reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry Wam.. pisałam wczoraj, że nie będę panikować, ale wychodzi mi to z marnym skutkiem. Wczoraj ryczałam do nocy, tak bardzo się boję o Zosię :( Jeszcze zdałam sobie sprawę, że to co wzięłam kiedyś za Zosine nogi wcale nimi nie jest i mam od kilku dni przynajmniej jakieś wybrzuszenie tuż pod mostkiem pomiędzy żebrami. Nigdy nie miałam przepukliny, ale wygląda to podobnie, z tego co zdążyłam się rozeznać w internecie.
Dzisiaj mam wizytę u endo, to może ją o to zapytam przy okazji, o ile oczywiście nie zapomnę. Do tego dzisiaj przyjeżdża do nas moja rodzinka, zostają do piątku, bo w piątek na weekend spodziewamy się teściów. Będzie co robić, to na pewno, ale mam nadzieję, że chociaż dzięki gościom nie będę miała czasu na myślenie...

reklama
Czesc rannym ptaszkom. A ja kolejny dzien na wpol przeleze bo ciagle mam te pobolewania w podbrzuszu i ogolnie psychicznie zle samopoczucie.

@Lux zazdrosze energii! I usg zazdrosze. Ja planowo za 3 tygodnie dopiero (w 32t).

@anio0 Tez musze do endo - leniuch nawet sie nie umowilam jeszcze...

Planuje dzis sie na masaz kregoslupa zapisac a najlepiej od razu wybrac. Moze mi to poprawi fizjo i psyche?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Czesc rannym ptaszkom. A ja kolejny dzien na wpol przeleze bo ciagle mam te pobolewania w podbrzuszu i ogolnie psychicznie zle samopoczucie.

@Lux zazdrosze energii! I usg zazdrosze. Ja planowo za 3 tygodnie dopiero (w 32t).

@anio0 Tez musze do endo - leniuch nawet sie nie umowilam jeszcze...

Planuje dzis sie na masaz kregoslupa zapisac a najlepiej od razu wybrac. Moze mi to poprawi fizjo i psyche?

nie wiem skad mam ta energie szczerze mowiac :D

Hej Wam !

@anio może zapisz się dla świętego spokoju do innego lekarza, bo szkoda Twoich nerwów jeżeli nic złego się nie dzieje :(

@lux powodzenia na usg, ja mam jutro i też już nie mogę się doczekać :D

A ja skończyłem "terapie" na grzybicę, minęły 4dni i znowu to samo :( nie wiem już co ze mna nie tak :/ pójdę dziś do lekarza i zobaczymy, nie wiem czy może być to od słodyczy, bo ost znów sobie pofolgowalam :(

Edit
Aaaaaa i wcz byłam na 1 spotkaniu szkoly rodzenia, jak na razie dochodzę do wniosku, że nasze forum jest bardzo cennym źródłem informacji, bo wszystko co było omawiane nie było mi obce, gdzie reszta par zadawała mnóstwo pytań itd. Bardzo fajna sprawa takie zajęcia :)
No i super położna, coś czuję, że najchętniej namowilaby wszystkie pary na poród domowy :)

Hej Wam !

@anio może zapisz się dla świętego spokoju do innego lekarza, bo szkoda Twoich nerwów jeżeli nic złego się nie dzieje :(

@lux powodzenia na usg, ja mam jutro i też już nie mogę się doczekać :D

A ja skończyłem "terapie" na grzybicę, minęły 4dni i znowu to samo :( nie wiem już co ze mna nie tak :/ pójdę dziś do lekarza i zobaczymy, nie wiem czy może być to od słodyczy, bo ost znów sobie pofolgowalam :(

Edit
Aaaaaa i wcz byłam na 1 spotkaniu szkoly rodzenia, jak na razie dochodzę do wniosku, że nasze forum jest bardzo cennym źródłem informacji, bo wszystko co było omawiane nie było mi obce, gdzie reszta par zadawała mnóstwo pytań itd. Bardzo fajna sprawa takie zajęcia :)
No i super położna, coś czuję, że najchętniej namowilaby wszystkie pary na poród domowy :)
Tak. Dieta ma kluczowy wplyw na grzybice. Zwlaszcza typu candidia. Nie martw sie ja juz mam 4 raz w tej ciazy. Ostatnio wrocila zanim skonczylam opakowanie probiotyku po kuracji "macmiror i lactowagina co drugi dzien". A ciebie czym lecza?
P.S. podobno jest szansa ze po ciazy przejdzie jak reka odjal bo sie zmieni ph pochwy.

Hej dziewczyny, czytam właśnie,że na test obciążenia glukoza nie trzeba iść na czczo (kilka różnych stron i odpowiedzi lekarzy). Co wy na to? Jak Wam mówili lekarze?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak. Dieta ma kluczowy wplyw na grzybice. Zwlaszcza typu candidia. Nie martw sie ja juz mam 4 raz w tej ciazy. Ostatnio wrocila zanim skonczylam opakowanie probiotyku po kuracji "macmiror i lactowagina co drugi dzien". A ciebie czym lecza?
P.S. podobno jest szansa ze po ciazy przejdzie jak reka odjal bo sie zmieni ph pochwy.

Czyli muszę definitywnie odstawić cukry :|
Też macmiror i lactovaginal, ale za pierwszym razem miałam nystatyne i chyba lepiej zadziala, więc zasugeruje dziś lekarzowi, ze może by raz jeszcze w ten sposób spróbować...
To u mnie będzie już 3x, więc powoli Cię doganiam ;)

reklama
Hej dziewczyny, czytam właśnie,że na test obciążenia glukoza nie trzeba iść na czczo (kilka różnych stron i odpowiedzi lekarzy). Co wy na to? Jak Wam mówili lekarze?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Bzdura wg mnie. To też zależy jakie ma się cukry rano. Gdybym poszła po śniadaniu to byłoby że 120, gdzie norma jest do 99 u mnie w laboratorium. W pierwszej ciąży naczczo miałam 104 przy normie 99 i to klasyfikowania mnie do cukrzycy ciazowej.

Do góry