reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Na pupę to mi sie sprawdził krem pielęgnacyjny z bepantolem ziajki. Szukałam go na Allegro i nie znalazłam, ale moze w sklepach jest. Dziewczyny a kupujcie śpioszki i pół- śpioszki? Bo ja zawsze używałam, a tu we Francji nie mogę kupić. Zawsze używałam Body z długim rękawem i spiochy, a teraz nie wiem jak ubierać, bo Body z długim rękawem i pajacyk to raczej za grubo. No i co ubrać na nóżki?
spiochow nie kupuje, kupilam duzo bodziakow, polspiochow, spodni i bluzek no i ogrom pajacykow

reklama
Anetka wez ty mi powiedz.
Ostatnia glukoza bylo wypicie soczku I po godzinie oddanie krwi. OK
Wynik zly do powtorki.
To jutro drugi raz bedzie tak samo czy kurde dwa kucia itp?
Z tego wszystkiego nawet nie zapytalam czy mam byc na czczo czy co. Bozeeee obym tylko nie zemdlala po tym.
Pic fajnie sie pije ale tak po 20-30 minutach bylo mi duszno, słabo, jakos zle jak by glowa ciezka czy zawroty glowy niewiem jak to okreslic. Ogólnie do dupy.ale soczek smakowal [emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Joshi skarbie pierwszy raz slysze zeby powtarzac test na obciazenie tutaj. Na pewno musisz byc na czczo. Wydaje mi sie ze jak beda powtarzac to jeszcze raz bedziesz pic. A powiedz mi ile tego pilas 50 czy 75? Bo w Polsce jak po 50 zle wyjdzie to powtarza się 75. Ja zawsze pije 75 i mam wyniki. Ile w ogole miałaś? Mowili Ci? Ja mam zawsze kitowe na czczo wiec wszsytko wiadomo. Po 1 h mialam 153 a po 2 123 chyba. Ale to z krwi z zyly. Tam zawsze to troche niżej niz z palca wychodzi. Ja mialam wybor moglam pomierzyc tylko raz na czczo i diete trzymac ale ja juz przed testem ponad miesiac mierzylam i zawsze ponad 100 miala wiec dostalam isnsuline jak zawsze i nakaz 4 razy mierzenia skoro wiem jak moje cukry w przeciagu miesiaca sie utrzymywaly. Sama jestem ciekawa co oni będą z Toba robic. A no i ja nigdy nie robilam tego testu u gina. Zawsze w poradni diabetologicznej bo tam maja moja karte historię wyniki itd.

Cały dzień mnie dzisiaj głowa boli... właściwie to już wczoraj trochę zaczęła, a że przechodziłam akurat koło apteki, to weszłam żeby sobie ciśnienie zmierzyć. 130/75, na ekranie alert o stanie przednadciśnieniowym, czy jakoś tak. Na pewno upał ma wpływ na moje samopoczucie, ale chyba pamiętacie jeszcze jak mnie położna zatruciem ciążowym nastraszyła. Moje pytanie więc brzmi - kiedy powinno mnie moje ciśnienie martwić? Czy w przypadku takiego jednorazowego skoku powinnam już do szpitala na zbicie jechać, czy dać sobie spokój i powtarzać następnego dnia. Ciśnieniomierza jeszcze nie kupiłam niestety, bo to zakręcona historia...

Joshi skarbie pierwszy raz slysze zeby powtarzac test na obciazenie tutaj. Na pewno musisz byc na czczo. Wydaje mi sie ze jak beda powtarzac to jeszcze raz bedziesz pic. A powiedz mi ile tego pilas 50 czy 75? Bo w Polsce jak po 50 zle wyjdzie to powtarza się 75. Ja zawsze pije 75 i mam wyniki. Ile w ogole miałaś? Mowili Ci? Ja mam zawsze kitowe na czczo wiec wszsytko wiadomo. Po 1 h mialam 153 a po 2 123 chyba. Ale to z krwi z zyly. Tam zawsze to troche niżej niz z palca wychodzi. Ja mialam wybor moglam pomierzyc tylko raz na czczo i diete trzymac ale ja juz przed testem ponad miesiac mierzylam i zawsze ponad 100 miala wiec dostalam isnsuline jak zawsze i nakaz 4 razy mierzenia skoro wiem jak moje cukry w przeciagu miesiaca sie utrzymywaly. Sama jestem ciekawa co oni będą z Toba robic. A no i ja nigdy nie robilam tego testu u gina. Zawsze w poradni diabetologicznej bo tam maja moja karte historię wyniki itd.

No cholera wlasnie wie ile mialam bo sie z tego wszystkiego nie zapytalismy. Mowili ze zly zbyt wysoki wynik ze do powtorzenia I ze mam nie jesc nic slodkiego itp.
Wydaje mi sie ze chyba 50 pilam ale reki sobie nie dam odciac. Jutro zapytam na spokojnie wszystko.
no ja bylam na czczo. To znaczy pilam wode.i w jape wsadzilam gume do rzucia mietowa I tak wyrzulam se dwie zanim powiedziano( jak ktos przyuwazyl) mi ze nie powinnam .Dzien wczesniej pofolgowalam ze slodkim. Bo nie wiedzialam ze beda next day Robic kurde glukoze.
Pojadlam za dnia batonikow ciasteczek winogronka a na kolacje omlety na slodko z cukrem pudrem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No kto to wiedzial ze mnie cukrem uracza.
Ja u Gina mam wszystkie badania cukier tez bo na dole maja swego diabetologa wrazie co . Chyba dlatego.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Zaczęło się. Tydzień w przedszkolu wystarczył. Syn katar gardło gorączka. A w sobotę wesele :/

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry