reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja sobie upatrzyłam zestaw butelek Philips Avent, które wspomagają naturalne karmienie - mają sutkopodobne smoczki ;) czy cokolwiek jest w butelkach. Do zestawu dołączają smoczek, ale mam co do niego wątpliwości... Nie chodzi o ten załączony do kompletu, ale o smoczki w ogóle.

Może któraś z Was nie używała żadnego smoczka przy poprzednich dzieciątkach i chciałaby się wypowiedzieć o swoich pobudkach?

Wlasnie ten z lovi tez był tak opisany jako niezaburzajacy karmienia piersią.

Butelkę philips avent dostałam jako gratis na szkole rodzenia [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W kwestii płynów nie pomogę niestety, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym pytaniu... Co sądzicie o smoczkach? Macie jakieś upatrzone czy nie planujecie zakupu w ogóle?
Ja kupowałam. Musiałam bo mały miał ogromną potrzebę ssania.
Ja kupowałam z lovi.
Są cudowne, ortodontyczne, teraz wyszła seria mini dla noworodków. Koszt smoczków to 24 zł za dwa, nie zużywają się szybko. Tylko raz wyparzajcie, a potem przemywajcie ciepła woda, bo smoczki mają to do siebie, że po 3 wyparzeniu matowieja od środka.

Ja od 7 września wyciagam kartony, szykuje rzeczy dla malucha i torbę.
Już się nie mogę doczekać by wyjąć wszystkie te maciupkie ubranka!

Jutro lekarz, ja padam na twarz, do zobaczenia dziewuchy jutro!
Kciukasy za jutrzejsze wizyty :)

Ja kartony jutro zacznę patrzeć.
Butelki mam bo się nie przydały smoczki też
Listy wyprawkowe są na wątkach creativo tworzyła

Obawy. . Ja nie mam ale to nie pierwsza moja ciąża więc was rozumiem. Mam w drugą stronę że przeniosę za długoi będą wywoływać i się skończy na cc :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja kupowałam. Musiałam bo mały miał ogromną potrzebę ssania.
Ja kupowałam z lovi.
Są cudowne, ortodontyczne, teraz wyszła seria mini dla noworodków. Koszt smoczków to 24 zł za dwa, nie zużywają się szybko. Tylko raz wyparzajcie, a potem przemywajcie ciepła woda, bo smoczki mają to do siebie, że po 3 wyparzeniu matowieja od środka.

Ja od 7 września wyciagam kartony, szykuje rzeczy dla malucha i torbę.
Już się nie mogę doczekać by wyjąć wszystkie te maciupkie ubranka!

Jutro lekarz, ja padam na twarz, do zobaczenia dziewuchy jutro!
Kciukasy za jutrzejsze wizyty :)

Czym właściwie sie różnią te smoczki uspokajacze od ortodontycznych?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lola cieszę sie podwójnie, ze ci sie udało. Lisia mama tez słyszałam żeby nie używać płynów, dlatego na początku sobie je odpuszcze, Poobserwuje skore i małej i zobaczę. Najpierw trzeba sprawdzić kosmetyki. Anio mi położne doradzamy te smoczki okrągłe w formie kuli. Ze najmniej zaburzają sanie piersi. Ja dostałam listę do szpitala, ale dwie koleżanki które rodziły w tym szpitalu mówią, ze to nie potrzebne bo wszystko mi dadzą.

Dzień dobry!

Ortodontyczne smoczki sprawiają , że dziecko nie ma w przyszłości tylozgryzu i pomagają zachować naturalny odruch ssania. Wiadomo są dzieci które i tak mają tylozgryz itp. Ja polecam bo u mnie się sprawdziły rewelacyjnie.
A smoczka młodemu zabralam jak miał skończone 17 miesięcy, w kwietniu 3 tyg jak dowiedziałam się o ciąży, musiałam inaczej by w grudniu podbieral dla brata i ciężko by bylo go oduczyć.
Na szczęście obyło się bez paniki i krzyku, po kilku tyg nie pamiętał już co to smoczek :)
Gdyby nie ciąża to bym się nie zdecydowała.

Ok szykuje się na wizytę.

reklama
Do góry