reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
hej dziewczynki :) nasz Maciuś waży już 700 g !! ;) od spadku po urodzeniu już przybrał 150 g ;)))
stan jest ciężki ale stabilny, brzuszek ładnie się goi, czekamy na pierwszą kupkę po operacji, gdy ona się pojawi to zaczynamy karmienie moim pokarmem ;) przewód Bottala się zamknął i pomału zarasta (bo przed operacją był otwarty i troche utrudniał leczenie), teraz wszystkie wskaźniki ma ustabilizowane i walczymy z wylewami w główce, choć jest dobra wiadomość że są bez zmian od samego początku. Dobrze że się nie powiększają. Już pomału otwiera oczka :) ma juz 3 tygodnie i 1 dzień ;) hmm. w przyszłym tyg będzie miał sprawdzane oczka pod względem retinopatii..
to chyba tyle, Ciocie Maciuś jest silny i się trzyma ;) lekarze są bardzo zadowoleni że przeżył tą operację i jest coraz lepiej bo jak mówili mało które dziecko przeżywa tą operację. Ale Maciuś musi dac radę ;)

Pozdrawiam Was i nie przestawajcie trzymać za nas kciuki :)
Dzielny niunius [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Najdzielniejszy
Kciuki wciaz trzymamy I nie puszczamy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry

Wstaliśmy. Córka nie ma oka tak opuchnięta. Za chwilę będę działać z lekami.

cb7wugpju04jz4q8.png

Uuuu wszystkiego dobrego dla córki, to u mnie nie jest tak źle z tym komarem jednak

Ja ostatnio wylukałam w pepko kocyk z kapturkiem z głową chyba owieczki i powiedziałam mojemu że musze taki mieć dla Frani. A tak w ogóle w jakiej pozycji teraz śpicie?
Tez mi sie ten kocyk podoba, no ale my juz kupilismy wczesniej taki fajny, a ja chce jeszcze uszyc kocyk/kolderke z minky + bawelna ;)

Ja mam zle spac okrutnie, bo na plecach zle mi sie oddycha, na brzuchu nie mozna, na lewym boku jak spie to mnie prawa nerka boli (bo jest ruchoma i mi sie tam wszystko naciaga i leci w dol) a na prawym boku mnie tak mlody kopie ze szok (bo Szymuś akurat jest bardziej z prawej strony wlasnie) i naprawde zle mi sie spi ostatnio, juz nie wiem jak lezec :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

tak jak pisze, chce karmic, chce zobaczyc jak to wyglada, chce jak najlepiej dla synka, porazki sie boje i moze to gdzies mnie tam blokuje
Ale czego sie boisz ? Sa rozne sytuacje. Ja starsza corke karmilam tylko 2 miesiące bo wyladowalam w szpitalu i przez caly stres starcilam pokarm a ze bylam mloda i strasznie wtedy zalamana to po powrocie do domu mimo prob juz nie dalam rady karmic i sie za to nie obwiniam, tak wyszlo. Teraz tez sie nie nastawiam na sukcesy, mam torbiel w piersi, i nie boje sie bolu ze nie dam rady, tylko boje sie ze malutki nie bedzie chcial cyca..

@MADZIA wspaniale ze Maciek przybral na wadze. kciki nadal mocno zacisniete

@Lux ja zakladam ze kp bedzie na poczatku ciezkie i bolesne ale nie mam zamiaru sie tym zniechecac. To zbyt wazne dla dziecka. Nie jestem jakas zwariowana mamuska co pierze w orzechach ale mysle ze to troche tak jak bym w polowie ciazy powiedziala ze juz mi za ciezko nosic... jak sie powiedzialo A to trzeba tez B. macierzynstwo pelne jest poswiecen ale oczywiscie nie za wszelka cene! to tak jak z sn zeby nie wiem jak chce to czasami sie nie da i juz. zdaj sie na nature!

apropo's poduszki do spania... no ja nie wiem jak moglabym bez niej zyc...a moj maz tez byl zazdrosny ale...dopoki sam mi nie zaczal podbierac mojego rogala. powiedzial ze on uzaleznia:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

hej dziewczynki :) nasz Maciuś waży już 700 g !! ;) od spadku po urodzeniu już przybrał 150 g ;)))
stan jest ciężki ale stabilny, brzuszek ładnie się goi, czekamy na pierwszą kupkę po operacji, gdy ona się pojawi to zaczynamy karmienie moim pokarmem ;) przewód Bottala się zamknął i pomału zarasta (bo przed operacją był otwarty i troche utrudniał leczenie), teraz wszystkie wskaźniki ma ustabilizowane i walczymy z wylewami w główce, choć jest dobra wiadomość że są bez zmian od samego początku. Dobrze że się nie powiększają. Już pomału otwiera oczka :) ma juz 3 tygodnie i 1 dzień ;) hmm. w przyszłym tyg będzie miał sprawdzane oczka pod względem retinopatii..
to chyba tyle, Ciocie Maciuś jest silny i się trzyma ;) lekarze są bardzo zadowoleni że przeżył tą operację i jest coraz lepiej bo jak mówili mało które dziecko przeżywa tą operację. Ale Maciuś musi dac radę ;)

Pozdrawiam Was i nie przestawajcie trzymać za nas kciuki :)
Bardzo sie ciesze ze jest lepiej [emoji8]

reklama
@MADZIA wspaniale ze Maciek przybral na wadze. kciki nadal mocno zacisniete

@Lux ja zakladam ze kp bedzie na poczatku ciezkie i bolesne ale nie mam zamiaru sie tym zniechecac. To zbyt wazne dla dziecka. Nie jestem jakas zwariowana mamuska co pierze w orzechach ale mysle ze to troche tak jak bym w polowie ciazy powiedziala ze juz mi za ciezko nosic... jak sie powiedzialo A to trzeba tez B. macierzynstwo pelne jest poswiecen ale oczywiscie nie za wszelka cene! to tak jak z sn zeby nie wiem jak chce to czasami sie nie da i juz. zdaj sie na nature!

apropo's poduszki do spania... no ja nie wiem jak moglabym bez niej zyc...a moj maz tez byl zazdrosny ale...dopoki sam mi nie zaczal podbierac mojego rogala. powiedzial ze on uzaleznia:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Oł noł to ja się nie przyznaję że myślałam o orzechach piorących [emoji33] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry