reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Oł noł to ja się nie przyznaję że myślałam o orzechach piorących [emoji33] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png
ej no zart taki! dla mnie to taka przenosnia. Eli pierz w czym chcesz! mozesz nawet recznie jak dla mnie i tak cie bede lubic!:))) tylko mnie nie zmuszaj!:)))
Dlatego ważne jest wsparcie.

Wyrzućcie słowo porażka z głowy w ogóle. Co to za myślenie? o porażce to będziecie mogły myśleć za lat naście a i tak jesteście/będziecir najlepszymi mamami dla swoih dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png
wsparcie taaak! podobno dobra polozna laktacyjna robi cuda. najlpiej szybko zadzialac i marzenia o kp sie spelnia!

nadmieniam ze dwoje dzieci mojego meza nigdy cycka nie widzialo (tzn. zakladam ze 19nastolatek to widzial ale w innych okolicznosciach) z wyboru a nie przymusowej sytuacji rodzicielki i sa to dzieci zdrowe, madre i ogolnie nic im nie brakuje!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Dlatego ważne jest wsparcie.

Wyrzućcie słowo porażka z głowy w ogóle. Co to za myślenie? o porażce to będziecie mogły myśleć za lat naście a i tak jesteście/będziecir najlepszymi mamami dla swoih dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png
Wiesz... ja po prostu wiem jak łatwo się zniechęcam i tego się boję. Że dojdę do wniosku, że mam dość męczenia się z kp i innymi pierdółkami w czasach, gdy można iść na łatwiznę, bo jest tyle dostępnych ku temu środków. Oczywiście, jestem nastawiona pozytywnie póki co, ale prawda jest taka, że żadna z nas nie może niczego przewidzieć ani już teraz się zapowiedzieć czy będzie karmiła piersią, czy będzie potrzebny jej smoczek, itd. Każde dziecko jest zapewne inne i inne ma potrzeby :)

ej no zart taki! dla mnie to taka przenosnia. Eli pierz w czym chcesz! mozesz nawet recznie jak dla mnie i tak cie bede lubic!:))) tylko mnie nie zmuszaj!:)))

wsparcie taaak! podobno dobra polozna laktacyjna robi cuda. najlpiej szybko zadzialac i marzenia o kp sie spelnia!

nadmieniam ze dwoje dzieci mojego meza nigdy cycka nie widzialo (tzn. zakladam ze 19nastolatek to widzial ale w innych okolicznosciach) z wyboru a nie przymusowej sytuacji rodzicielki i sa to dzieci zdrowe, madre i ogolnie nic im nie brakuje!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
A jak dzieci Twojego męża zareagowały na wieść o przyrodnim rodzeństwie? Bo 19-letni chłopak to już chłop jest pełną gębą! ;) A mnie zawsze intrygują takie różnice wieku wśród rodzeństwa, bo sama mam o 17 lat starszą siostrę, która dopiero po wieeeelu latach mi się przyznała, że gdy się dowiedziała, że mama jest ze mną w ciąży to ryczała całymi dniami i nocami i nie odzywała się do nikogo słowem ;)

A tak zmieniając temat, to właśnie zdałam sobie sprawę, że już we wtorek mam wizytę z usg :) jestem ciekawa ile się Zośce urosło od 25.08. W dodatku, nim się obejrzymy, wkroczymy już wszystkie w 30 tc i wtedy dopiero czas zacznie nam zapierdzielać! Ach, nie mogę się doczekać!

A tak zmieniając temat, to właśnie zdałam sobie sprawę, że już we wtorek mam wizytę z usg :) jestem ciekawa ile się Zośce urosło od 25.08. W dodatku, nim się obejrzymy, wkroczymy już wszystkie w 30 tc i wtedy dopiero czas zacznie nam zapierdzielać! Ach, nie mogę się doczekać!

