reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Trzymam kciuki.
Mnie kurde od wczoraj boli jak na okres. Dol brzucha .
W dzien ok ale przychodzi poznym wieczor to boli.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi mi na takie bóle lekarz zalecił nospe 3 razy dziennie przez conajmniej 5 dni i pomogło. Powiedział, ze nospa jednorazowo jest bez sensu, bo tak naprawdę nic nie daje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi mi na takie bóle lekarz zalecił nospe 3 razy dziennie przez conajmniej 5 dni i pomogło. Powiedział, ze nospa jednorazowo jest bez sensu, bo tak naprawdę nic nie daje.

Kurcze kochana wiem wlasnie.
Tyle ze mi nospa wyszla a tutaj w de nie ma .I nie przepisuja.
Buuu.
Czekam az znajomi mi z pl przywioza

Matko, jak ja się zapuszczam!! Nie goliłam nóg chyba 3tygodnie, no ale w ciąży mam 3 jasne włosy na krzyż, więc potrzeba mierna ;) ach, żeby tak zostało! :)

Teraz wygodniej jak ktoś zajmuje się mną, także kosmetyczka i mąż przejmują zadanie.

Ja używam golarki elektrycznej - końcówki od depilatora, nie robię na 0 i na razie daję radę;)

tez musze kupic jakas walizke, bo nie mam a w cos sie spakowac musze

Ja mam taką średnią walizkę i na bank będzie lepsza niż torba, ale nie jestem pewna czy w moim szpitalu ją zaakceptuja. Dałam zapytanie na grupie o wrocławskich szpitalach na FB, zobaczymy co powiedzą.

Ja dziś byłam u fryzjera i na zakupach. Kupiłam córci zestaw kolczyki klipsy naszyjnik branzo pierścionek. Ależ radochę ma moja strojnisia. Potem poszłam do ciucha i kupiłam Liluni sukieneczkę świąteczną. Potem do domu postałam trochę w kuchni i teraz bardzo źle się czuję :(
Ciągnie mnie w okolicy blizny i nie mogę chodzić ani stać. Leżę więc na mojej podusi i czekam aż mi przejdzie
emoji21.png

cb7wugpju04jz4q8.png

Uuu odpoczywaj. Pewnie te spacery Cię wykończyły i to dlatego.

Ja dziś byłam u fryzjera i na zakupach. Kupiłam córci zestaw kolczyki klipsy naszyjnik branzo pierścionek. Ależ radochę ma moja strojnisia. Potem poszłam do ciucha i kupiłam Liluni sukieneczkę świąteczną. Potem do domu postałam trochę w kuchni i teraz bardzo źle się czuję :(
Ciągnie mnie w okolicy blizny i nie mogę chodzić ani stać. Leżę więc na mojej podusi i czekam aż mi przejdzie [emoji21]

cb7wugpju04jz4q8.png
Leż leż, i odpoczywaj

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mierzył kilka razy i tłumaczył, że chce mieć pewność, bo różnie mu te pomiary wychodzą i gdy ostatni wyszedł na granicy normy, to dał sobie już spokój, a ja nie dopytywałam, bo jak na granicy normy, ale w normie, to ok, prawda? A później zaczęłam czytać o wodogłowiu wewnętrznym i nie wiem już co robić, czy umówić się za 2 tygodnie do niego na kolejną wizytę, czy też czekać miesiąc do następnej, czy iść do innego lekarza, czy szukać specjalisty z zakresu genetyki i jechać np. do Trójmiasta prywatnie, żeby się uspokoić... Nie wiem :(
Jesli jest w normie to ja bym sie nie przejmowala. Glowka dziecka rosnie, za miesiac moze juz byc wszystko w porzadku

Trzymam kciuki.
Mnie kurde od wczoraj boli jak na okres. Dol brzucha .
W dzien ok ale przychodzi poznym wieczor to boli.

Mnie w nocy obudzily silne bóle, ale bylam tak zmeczona ze zasnelam szybko.. bólu rano juz nie było, i dzis ogolnie sie dobrze czuje

Mi no spa zawsze pomaga jednorazowo [emoji6] moze efekt placebo ? [emoji4]

Kobitki, wiecie może co to D1 na usg? Jakaś komora boczna mózgu czy coś.. z wrażenia nie zapamiętałam. Coś potylicznego, co powinno mieć normę do 10mm. Kojarzycie może?

U Asi powiększone komory boczne wyszły w USG po urodzeniu dziecka, żadne USG ciążowe tego nie pokazywało. Musiałam co jakiś czas odwiedzać neurologa i chodzić na USG dopóki ciemiączko nie zarosło. Nie powiększały się, dziecko rozwija się OK. Jeden z lekarzy skomentował, że "za dobre sprzęty teraz mają" i ciągle coś wyszukują kiedy jest wszystko w porządku. To tak dla uspokojenia;) Ale na pewno warto pójść do innego, certyfikowanego specjalisty, z innym sprzętem, bo to może mieć duże znaczenie.

reklama
Do góry