reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux szkoda nerwow na nia. Ja bym ze swoja tesciowa dzieci nie zostawila, a na pewno nie niemowlaka. Teraz to jak sie urodzi to nawet mojej mamie nie zostawie, mam dosc gadania, ze mi dzieci wychowali, co jest bzdura, bo zawsze w domu bylam. Az sie boje jak bedzie gdy pojedziemy w zimie. Bo mamy dla siebie zrobione poddasze, i zawsze jest draka o obiady bo oni chca razem bo Pô co na dwa robic itd, ( bo moja mama pracuje na kuchni i zawsze cos przynosi gotowego), a pozniej slysze ze mam wszystko za darmo, a siostra musi kupowac. Teraz nawet nie mialabym gdzie Malej bezpiecznie polozyc bo pies, kot i gromada dzieci i beda gadac ze sama siedze. No i przy karmieniu bede na diecie to juz calkiem sie naslucham.

reklama
Kobitki, wiecie może co to D1 na usg? Jakaś komora boczna mózgu czy coś.. z wrażenia nie zapamiętałam. Coś potylicznego, co powinno mieć normę do 10mm. Kojarzycie może?

Nie mam pojęcia, ja sie w to za bardzo nie wczytuje. Do momentu kiedy lekarz mówi mi, ze wszystko jest w porządku to mu wierze i sie nie nakręcam sama [emoji846] ale mam do niego bardzo duże zaufanie, bo jak tylko cos sie dzieje to od razu wyłapuje [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lux szkoda nerwow na nia. Ja bym ze swoja tesciowa dzieci nie zostawila, a na pewno nie niemowlaka. Teraz to jak sie urodzi to nawet mojej mamie nie zostawie, mam dosc gadania, ze mi dzieci wychowali, co jest bzdura, bo zawsze w domu bylam. Az sie boje jak bedzie gdy pojedziemy w zimie. Bo mamy dla siebie zrobione poddasze, i zawsze jest draka o obiady bo oni chca razem bo Pô co na dwa robic itd, ( bo moja mama pracuje na kuchni i zawsze cos przynosi gotowego), a pozniej slysze ze mam wszystko za darmo, a siostra musi kupowac. Teraz nawet nie mialabym gdzie Malej bezpiecznie polozyc bo pies, kot i gromada dzieci i beda gadac ze sama siedze. No i przy karmieniu bede na diecie to juz calkiem sie naslucham.

O jejku z tym tenatem, ze to dziadkowie niby wychowują to masakra!
Mojej teściowej siostra pojechała pomoc swojej córce po porodzie i ta (moja teściowa) juz sie zachwyca, ze to babcia praktycznie jak mama i ze ta córeczka tak sie przywiązała, na pewno bardziej niż do mamy do niej i ze ona nam tez bedzie pomagać.

Szlag mnie trafia jak takie rzeczy słyszę [emoji12] to chyba najgorsze co można usłyszeć, ze ktoś obcy przypisuje sobie wychowanie naszego dziecka.

Tu we Francji to wszystko w szkole za darmo, kino, Basen, ksiazki itd. Jedynie klej i olowki musze dokupic i ubezpieczenie, ale to grosze.
A my ksiazki (u jednej 130 zl ogolna ksiazka, 10 do religi, 20 do angielskiego; a u drugiej 80 zl ksiazka ogolna i chyba 20 angielski), do tego ubezpieczenie 30 zl za jedna, i 30 zl za druga, klasowe po 20 zl za każdą na razie, komitet po 30 zl za każdą.. i w pazdzierniku wycieczka u starszej córki :( szok..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

O jejku z tym tenatem, ze to dziadkowie niby wychowują to masakra!
Mojej teściowej siostra pojechała pomoc swojej córce po porodzie i ta (moja teściowa) juz sie zachwyca, ze to babcia praktycznie jak mama i ze ta córeczka tak sie przywiązała, na pewno bardziej niż do mamy do niej i ze ona nam tez bedzie pomagać.

Szlag mnie trafia jak takie rzeczy słyszę [emoji12] to chyba najgorsze co można usłyszeć, ze ktoś obcy przypisuje sobie wychowanie naszego dziecka.

Île razy im mowilam, ze nie wolno dzieciom mleka sera, a oni wolaja to na nalesniki to na platki z mlekiem to jajka. Mowie ze nie wolno glutaminianu sodu to zle bo zupa bedzie do wylania. Jak pisalam mama pracuje na kuchni i czesto ma ludzi na roznych dietach i Robi takie posilki, ale wnukom to juz diety nie trzyma.czesto przy ludziach mowie jej, ze nabial hamuje apetyt i syn slabo rosnie to udaje, ze nie slyszy lub robi obrazone miny. Widze jacy wrocili z wakacji, a oni, ze syn nie chce szynki to mû jajka dawali. Jak dla mnie uparci i leniwi.

reklama
Ja dziś byłam u fryzjera i na zakupach. Kupiłam córci zestaw kolczyki klipsy naszyjnik branzo pierścionek. Ależ radochę ma moja strojnisia. Potem poszłam do ciucha i kupiłam Liluni sukieneczkę świąteczną. Potem do domu postałam trochę w kuchni i teraz bardzo źle się czuję :(
Ciągnie mnie w okolicy blizny i nie mogę chodzić ani stać. Leżę więc na mojej podusi i czekam aż mi przejdzie [emoji21]

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry