsennosc od paru dni :( Rozbudzam sie w nocy, wstaje mega wczesnie i to niezaleznie, o ktorej pojde spac. Nie zasne za wczesnie bo od zawsze "moja pora" musi sama przyjsc i tym samym nawet na drzemke nie ma szans... O ile jeszcze jako tako funkcjonuje fizycznie to psychicznie powoli jest lipa i te wory pod oczami... :/ Tez tak macie?

ja spie fajnie, tylko jak sie obudze o 5-tej to ciezko mi usnac

Ja dzisiaj tez dwa razy wstawalam ale duzo pilam wczoraj wieczorem i pewnie dlatego z reguly mam jedna pobudke miedzy 2-3 w nocy czasami wcale sie nie budze

Mamy, pytanie.. Czy któraś z was ma może glukometr bayer contour plus?? porównałam swoje pomiary na innym glukometrze i wyniki się różnią o 6-8 :o
Ja mam accu check performa. Ma jednej z nahlepszych notowań, co roku go aktualizują.
Czasami wyniki różnią się od siebie, w zależności od glukometru. Z każdego palca też będziesz miała inny wynik.
Glukometr mojej mamy nawalal, ostatnio naczczo pokazał mi 320 jednostek, a mój 94 więc taka różnica świadczy o zrypabym glukometrze ;)
Spokojnie :)

Oj też tak mam :(

reklama
Do góry