reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Anio Elunia będzie dobrze.

Joshi piękne kwiaty. My z mężem służbowo ale widzę że się martwi.

Mnue trochę przeszło ale wzmaga się gdy nie leżę więc leżę. Mała bardzo aktywna nie pomaga. Mam nadzieję że przejdzie całkowicie po odpoczynku nocnym.

Moja koleżanka w 34tc trafiła właśnie do szpitala na podtrzymanie ciąży. Przy dzieciach naprawdę ciężko wyleżeć
cb7wugpju04jz4q8.png
I jak dzisiaj? No przy małych dzieciach, to naprawdę cieżko nie dźwignąć czasami i generalnie się oszczędzać. Ja się w sumie bardzo cieszę, że wyszło akurat tak, że na ostatnie miesiące ciąży synek poszedł do przedszkola, bo przynajmniej jest tych kilka godzin luźniejszych.

eh, przeczytalam 151 postow i zaznaczylam 5 do odpowiedzenienia i mi sie skasowalo:( napisze z pamieci...

@elifit: jak sie czujesz? ja od tygodnia czuje lekka obolalosc podbrzusza oraz ciagniecie w brzuchu i troche jak na okres. pogadam z gin ale mi sie zdaje ze to juz taki moze byc urok trzeciego trymestru? zwiekszylam magnez do 2xdziennie i od 2 dni odpoczywam duzo. oszczedzajmy sie!

@Lux: zrob sobie dziewczyno 1 albo 2 dni calkowitego lenistwa! poczuj rozkosz lezenia z ksiazka caly dzien albo sluchania muzyki albo tv..co tam lubisz:) Nalezy ci sie!

@lisia i Antiope: moj pozyczony wozek mutsy nie spodobal mi sie bo mial byc caly czarny (tak zrozumialam) a jest czarno bury (szary) z przewaga burego. Ten bury wyglada jak brudny:( zrobie zdjecia za kilka dni.
Postanowilam poki co zostawic sprawe az sie Zosia urodzi. Jesli nadal bedzie mnie denerwowal a bede duzo korzstac z wozka to kupie inna gondole uzwana. A spacerowke to wlasnie jakis wypasik planowalam od poczatku nabyc. Tylko nie wiem czy sie uda w jednym modelu polaczyc moje potrzeby (wertepy podmiejskie, ladny nowoczwsny designe i zeby sie dobrze skladala do samochodu i nie za wiele zajmowala miejsca)? Da sie tak? Ewentualnie z miejsce moge odpuscic bo wielu podrozy nie planuje poki co.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Myślę, że da się połączyć wszystkie te cechy, tylko jest to kwestia ceny... :happy:

Dzień dobry Wam.. pisałam wczoraj, że nie będę panikować, ale wychodzi mi to z marnym skutkiem. Wczoraj ryczałam do nocy, tak bardzo się boję o Zosię :( Jeszcze zdałam sobie sprawę, że to co wzięłam kiedyś za Zosine nogi wcale nimi nie jest i mam od kilku dni przynajmniej jakieś wybrzuszenie tuż pod mostkiem pomiędzy żebrami. Nigdy nie miałam przepukliny, ale wygląda to podobnie, z tego co zdążyłam się rozeznać w internecie.
Dzisiaj mam wizytę u endo, to może ją o to zapytam przy okazji, o ile oczywiście nie zapomnę. Do tego dzisiaj przyjeżdża do nas moja rodzinka, zostają do piątku, bo w piątek na weekend spodziewamy się teściów. Będzie co robić, to na pewno, ale mam nadzieję, że chociaż dzięki gościom nie będę miała czasu na myślenie...
No ja też w wielu sytuacjach próbuję sama siebie przekonać, że nie ma co panikować a i tak mi to nie wychodzi. Może dla spokoju ducha skonsultuj jednak z innym specjalistą. Zosi Twoje nerwy nie służą.

Hej dziewczyny, czytam właśnie,że na test obciążenia glukoza nie trzeba iść na czczo (kilka różnych stron i odpowiedzi lekarzy). Co wy na to? Jak Wam mówili lekarze?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja musiałam na czczo, przy każdej ciąży.

