reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A tak zmieniając temat, to właśnie zdałam sobie sprawę, że już we wtorek mam wizytę z usg :) jestem ciekawa ile się Zośce urosło od 25.08. W dodatku, nim się obejrzymy, wkroczymy już wszystkie w 30 tc i wtedy dopiero czas zacznie nam zapierdzielać! Ach, nie mogę się doczekać!
Ja w środę usg tylko, że ostatnie było 1 sierpnia, więc pewnie będzie spora różnica :) już się nie mogę doczekać:D

reklama
Ale czego sie boisz ? Sa rozne sytuacje. Ja starsza corke karmilam tylko 2 miesiące bo wyladowalam w szpitalu i przez caly stres starcilam pokarm a ze bylam mloda i strasznie wtedy zalamana to po powrocie do domu mimo prob juz nie dalam rady karmic i sie za to nie obwiniam, tak wyszlo. Teraz tez sie nie nastawiam na sukcesy, mam torbiel w piersi, i nie boje sie bolu ze nie dam rady, tylko boje sie ze malutki nie bedzie chcial cyca..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
boje se tego, ze bedzie bolec, ze to mnie zniecheci, moze temu, ze odkad pamietam, zawsze chcialam karmic butla

różnie to bywa moją siotrzenice tak siostra nauczyła że jak ją bolało to było trzeba smarować a że mala i nie wiedziala że balsam to nie masc to zawsze dzialalo:)

Ostatnia edycja:
Wiesz... ja po prostu wiem jak łatwo się zniechęcam i tego się boję. Że dojdę do wniosku, że mam dość męczenia się z kp i innymi pierdółkami w czasach, gdy można iść na łatwiznę, bo jest tyle dostępnych ku temu środków. Oczywiście, jestem nastawiona pozytywnie póki co, ale prawda jest taka, że żadna z nas nie może niczego przewidzieć ani już teraz się zapowiedzieć czy będzie karmiła piersią, czy będzie potrzebny jej smoczek, itd. Każde dziecko jest zapewne inne i inne ma potrzeby :)
Moim zdaniem karmienie butelką jest bardziej męczące. Musisz wstac, isc grzac wode, odmierzac mleko, karmic na siedzaco, czekac az sie maluchowi odbije itd..

Gdy karmisz piersią to bierzesz i karmisz maluszka jak Ci wygodnie ( nawet w lozku ), i mozecie spac dalej [emoji4]

U mnie dzisiaj rozpoczety 29t, az ciezko w to uwierzyc :O nie wiem kiedy to zlecialo a koncowka to napewno zleci najszybciej.

Ale sie poklocilam z moim M, brrr! Najgorsze jest to, ze ja strasznie nie lubie byc w stajnie wojny i jest mi z tym zle :/ On ma taki charakter, ze potrafi sie wylaczyc a ja znow miekka palka i sie mecze..

No to mamy podobnie.. ja też nienawidzę się kłócić, być po kłótni, nie lubię krzyków itd. i tak samo jak Ty męczę się wtedy strasznie, co zrobić taki charakter ;)

Ale mała mi się chyba jakoś strasznie nisko ułożyła, czuje jak mnie kopie dosłownie jakby w piczy, w środku :p w ogóle, ruchliwa jest dzisiaj strasznie..

Dziewczyny ale Wy zapierdzielacie, nie nadążam już za Wami:p

Nie boli, to raczej takie dziwne uczucie [emoji23] jak bedziesz dbala o brodawki to bedzie ok.

Dokładnie, nie boli, początki są nieraz trudne, piersi się muszą przyzwyczaić, ale ogólnie karmienie to fajne uczucie, taka chwila intymności między mamą a dzieckiem jakiej nigdy później nie zaznasz :)

reklama
Do góry