Ja wlasnie z dniem jutrzejszym wkraczam w 28 i mam akurat wizytę i USG [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jeszcze tydzien i witamy 30 tc:D

U mnie dzisiaj rozpoczety 29t, az ciezko w to uwierzyc :O nie wiem kiedy to zlecialo a koncowka to napewno zleci najszybciej.

Ale sie poklocilam z moim M, brrr! Najgorsze jest to, ze ja strasznie nie lubie byc w stajnie wojny i jest mi z tym zle :/ On ma taki charakter, ze potrafi sie wylaczyc a ja znow miekka palka i sie mecze..

reklama
Jezu, myślałam że Was dziś nie nadrobię.
Ah zazdroszczę ci normalnie. Moj na słowa musimy kupować coś dla małej od razu że nie bo za wcześnie bo jeszcze szafek w fomu nie ma by po mieścić nasze rzeczy a co dopiero jeszcze stos rzeczy dla małej kobietki :)
Ostatnio znalazłam fajny wózek w dość przystępnej cenie Link do: WÓZEK KRASNAL SATURN 2W1

I tak w ogóle jak czułyści się po krzywej cukrowej?
Na moim organizmie to badanie nie robi żadnego wrażenia. Wypijam glukozę i przestaję być głodna, więc jest lepiej niż przed wypiciem. :happy:

Na 11.30 mamy wizytę

Kurrrr awaria kanalizacji i wody w kranie nie mam grrr wrrr

cb7wugpju04jz4q8.png
Oj współczuję. Jest już woda?

Na boku z poducha pomiędzy udami

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokładnie tak samo. Czasami na prawym czasami na lewym boku.

hej dziewczynki :) nasz Maciuś waży już 700 g !! ;) od spadku po urodzeniu już przybrał 150 g ;)))
stan jest ciężki ale stabilny, brzuszek ładnie się goi, czekamy na pierwszą kupkę po operacji, gdy ona się pojawi to zaczynamy karmienie moim pokarmem ;) przewód Bottala się zamknął i pomału zarasta (bo przed operacją był otwarty i troche utrudniał leczenie), teraz wszystkie wskaźniki ma ustabilizowane i walczymy z wylewami w główce, choć jest dobra wiadomość że są bez zmian od samego początku. Dobrze że się nie powiększają. Już pomału otwiera oczka :) ma juz 3 tygodnie i 1 dzień ;) hmm. w przyszłym tyg będzie miał sprawdzane oczka pod względem retinopatii..
to chyba tyle, Ciocie Maciuś jest silny i się trzyma ;) lekarze są bardzo zadowoleni że przeżył tą operację i jest coraz lepiej bo jak mówili mało które dziecko przeżywa tą operację. Ale Maciuś musi dac radę ;)

Pozdrawiam Was i nie przestawajcie trzymać za nas kciuki :)
Super!!! Dzielny Maciuś :happy:

Dopiero jak się teraz położyłam na boku na spokojnie i przyłożyłam dłoń do brzucha to poczułam, że pod palcami mi coś się wierci delikatnie, ale żebym czuła ruchy "automatycznie" to jest już trochę gorzej. Może rzeczywiście się przekręciła po prostu w stronę kręgosłupa albo ucina sobie smaczną drzemkę ;) ogólnie jest jednak bardzo ruchliwym dzieckiem. Furorę robią wśród rodziny i znajomych filmiki, w których M. lub ja pukamy w brzuch, a Mała odpowiada kopniakami ;) zebrałam się jednak w sobie i postanowiłam nie panikować. Dam radę! :D
Nie panikuj. Ja ostatnio miałam podobnie, prawie nic nie czułam, a potem młody musiał się inaczej ułożyć i czułam ruchy mocniej niż wcześniej.

Oł noł to ja się nie przyznaję że myślałam o orzechach piorących [emoji33] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja prałam w orzechach i beznadzieja, w ogóle mi nie dopierały, więc z nich zrezygnowałam.

Do góry