reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Darika mój właśnie nigdy nie ma goraczki przy takiej wirusowce. Jest cieplejszy ale nie wiecej niz 37.5. Nie przekroczylismy nigdy 38. Mielismy juz 3 razy. Dwa razy biegunka ale to tak mocna ze w przeciagu 6 godz poszła paczka pampersiw cała. A tym razem wymioty. Ja za pierwszym razem dostalam 5 takich czopkow vocamur czy jakos tak na mdlosci wymioty i biegunke i nam zawsze pomagaja. Jak mu podam to po max 2 godz wszytko sie konczy. Do tego kupuje taki sok z hippa nie pamietam jak sie nazywa dokladnie. Hipp ors 200 czy cos takiego i tez pomaga. Uzupelnia elektrolity dziecku. Jak nie mam to mam oralpedon elektrolity. Rozrabiam mu w kubeczku i podaje strzykawka do syropow. Taka zabawa ze sobie ze strzykawki pije a ja mam pewnosc że wszystko polknie. No i wiem że mi sie nie odwodni. Z tym że ja czekam zawsze 12 h. Jak podam czopka i nie jest lepiej to lekarz ip itd. Nie ma co czekac bo dzieci sie szybko odwadniaja przy biegunkach i wymiotach.

Aneta_ck mocny organizm. Moje zawsze ponad 39 mają. Zdrowia

cb7wugpju04jz4q8.png

Pomijając sprzeczkę z mezem to był całkiem miły dzień. Najpierw lunch na mieście, potem pojechaliśmy do rodziny pod miasto, korzystaliśmy z chyba ostatniego naprawdę ciepłego dnia. Taka ciekawostka - piłyście mountain dew? Ja spróbowałam pierwszy raz w życiu i dla mnie smakuje prawie identycznie jak ta ohydna glukoza przy krzywej cukrowej... Bleee.

reklama
W naszych okolicach rotawirusa leczą cola. Nawet jak robiłam staż w przedszkolu kupowaliśmy jak tylko zaczynała sie fala. Mój syn to pije po każdych wymiotach szklankę wody o widzę ze takie plukanie żołądka mu pomaga

Do góry