reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja sobie upatrzyłam zestaw butelek Philips Avent, które wspomagają naturalne karmienie - mają sutkopodobne smoczki ;) czy cokolwiek jest w butelkach. Do zestawu dołączają smoczek, ale mam co do niego wątpliwości... Nie chodzi o ten załączony do kompletu, ale o smoczki w ogóle.

Może któraś z Was nie używała żadnego smoczka przy poprzednich dzieciątkach i chciałaby się wypowiedzieć o swoich pobudkach?

Wlasnie ten z lovi tez był tak opisany jako niezaburzajacy karmienia piersią.

Butelkę philips avent dostałam jako gratis na szkole rodzenia [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W kwestii płynów nie pomogę niestety, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym pytaniu... Co sądzicie o smoczkach? Macie jakieś upatrzone czy nie planujecie zakupu w ogóle?
Ja kupowałam. Musiałam bo mały miał ogromną potrzebę ssania.
Ja kupowałam z lovi.
Są cudowne, ortodontyczne, teraz wyszła seria mini dla noworodków. Koszt smoczków to 24 zł za dwa, nie zużywają się szybko. Tylko raz wyparzajcie, a potem przemywajcie ciepła woda, bo smoczki mają to do siebie, że po 3 wyparzeniu matowieja od środka.

Ja od 7 września wyciagam kartony, szykuje rzeczy dla malucha i torbę.
Już się nie mogę doczekać by wyjąć wszystkie te maciupkie ubranka!

Jutro lekarz, ja padam na twarz, do zobaczenia dziewuchy jutro!
Kciukasy za jutrzejsze wizyty :)

Ja kartony jutro zacznę patrzeć.
Butelki mam bo się nie przydały smoczki też
Listy wyprawkowe są na wątkach creativo tworzyła

Obawy. . Ja nie mam ale to nie pierwsza moja ciąża więc was rozumiem. Mam w drugą stronę że przeniosę za długoi będą wywoływać i się skończy na cc :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja kupowałam. Musiałam bo mały miał ogromną potrzebę ssania.
Ja kupowałam z lovi.
Są cudowne, ortodontyczne, teraz wyszła seria mini dla noworodków. Koszt smoczków to 24 zł za dwa, nie zużywają się szybko. Tylko raz wyparzajcie, a potem przemywajcie ciepła woda, bo smoczki mają to do siebie, że po 3 wyparzeniu matowieja od środka.

Ja od 7 września wyciagam kartony, szykuje rzeczy dla malucha i torbę.
Już się nie mogę doczekać by wyjąć wszystkie te maciupkie ubranka!

Jutro lekarz, ja padam na twarz, do zobaczenia dziewuchy jutro!
Kciukasy za jutrzejsze wizyty :)

Czym właściwie sie różnią te smoczki uspokajacze od ortodontycznych?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lola cieszę sie podwójnie, ze ci sie udało. Lisia mama tez słyszałam żeby nie używać płynów, dlatego na początku sobie je odpuszcze, Poobserwuje skore i małej i zobaczę. Najpierw trzeba sprawdzić kosmetyki. Anio mi położne doradzamy te smoczki okrągłe w formie kuli. Ze najmniej zaburzają sanie piersi. Ja dostałam listę do szpitala, ale dwie koleżanki które rodziły w tym szpitalu mówią, ze to nie potrzebne bo wszystko mi dadzą.

Dzień dobry!

Ortodontyczne smoczki sprawiają , że dziecko nie ma w przyszłości tylozgryzu i pomagają zachować naturalny odruch ssania. Wiadomo są dzieci które i tak mają tylozgryz itp. Ja polecam bo u mnie się sprawdziły rewelacyjnie.
A smoczka młodemu zabralam jak miał skończone 17 miesięcy, w kwietniu 3 tyg jak dowiedziałam się o ciąży, musiałam inaczej by w grudniu podbieral dla brata i ciężko by bylo go oduczyć.
Na szczęście obyło się bez paniki i krzyku, po kilku tyg nie pamiętał już co to smoczek :)
Gdyby nie ciąża to bym się nie zdecydowała.

Ok szykuje się na wizytę.

reklama
Do góry