elifit
Moderatorka
Rozwiń proszę?Dziewczyny, z tym rozwarciem to za bardzo sobie lekceważycie sprawę.
My wracamy z górskiej wycieczki. Potem was doczytam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozwiń proszę?Dziewczyny, z tym rozwarciem to za bardzo sobie lekceważycie sprawę.
@zuzanna8704 dokładnie, wszystko bezobjawowo, to nawet nie jest infekcja z pęcherza, tylko bakterie przy szyjce które mogą wniknąć do macicy i zrobić dużo szkody... Dobrze, że też miałaś zrobiony wymaz, oby u Ciebie było ok!
Dziewczyny czytam o waszych badaniach i mam takie pytanie: czy miałyście robiony w tym trymestrze wymaz na posiew bakterii z szyjki? ( nie mylić z cytologią). Ja miałam tydzień temu, a dzisiaj zadzwonili, że mam przyjechać po receptę, bo jakąś bakterie wyhodowałam i może być na tyle groźna, że może dojść do wcześniejszego porodu... Zaznaczam, że żadnych objawów bakterii nie miałam, żadnych upławów, swędzenia czy pieczenia, mocz też idealnie! Po prostu bezobjawowo wyszło...
@kindzia26a nie, nie chodzi o paciorkowca. O tym to wiem. To jakaś inna bakteria, ale jest po łacinie więc ciężko rozczytać. W pt mam gina więc się wszystkiego dokładnie dowiem
Dziewczyny, z tym rozwarciem to za bardzo sobie lekceważycie sprawę.
Ja mialam dzis wymaz pobranyHej ja miałam robione na poprzedniej wizycie w przyszly wtorek bede miala wynik . Moj lekarz powiedzial, ze chociaz raz w ciazy pod koniec 2 albo na poczatku 3 trym warto zrobic wymaz , bo moze byc bezpbjawowa infekcja. U Ciebie to sie potwierdzilo, a ja jeszcze nie wiem.