reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Gratuluje. Czulam ze to formalnosc ale wiadmo ze stres jest.

zdjecie poprosimy tego ktosia kto ci kopie! fajnie ze jestes!

Przyznam sie wam ze zaczynam sie troche bac porodu zwlaszcza przedwczesnego... no bo tak czytam ze madzia.ch urodzila ze Izu ma rozwarcie ze Lola ma skurcze...itd... postanowilam sie ogarnac i jednak duzo wczesniej przygotowac.. tak na wszelki wypadek. Oczywiscie musze dokonczyc zakupy, zaczac pakowac torbe no i postanowilam ze juz ostatni raz paznokcie zrobie (nosze hybryde wiec sama jej nie sciagne) no moze przedostatni ale to tylko dlatego ze mam 17 wrzesnia wesele.
Ale tak szczerze...troche ogarnal mnie strach. Boje sie ze urodze przedwczesnie i ze bedzie jakis porodowy dramat...czuje ze bede sama bo moj maz nie ogarnia tematu (ma dzieci, wszystkie rodzone przez planowane cc bez komplikacji i bez jego udzialu)...no zywczajnie sie boje:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
A wiesz, że i mnie ostatnio takie obawy naszły? Stwierdziłam, że we wtorek biorę męża do sklepu, zrobimy listę niezbędnych rzeczy i powoli zaczniemy wszystko odhaczać. Musimy jeszcze zamówić wózek - na dany kolor trzeba czekać nawet do 5 tygodni! A wciąż mamy wątpliwości czy chcemy tyle wydać na nowy, i tak dalej, i tak dalej... Czas teraz będzie pędził jak szalony, a my wciąż daleko w polu.

reklama
A wiesz, że i mnie ostatnio takie obawy naszły? Stwierdziłam, że we wtorek biorę męża do sklepu, zrobimy listę niezbędnych rzeczy i powoli zaczniemy wszystko odhaczać. Musimy jeszcze zamówić wózek - na dany kolor trzeba czekać nawet do 5 tygodni! A wciąż mamy wątpliwości czy chcemy tyle wydać na nowy, i tak dalej, i tak dalej... Czas teraz będzie pędził jak szalony, a my wciąż daleko w polu.

Do mnie powinna dojść jutro przesyłka ze wszystkimi rzeczami do porodu, tak samo jak wy pomyslałam, ze lepiej ogarnąć to wcześniej i dla wszystkiego miec po prostu w domu gotowy zestaw w torbie. W paczce przyjdą tez płyny do prania dziecięcych rzeczy [emoji846] wiec zabiorę sie za poprawnie wszystkich wyprawkowych szpargałów, które juz mam.

Powiedzcie mi czy używacie płynów do zmiękczania? Bo ze względu na duże zamowienie dorzucają mi 2 litry takiego płynu, oczywiście tej samej firmy i serii przeznaczonej dla maluszków. Moje watpliwości wynikają tylko z tego, ze położna na szkole rodzenia wspominała, zeby nie używać płynów zmiękczających...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, któraś chyba kiedyś wspominała o takiej wyprawkowej liście? :D Macie coś do podesłania może?

Ale do szpitala czy ogólnie dla maluszka?

Ogólnie kazdy szpital ma rozpisane na stronie internetowej co u nich trzeba zabrać do porodu [emoji846]

Ale powiem szczerze, ze mi to by sie przydała taka lista co zabrać dla maluszka do szpitala... Bo czuje sie z tym troche zagubiona.

W kwestii płynów nie pomogę niestety, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym pytaniu... Co sądzicie o smoczkach? Macie jakieś upatrzone czy nie planujecie zakupu w ogóle?

W kwestii płynów nie pomogę niestety, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym pytaniu... Co sądzicie o smoczkach? Macie jakieś upatrzone czy nie planujecie zakupu w ogóle?

Ja zamówiłam z lovi zestaw dwóch smoczków uspokajających (na mam pojęcia dlaczego sie tak nazywają i czym sie różnią od innych) [emoji6]

Ale do szpitala czy ogólnie dla maluszka?

Ogólnie kazdy szpital ma rozpisane na stronie internetowej co u nich trzeba zabrać do porodu [emoji846]

Ale powiem szczerze, ze mi to by sie przydała taka lista co zabrać dla maluszka do szpitala... Bo czuje sie z tym troche zagubiona.

Ja bym przyjęła wszystkie ;) tę szpitalną sobie zapisałam gdzieś na dysku, ale zawsze lepiej porównać takie listy z innymi, skorygować ewentualne błędy i niejasności, itd. W sensie, że jeśli jeden szpital chciałby 3 pary bodów, a drugi 7, to zapakuję 5 :D

Lola gratulacje umknelo mi :)
ja juz wyprawke mam cala procz rzeczy do szpitala i kosmetykow nie moge sie zdecydowac ja sie wczesniej zabralam za wszystko bo Luby urodzil sie trzy miesiace za wczesnie i przestraszylam sie, ze mala pojdzie w slady tatusia ale powiem wam, ze odkad wszystko mam to sie uspokoilam
co do listy kazda niech sobie wydrukuje te ktore dziewczyny przygotowaly gdzies jest temat z listami wyprawkowymi, przeanalizuje i poskresla pod siebie ja tak zrobilam i w efekcie zostalo tylko to co uwazam za naprawde potrzebne

Ja zamówiłam z lovi zestaw dwóch smoczków uspokajających (na mam pojęcia dlaczego sie tak nazywają i czym sie różnią od innych) [emoji6]

Ja sobie upatrzyłam zestaw butelek Philips Avent, które wspomagają naturalne karmienie - mają sutkopodobne smoczki ;) czy cokolwiek jest w butelkach. Do zestawu dołączają smoczek, ale mam co do niego wątpliwości... Nie chodzi o ten załączony do kompletu, ale o smoczki w ogóle.

Może któraś z Was nie używała żadnego smoczka przy poprzednich dzieciątkach i chciałaby się wypowiedzieć o swoich pobudkach?

reklama
Ja sobie upatrzyłam zestaw butelek Philips Avent, które wspomagają naturalne karmienie - mają sutkopodobne smoczki ;) czy cokolwiek jest w butelkach. Do zestawu dołączają smoczek, ale mam co do niego wątpliwości... Nie chodzi o ten załączony do kompletu, ale o smoczki w ogóle.

Może któraś z Was nie używała żadnego smoczka przy poprzednich dzieciątkach i chciałaby się wypowiedzieć o swoich pobudkach?
ja wzielam smoczki lovi 0-3 mies akurat po dwa pakowane i zobacze jak mala zareaguje jak nie bedzie chciala to nie bede jej zmuszac wydaje mi sie, ze to sprawa indywidualna u kazdego dziecka

butelki kupilam dwie z tommy tipee te antykolkowe z rurkami w srodku ktore powoduja, ze dziecko nie polyka powietrza generalnie jestem nastawiona na kp butelki sa na wszelki wypadek

Do góry