Ja w środę usg tylko, że ostatnie było 1 sierpnia, więc pewnie będzie spora różnica już się nie mogę doczekaćA tak zmieniając temat, to właśnie zdałam sobie sprawę, że już we wtorek mam wizytę z usg jestem ciekawa ile się Zośce urosło od 25.08. W dodatku, nim się obejrzymy, wkroczymy już wszystkie w 30 tc i wtedy dopiero czas zacznie nam zapierdzielać! Ach, nie mogę się doczekać!
reklama
no ja zauwazylam, ze dzieci sie jakos tak boja smarowania, a wez wytlumacz, ze musisz ehhMoja też nie daje sobie posmarować niczym ani oklady z cebuli ani żaden żel. Krzyczy że boli i żadne n tłumaczenia nic nie dają
boje se tego, ze bedzie bolec, ze to mnie zniecheci, moze temu, ze odkad pamietam, zawsze chcialam karmic butlaAle czego sie boisz ? Sa rozne sytuacje. Ja starsza corke karmilam tylko 2 miesiące bo wyladowalam w szpitalu i przez caly stres starcilam pokarm a ze bylam mloda i strasznie wtedy zalamana to po powrocie do domu mimo prob juz nie dalam rady karmic i sie za to nie obwiniam, tak wyszlo. Teraz tez sie nie nastawiam na sukcesy, mam torbiel w piersi, i nie boje sie bolu ze nie dam rady, tylko boje sie ze malutki nie bedzie chcial cyca..
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Moim zdaniem karmienie butelką jest bardziej męczące. Musisz wstac, isc grzac wode, odmierzac mleko, karmic na siedzaco, czekac az sie maluchowi odbije itd..Wiesz... ja po prostu wiem jak łatwo się zniechęcam i tego się boję. Że dojdę do wniosku, że mam dość męczenia się z kp i innymi pierdółkami w czasach, gdy można iść na łatwiznę, bo jest tyle dostępnych ku temu środków. Oczywiście, jestem nastawiona pozytywnie póki co, ale prawda jest taka, że żadna z nas nie może niczego przewidzieć ani już teraz się zapowiedzieć czy będzie karmiła piersią, czy będzie potrzebny jej smoczek, itd. Każde dziecko jest zapewne inne i inne ma potrzeby
Gdy karmisz piersią to bierzesz i karmisz maluszka jak Ci wygodnie ( nawet w lozku ), i mozecie spac dalej [emoji4]
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Nie boli, to raczej takie dziwne uczucie [emoji23] jak bedziesz dbala o brodawki to bedzie ok.boje se tego, ze bedzie bolec, ze to mnie zniecheci, moze temu, ze odkad pamietam, zawsze chcialam karmic butla
noemi87
Fanka BB :)
U mnie dzisiaj rozpoczety 29t, az ciezko w to uwierzyc :O nie wiem kiedy to zlecialo a koncowka to napewno zleci najszybciej.
Ale sie poklocilam z moim M, brrr! Najgorsze jest to, ze ja strasznie nie lubie byc w stajnie wojny i jest mi z tym zle :/ On ma taki charakter, ze potrafi sie wylaczyc a ja znow miekka palka i sie mecze..
No to mamy podobnie.. ja też nienawidzę się kłócić, być po kłótni, nie lubię krzyków itd. i tak samo jak Ty męczę się wtedy strasznie, co zrobić taki charakter
Ale mała mi się chyba jakoś strasznie nisko ułożyła, czuje jak mnie kopie dosłownie jakby w piczy, w środku w ogóle, ruchliwa jest dzisiaj strasznie..
Dziewczyny ale Wy zapierdzielacie, nie nadążam już za Wami
noemi87
Nie boli, to raczej takie dziwne uczucie [emoji23] jak bedziesz dbala o brodawki to bedzie ok.
Dokładnie, nie boli, początki są nieraz trudne, piersi się muszą przyzwyczaić, ale ogólnie karmienie to fajne uczucie, taka chwila intymności między mamą a dzieckiem jakiej nigdy później nie zaznasz
powiem tak: dla mnie to cos nowego i moze stad ten strach? inne podchodza naturalnie do tego a pozostale na swoj sposobNie boli, to raczej takie dziwne uczucie [emoji23] jak bedziesz dbala o brodawki to bedzie ok.
reklama
noemi87
powiem tak: dla mnie to cos nowego i moze stad ten strach? inne podchodza naturalnie do tego a pozostale na swoj sposob
No jasne, każdy jest inny. Urodzisz i sama zobaczysz jak to jest i wtedy podejmiesz najlepszą dla Was decyzję bo dopóki tego nie zaznasz, to nasze rady i tak nic nie pomogą