Czyli muszę definitywnie odstawić cukry :|
Też macmiror i lactovaginal, ale za pierwszym razem miałam nystatyne i chyba lepiej zadziala, więc zasugeruje dziś lekarzowi, ze może by raz jeszcze w ten sposób spróbować...
To u mnie będzie już 3x, więc powoli Cię doganiam ;)
A może zanim Ci coś konkretnego przepisze zrób sobie biocenozę pochwy, bo takie celowanie z lekami na ślepo jest trochę bez sensu. Jak ja miałam problem ze stanami zapalnymi, to moja gin bez tego badania nie chciała mi niczego przepisać, bo stwierdziła, że nie ma się co faszerować lekami, które i tak mogą nie zadziałać. Poza tym tak naprawdę lekarz powinien coś przepisać Waszym mężczyznom, bo jak się oboje nie leczycie, to to można tak w kółko, bo będziecie się cały czas zarażać od faceta, który wprawdzie nie ma objawów, ale przenosi na Was zakażenie. W czasie kiedy ja się leczyłam mój D też dostał maść. I od tamtej pory odpukać mamy spokój. W tej ciąży nic mi się nie przyplątało.

reklama
@anio0 mogę cię pocieszyć moja mała też ma dużą głowę na granicach normy ale ja od razu zaznaczyłam, że sama miałam dużą głowę i po urodzeniu lekarze podejrzewali wodogłowie i jakoś normalna jestem (chyba :p )
może taka jej uroda po prostu ?

@joshi
@Antiope
Na razie jest pełna wstrzemięźliwość, więc wydaje mi się, że mój M jakoś mocno nie przyczynia się do tych nawrotów. Biocenoze miałam robiona na początku ciąży, więc racja chyba mu sama przypomne, że warto byłoby powtórzyć, tym bardziej, że infekcje pojawiają się częściej. Dzięki ! :)

Dziewczyny mam głupie pytania, ale lepiej zadać niż się truć. Od kilku dni twardnieje mi na dole brzuch, takie uczucie jakby się mały wypychał całym ciałem, wcinam magnez na potęgę i puszcza. Nie wiem czy to od magnezu czy to placebo takie. Powiedzcie czy takie twardnienie to skurcze, czy skurcze inaczej się odczuwa? Głupia ja - nie wiem :)

@anio0 mogę cię pocieszyć moja mała też ma dużą głowę na granicach normy ale ja od razu zaznaczyłam, że sama miałam dużą głowę i po urodzeniu lekarze podejrzewali wodogłowie i jakoś normalna jestem (chyba :p )
może taka jej uroda po prostu ?
Wiesz, tu nie o samą głowę chodzi, tylko o obszary w mózgu, chyba z płynami... i tego tak dużo być nie powinno :/

Wiesz, tu nie o samą głowę chodzi, tylko o obszary w mózgu, chyba z płynami... i tego tak dużo być nie powinno :/
ja bym odczekała 2 tygodnie i poszła na kolejne usg
może akurat się tak złożyło, że coś nie dorosło w końcu każde dziecko jest inne rośnie w innym tempie to żywy organizm a nie produkcja seryjna
spokojnie poczekaj do następnego badania i nie nakręcaj się ;)

Dziewczyny mam głupie pytania, ale lepiej zadać niż się truć. Od kilku dni twardnieje mi na dole brzuch, takie uczucie jakby się mały wypychał całym ciałem, wcinam magnez na potęgę i puszcza. Nie wiem czy to od magnezu czy to placebo takie. Powiedzcie czy takie twardnienie to skurcze, czy skurcze inaczej się odczuwa? Głupia ja - nie wiem :)
Luzik, jak nie bolą to skurcze przygotowujące, ja mam je ciągle. Szczególnie jak wstaje i się nachylam. Macica ma teraz siłownie przed zawodami w grudniu :)
Jeżeli jednak boli jak na okres to już nie jest dobrze.

reklama
Heej

Dziękuję dziewczyny że o mnie pytacie.
Po nocy przeszło jupiii :D
W każdym razie matka polka musi zwolnić i na wszelki wypadek wyprawkę skompletować.

@ana ana nystatyna lepsza chyba
@ anio0 umów się fo lekarza. To wybrzuszenie to nie mięsień i rozejście kresy białej?

Więcej nie pamiętam. Bardzo dużo produkujecie

U nas pogoda chyba znosna

Miłego

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry