reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No chyba że naczczo ktoś ma 70 i przy lekkim śniadaniu skoczy do 90 to też w normie. Trzeba wiedzieć jaki jest cukier naczczo by móc sobie na coś pozwolić. U mnie w laboratorium nie przyjmują na krzywa cukrzycowa jak ktoś nie jest naczczo.

reklama
cześć laski witam się z rana dawno nie pisałam
u nas ok prócz tego, że to Luby jest w ciąży a nie ja wczoraj focha strzelił o to, że JEGO pies cały dzień sam w domu siedział ! ale już biedny nie pamięta jak od kolegi mu się wracać z imprezy nie chciało i pies sam siedział dużo dłużej niż wczoraj nie no ja to co innego powinnam przecież przewidzieć, że nie wrócę do domu wcześniej nosz qrwa ! nie dość, że ja z nią wychodzę bo jemu zwyczajnie w świecie się nie chce to jeszcze mi akcje robi i się obraża
za to mu fajek nie kupiłam u musi palić to co w domu jest a nie lubi :p

a tak w ogóle wczoraj byłam na szopingu kupiłam bodziaki bez rękawów bo stwierdziłam, że mogą się przydać na noc pod śpiochy .... zresztą był rozmiar newborn i tak pomyślałam, że jak wszystko będzie za duże to chociaż bodziaki pod spód będą dobre :p 4 kolorowe pieluchy tetrowe wzięłam takie ładniejsze kolorowe na wyjścia bo w domu mam same białe, moja mama wzieła małej spodenki bo się oprzeć nie mogła na 62 i kosmetyki kupiłam bephanten extra w małej tubce, krem na odparzenia z babydream, puder z babydream (stwierdziłam, że butelka mi się przyda później na mąkę ziemniaczaną a skład ten puder ma niezły) i chusteczki z babydream te różowe które sroka poleca na blogu w opakowaniu plastikowym w razie "W" (teraz jest na nie promocja) bo mam ambitny plan używać wody i wacików do przemywania na co dzień zobaczymy co mi z tego wyjdzie czy lenistwo zwycięży ...

byłyśmy jeszcze wczoraj nad morzem poopalać się na dwie godzinki później pospacerowałyśmy woda niby miała mieć 14 stopni ale dla mnie i tak za zimna więc pomoczyłam stopy pochodziłam po piasku i miałam darmowy pilling stóp :D dzisiaj też jedziemy nad morze bo piękna pogoda i trzeba korzystać ;)

czesc, i znow sie obudzilam o 7-ej i mam po spaniu, musze jechac na bazarek po warzywa i rachunki zaplacic, pogoda sie fajna zapowiada a po 16-tej usg, zobacze jak Natan urosl :)
Matko a ja ktoras nocke z koleji budze sie o 2 I do 4 spac nie moge. Masakra
Hej Wam !

@anio może zapisz się dla świętego spokoju do innego lekarza, bo szkoda Twoich nerwów jeżeli nic złego się nie dzieje :(

@lux powodzenia na usg, ja mam jutro i też już nie mogę się doczekać :D

A ja skończyłem "terapie" na grzybicę, minęły 4dni i znowu to samo :( nie wiem już co ze mna nie tak :/ pójdę dziś do lekarza i zobaczymy, nie wiem czy może być to od słodyczy, bo ost znów sobie pofolgowalam :(

Edit
Aaaaaa i wcz byłam na 1 spotkaniu szkoly rodzenia, jak na razie dochodzę do wniosku, że nasze forum jest bardzo cennym źródłem informacji, bo wszystko co było omawiane nie było mi obce, gdzie reszta par zadawała mnóstwo pytań itd. Bardzo fajna sprawa takie zajęcia :)
No i super położna, coś czuję, że najchętniej namowilaby wszystkie pary na poród domowy :)
Dieta ma wplyw.
Jak ja Wam wspolczoje tego dziadostwa masakra.cale dwie ciaze sie z tym meczylam. Zachodzilam w ciaze a razem ze mna grzybica chyba.
Kochana a leczycie sie razem z mezem?
On tez sie musi leczyc. Bez niego twoje leczenie nic nie da.( o ile sie seksicie)
Byc moze taki uroki twojej ciazy. Ja takie mialam dwie wczesniejsze. Teraz czysto jak narazie.
Tak. Dieta ma kluczowy wplyw na grzybice. Zwlaszcza typu candidia. Nie martw sie ja juz mam 4 raz w tej ciazy. Ostatnio wrocila zanim skonczylam opakowanie probiotyku po kuracji "macmiror i lactowagina co drugi dzien". A ciebie czym lecza?
P.S. podobno jest szansa ze po ciazy przejdzie jak reka odjal bo sie zmieni ph pochwy.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Tak to prawda .po ciazy grzybica od chodzila u mnie raz dwa I sie nie pojawiala az do kolejnej.[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, czytam właśnie,że na test obciążenia glukoza nie trzeba iść na czczo (kilka różnych stron i odpowiedzi lekarzy). Co wy na to? Jak Wam mówili lekarze?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
No zdecydowanie na czczo :) tak jak większość badań z krwi, wynik po posiłku mógłby być nie wiarygodny.

U nas natomiast upały ponad 35 stopni wczoraj, dzisiaj ma być jeszcze gorzej.
Ja zdycham po prostu, bo inaczej tego nie mozna nazwać.
W niektórych szkołach poodwoływane lekcje, bo przecież klimy w klasach nie ma. Moja mała miala dzisiaj do szkoły zanieść kostium kąpielowy!!! NIe wiem co wymyślą, ale na pewno nie będą trzymać dzieci w klasach, gdzie pewnie ponad 40 stopni będzie do południa! Dobrze,że w środy w Belgii szkoły otwarte do 12.00 ;)
Taka przerwa dzieciom w połowie tygodnia dobrze robi!!
:)

Pozdrawiam!

reklama
No zdecydowanie na czczo :) tak jak większość badań z krwi, wynik po posiłku mógłby być nie wiarygodny.

U nas natomiast upały ponad 35 stopni wczoraj, dzisiaj ma być jeszcze gorzej.
Ja zdycham po prostu, bo inaczej tego nie mozna nazwać.
W niektórych szkołach poodwoływane lekcje, bo przecież klimy w klasach nie ma. Moja mała miala dzisiaj do szkoły zanieść kostium kąpielowy!!! NIe wiem co wymyślą, ale na pewno nie będą trzymać dzieci w klasach, gdzie pewnie ponad 40 stopni będzie do południa! Dobrze,że w środy w Belgii szkoły otwarte do 12.00 ;)
Taka przerwa dzieciom w połowie tygodnia dobrze robi!!
:)

Pozdrawiam!

U nas dzis w koncu ma byc ludzka temperatura 23 stopni [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry