reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry Kobietki! Krótkie pytanie do Pań zmagających się z rwą kulszową: czy wasz ból występuje po jednej stronie i czy promieniuje AŻ do pachwin? Od wczoraj wieczorem nie mogę się ruszyć, chodzę zgięta w pół i podejrzewam rwę, a nigdy tego nie miałam... Help!
W pierwszej ciąży miałam. No niestety to nagrubdzy nere i cholernie boli. Mi szło z prawej strony przez pośladek, cała nogę aż do pięty. Kilka tyg meczylam się, po porodzie ustąpiło.
Teraz odpukac wszystko dobrze.
Lenam, ja miałam wyższy cukier naczczo ale pozostały w normie, mam mieć dietę, różnie to wychodzi z tą dieta... Raz dobrze raz źle.
W pierwszej ciąży cukrzycą a pod koniec już insulina bo naczczo miałam 92 a wg mojej diabetolog to bylo za wysoko bo norma jest do 90. Mój ginekolog był wściekły bo insulina też może zaszkodzić, dlatego współpracuje ze mną by babka znów mi czegoś takiego nie zmodzila.

reklama
Dziewczyny pomocy, ja juz nie wiem co mam robić. Podpisalismy umowe z murarzem na budowę całego domu który zrobił nam narazie fundament i od miesiąca nie mogę się doprosic zeby zaczal budowac dalej czasem nieodbiera kilka dni juz 7 razy umawial sie ze jutro na 100 % nawet wczoraj pow ze dzisiaj przychodzi juz na 200% i oczywiście nie ma go i nie odbiera. Wkur..... mnie to strasznie mój biedny Franulek denerwuje sie razem ze mna bo az mi brzuch skacze jak szalony. Co ja mam teraz z tym zrobic, ja juz chyba nie chce zeby on nam ten dom budowal bo tak bedzie do konca a ja jestem w ciazy i nie chce wyladowac w szpitalu przez te nerwy. Masakra, chodze tylko i rycze
najlepiej pismo od prawnika w waszym imieniu...to nie musi byc prawdziwy prawnik nawet...ale na tym etapie to nie zadziala bo termin nieprzekroczony..
Teoretycznie w umowie jest, ze rozpoczecie budowy w sierpniu oddanie w pazdzierniku, ale niedługo bedzie połowa września a tu tylko fundament. Skoro jest do październikato moze i zdazylby wybudowac aAle mi już bardziej chodzi o to traktowanie nas jak debili. Teraz mieszkam z tesciami 30 km od dzialki on mowi ze jutro bedzie to ja się tam tarabanie na działkę a jego już 7 raz nie ma.
z autopsji (maz prowadzi firme) jak inwestor widzi zagozenie terminu joncowego powinien pisemnie wzywac wykonawce do stawienia sie na budowie i kontuowania prac zleconych... ale to tylko do ewentualnej pozniejsze sptawy sadowej i kar umownych moze sie przydac... mozna jeszcze (o ile byly takie zapisy w umowie) zorganizowac wykonawstwo zastepcze na koszt tego budowlanca... ale to wszystko nie da efektu czyli szybkiej budowy
co zrobic zeby faktycznie kontynuowal budowe? ja bym go nachodzila w domu. dzwonila do niego po 5 razy dziennie z roznych numerow i jesli znacie jakiegokolwiek jego innego klienta (ktos wam go polecil?) to ja bym koniecznie z taka osoba porozmawiala. ogolnie bym naglasniala sprawe na prawo i lewo i wywierala presje psychiczna. sorry to jedyne znane mi skuteczne sposoby. staszylabym ze go obciaze kosztami daremnych dojazdow na budowe. wysylalabym mu rachunki za paliwo albo za taxowke itp. no wiem ze brzmi strasznie ale ja bym wszystkie rece na poklad polozyla. wlasnie sie buduje wiec wiem co mowie. my mamy wiekszosc budowlancow sprawdzonych ale jak sie tylko jakos zbyt ociaga to drecze go ja, moj maz i moj ojciec!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Lola Lolitta tak zrobie właśnie.
Grama80 jeżeli to co Lola Lolitta poradziła nie poskutkuje to skorzystam z twoich rad, dzięki dziewczyny. tak się cieszyłam ze już w tym roku będzie stal nasz dom a teraz wszystko pod znakiem zapytania :( smutne
Jestem na niego taka zła ze gdybym nie byla w ciazy to chyba bym go pobiła :)

Dziewczyny a co do tej wysyłki na brzuchu to moze byc to coś poważnego? W sumie trochę mniej mnie już swedzi i jakby już zanikala Ale denerwuje sie. A może to reakcja na oliwke? Do tej pory smarowalam brzuch balsamem, dosłownie 3 dni oliwka i coś takiego. Mój mąż jest masazysta i mowi ze oliwka często uczyła i nawet u niego w gabinecie nie masuja na oliwke. Oby to było to

