reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się z pięknej Hiszpanii[emoji4] Pogoda w sam raz dla mnie. Dziś trochę na plaży posiedzielismy, ale głównie w cieniu. Woda cieplutka:)

Wczoraj jak padłam po podróży, to w nocy przytuliłam się do męża i mówił, że Młody skopał go po plecach [emoji23][emoji23][emoji23] albo było mu za ciasno albo chciał się z tatą pobawić jak mama spała[emoji6]

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki z dolegliwościami[emoji9]

Miłego wieczoru[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Zazdroszcze. Baw sie dobrze I odpoczywajcie.
Antiope u nas ostatnio była historia też z głębokim rozcięciem na twarzy i się zastanawiałam czy brać młodą do prokocimia ale zakleiłam jej to stripem takim plastrem do zamykania ran, przez kilka dni wymieniałam i super się zagoiło, teraz jej to maścią na blizny smaruje, żeby jak najmniejszy ślad został.

A jak tam u Ciebie z piciem wody?? organizm "przechowuje" najwięej wody, kiedy jej za mało dostarczamy, może pij więcej przez pare dni i zobaczysz czy to nie to!
Dokladnie moj gin ciagle mnie uczula ze trzeba Duzo pic.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolina ja postawiłam na hippa, mam oliwkę, bo wcześniaki potrzebują większego nawilżenia i żel do kąpieli. Maja najkrótszy skład i naturalny. Czytałam opinie i maja wiele plusów. No i cena spoko.

U nas tez tak jest ze dziecko nie moze doatawac niezdrowych rzeczy. Maja pozwolenie raz w tyg w srode zabrac cos slodkiego i to wszystko. Zreszta oni tak to wszsytko opowiadja jak to pieknie i wesolo tam jest a rzeczywistosc jest ciut inna. No ale obiady moge sama kontrolowac. Menu wisi codziennie przy wejsciu co dzieci jedza i faktycznie sie zgadza. Ladnie pachnie i wyglada maly zjada sam wiec nie jest zle. Tyle tylko ze nie probowalam bo jakos tak by glupio mi bylo sprawdzac :D

Bylismy dzis pierwszy raz z malym na ergoterapii. Nawet fajnie bylo. Takie cwiczenia z nauka polaczone. Terapeutka sprawia mile wrażenie julko ja lubi wiec wyszlismy z dobrym wrażeniem. Mam nadzieje ze juz tak zostanie :) odpadam dopoki maly spi bo jak zacznie budzić sie w nocy to nie pospie. Dobranoc :)

Tez czytałam dużo dobrego o kosmetykach Hipp. A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z codzienną pielegnacja, przy każdej zmianie pieluchy trzeba smarować pupe kremem na odparzenie? I czy po kąpieli trzeba smarować cialko oliwka czy to nie jest konieczne? Zupełnie nie umiem obsługiwać się takim maluszkiem :oo2:

Jak dla mnie to krem na odparzenia gdy coś sie dzieje. Ja nawet z córka takiego nie miałam, i tez używałam wtedy hippa. Mi sie sprawdzał krem pielęgnacyjny ziaja, miał w składzie bepantol, teraz szukałam na Allegro i takiego samego nie znalazłam. A co do chusteczek to na początek bede brała na nic a w dzien woda i waciki.

reklama
Do góry