reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Trzymam kciuki.
Mnie kurde od wczoraj boli jak na okres. Dol brzucha .
W dzien ok ale przychodzi poznym wieczor to boli.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi mi na takie bóle lekarz zalecił nospe 3 razy dziennie przez conajmniej 5 dni i pomogło. Powiedział, ze nospa jednorazowo jest bez sensu, bo tak naprawdę nic nie daje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi mi na takie bóle lekarz zalecił nospe 3 razy dziennie przez conajmniej 5 dni i pomogło. Powiedział, ze nospa jednorazowo jest bez sensu, bo tak naprawdę nic nie daje.

Kurcze kochana wiem wlasnie.
Tyle ze mi nospa wyszla a tutaj w de nie ma .I nie przepisuja.
Buuu.
Czekam az znajomi mi z pl przywioza

Matko, jak ja się zapuszczam!! Nie goliłam nóg chyba 3tygodnie, no ale w ciąży mam 3 jasne włosy na krzyż, więc potrzeba mierna ;) ach, żeby tak zostało! :)

Teraz wygodniej jak ktoś zajmuje się mną, także kosmetyczka i mąż przejmują zadanie.

Ja używam golarki elektrycznej - końcówki od depilatora, nie robię na 0 i na razie daję radę;)

tez musze kupic jakas walizke, bo nie mam a w cos sie spakowac musze

Ja mam taką średnią walizkę i na bank będzie lepsza niż torba, ale nie jestem pewna czy w moim szpitalu ją zaakceptuja. Dałam zapytanie na grupie o wrocławskich szpitalach na FB, zobaczymy co powiedzą.

Ja dziś byłam u fryzjera i na zakupach. Kupiłam córci zestaw kolczyki klipsy naszyjnik branzo pierścionek. Ależ radochę ma moja strojnisia. Potem poszłam do ciucha i kupiłam Liluni sukieneczkę świąteczną. Potem do domu postałam trochę w kuchni i teraz bardzo źle się czuję :(
Ciągnie mnie w okolicy blizny i nie mogę chodzić ani stać. Leżę więc na mojej podusi i czekam aż mi przejdzie
emoji21.png

cb7wugpju04jz4q8.png

Uuu odpoczywaj. Pewnie te spacery Cię wykończyły i to dlatego.

Ja dziś byłam u fryzjera i na zakupach. Kupiłam córci zestaw kolczyki klipsy naszyjnik branzo pierścionek. Ależ radochę ma moja strojnisia. Potem poszłam do ciucha i kupiłam Liluni sukieneczkę świąteczną. Potem do domu postałam trochę w kuchni i teraz bardzo źle się czuję :(
Ciągnie mnie w okolicy blizny i nie mogę chodzić ani stać. Leżę więc na mojej podusi i czekam aż mi przejdzie [emoji21]

cb7wugpju04jz4q8.png
Leż leż, i odpoczywaj

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mierzył kilka razy i tłumaczył, że chce mieć pewność, bo różnie mu te pomiary wychodzą i gdy ostatni wyszedł na granicy normy, to dał sobie już spokój, a ja nie dopytywałam, bo jak na granicy normy, ale w normie, to ok, prawda? A później zaczęłam czytać o wodogłowiu wewnętrznym i nie wiem już co robić, czy umówić się za 2 tygodnie do niego na kolejną wizytę, czy też czekać miesiąc do następnej, czy iść do innego lekarza, czy szukać specjalisty z zakresu genetyki i jechać np. do Trójmiasta prywatnie, żeby się uspokoić... Nie wiem :(
Jesli jest w normie to ja bym sie nie przejmowala. Glowka dziecka rosnie, za miesiac moze juz byc wszystko w porzadku

Trzymam kciuki.
Mnie kurde od wczoraj boli jak na okres. Dol brzucha .
W dzien ok ale przychodzi poznym wieczor to boli.

Mnie w nocy obudzily silne bóle, ale bylam tak zmeczona ze zasnelam szybko.. bólu rano juz nie było, i dzis ogolnie sie dobrze czuje

Mi no spa zawsze pomaga jednorazowo [emoji6] moze efekt placebo ? [emoji4]

Kobitki, wiecie może co to D1 na usg? Jakaś komora boczna mózgu czy coś.. z wrażenia nie zapamiętałam. Coś potylicznego, co powinno mieć normę do 10mm. Kojarzycie może?

U Asi powiększone komory boczne wyszły w USG po urodzeniu dziecka, żadne USG ciążowe tego nie pokazywało. Musiałam co jakiś czas odwiedzać neurologa i chodzić na USG dopóki ciemiączko nie zarosło. Nie powiększały się, dziecko rozwija się OK. Jeden z lekarzy skomentował, że "za dobre sprzęty teraz mają" i ciągle coś wyszukują kiedy jest wszystko w porządku. To tak dla uspokojenia;) Ale na pewno warto pójść do innego, certyfikowanego specjalisty, z innym sprzętem, bo to może mieć duże znaczenie.

reklama
Do góry