Dziewczyny a co do tej wysyłki na brzuchu to moze byc to coś poważnego? W sumie trochę mniej mnie już swedzi i jakby już zanikala Ale denerwuje sie. A może to reakcja na oliwke? Do tej pory smarowalam brzuch balsamem, dosłownie 3 dni oliwka i coś takiego. Mój mąż jest masazysta i mowi ze oliwka często uczyła i nawet u niego w gabinecie nie masuja na oliwke. Oby to było to
Mnie wywala po oliwce.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie ze tak!
nalezy Ci sie
korzystaj

Joshi bedzie dobry wynik tym razem. I tak macie orenzadki tam takze ale nie jest
Czym sie martwie to tym ze z Filipem tez mialam wysoki cukier ale nie na tyle zeby leki byly potrzebne.
Skonczylo sie dieta.
Teraz cholera cos czuje ze na diecie sie nie skonczy.
Kuzwa ja sie balam ukuc w palec glukometrem a co dopiero wstrzykiwac insuline [emoji22]
Pamietam jak mi gin za czasow ciazy Filipa mowil.ze jezeli przy ciazy wychodzi cukrzyca ciazowa to przykladowe nastepnej ciazy ( czyli tej) cukrzyca sie powtorzy. A po kilku latach byc moze bede ja miec .
No super!!!
Bo niby juz teraz trzustka pokazuje ze sobie nie radzi.

No nic nawet jak wyjdzie mi wysoki cukier to kurde dobrze ze to Bliżej niz dalej rozwiązania
Od soboty nie wkladam nic slodkiego do japy!!!!!!!!! Moze to cos da [emoji41]

Dzis se jeszcze nie bede zalowac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Joshi kciukam

Kalendarz Nivea roczek twojego maluszka szukam

cb7wugpju04jz4q8.png

Joshi oby tym razem wynik był dobry!!!

Joshi, tylko spokojnie. Powtórzysz, może wprowadzenie diety wystarczy. Ja już od 15tyg jestem cukrzycową mamą. Dasz radę. Kto jak nie ty? :)

Joshi nie bedzie zle kochana. Powtorz cukier i wtedy zobaczysz. Ja juz od 9 tyg jade na insulinie i rosniemy z Rozalka. Przede wszystkim nie zamartwiaj sie. Ja sobie tez zadaje pytanie dlaczego nie moge moec normalnej ciazy tylko ciagle coś.

Mówią, że cukrzyca dotyka tylko kilka procent ciężarnych. Bzdura chyba :) Gdybym przed pobraniem na czczo zrobiła dłuższy spacer to pewnie nawet o cukrzycy bym nie wiedziała. Tak mogę reagować.

Dziewczyny są gorsze problemy niż cukier. Damy radę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Kobietki! Krótkie pytanie do Pań zmagających się z rwą kulszową: czy wasz ból występuje po jednej stronie i czy promieniuje AŻ do pachwin? Od wczoraj wieczorem nie mogę się ruszyć, chodzę zgięta w pół i podejrzewam rwę, a nigdy tego nie miałam... Help!
Dopiero co mi troche odpuscila, u mnie rwa wystepuje jedynie po lewej stronie i mocno promieniuje w srodek posladka. Z tego co czytalam jest tak jak @elifit pisze - moze promieniowac nawet do stopy.

@joshi kochana Ty sie nie stresuj! Pamietaj, ze co ma byc to bedzie a stres tutaj nic nie pomoze. Masz jeszcze caly weekend na slodkie obzarstwo :p A tak na powaznie, to bedzie dobrze, napewno - bede trzymala kciuki! :)

Ma coś do leczenia? Moje dzieciaki też ostatnio były ale na szczęście tylko przegląd to nie zdążyły się wystraszyć. Powodzenia

Jutro przyjdzie babka upierze mi dywany. Jeszcze by mi się fryzjerka przydała. Lubię takie usługi in-house :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Niestety jeszcze dwa zęby do zrobienia. Nie rozumiem dlaczego tak sie stalo, uzywamy zawsze oryginalnych past dopasowanychh do wieku, od maluszka myje Ząbki, a i tak sie jej psują. Oli sie np nie psują, mi tez sie nie psuly w dzieciństwie dopiero jeden jak miala 16 lat a potem jak w ciazy bylam.. moze ma zęby jak moj mąż ? On tez ma takie slabe..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie poszlam na pogrzeb. Mąż tez nie poszedl, zostal ze mna bo Olka chora i piszcząca i mąż wolal zostac zeby sie nią zająć bo z Olusia najczęściej jest tak ze ma przeziebienie a nagle skok temperatury do prawie 40 stopni. Klocilismy sie pol dnia dzisiaj o ten pogrzeb.. :( wszystko przez to ze juz wczoraj sie poklocilismy i sie nie pogodzilismy przed spaniem i od rana była taka napięta atmosfera miedzy nami.. wszystko przez moje humorki ktore mnie strasznie od wczoraj męczą :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry