reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, z tym rozwarciem to za bardzo sobie lekceważycie sprawę.
Rozwiń proszę?

My wracamy z górskiej wycieczki. Potem was doczytam

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
@zuzanna8704 dokładnie, wszystko bezobjawowo, to nawet nie jest infekcja z pęcherza, tylko bakterie przy szyjce które mogą wniknąć do macicy i zrobić dużo szkody... Dobrze, że też miałaś zrobiony wymaz, oby u Ciebie było ok!

@zuzanna8704 dokładnie, wszystko bezobjawowo, to nawet nie jest infekcja z pęcherza, tylko bakterie przy szyjce które mogą wniknąć do macicy i zrobić dużo szkody... Dobrze, że też miałaś zrobiony wymaz, oby u Ciebie było ok!

Ja najprawdopodobniej wlasnie od takich bezobjawowych bakterii dostałam kolki nerkowej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytam o waszych badaniach i mam takie pytanie: czy miałyście robiony w tym trymestrze wymaz na posiew bakterii z szyjki? ( nie mylić z cytologią). Ja miałam tydzień temu, a dzisiaj zadzwonili, że mam przyjechać po receptę, bo jakąś bakterie wyhodowałam i może być na tyle groźna, że może dojść do wcześniejszego porodu... Zaznaczam, że żadnych objawów bakterii nie miałam, żadnych upławów, swędzenia czy pieczenia, mocz też idealnie! Po prostu bezobjawowo wyszło...

Chodzi Ci o paciorkowca z grupy B? Wymaz robi sie od 35-37tc. Takie badanie wvtym tygodniu to za wczesnie dostaniesz antyb I 100% ze za 4tyg bedziesz miala nawrot. Paciorkowiec nie jest grozny dla Ciebie a dla dzuecka podczas porodu. Dlatego przed samym poridem antyb sie dostaje.
A inne bakterie to w moczu wychodza wiec dobrze robic mocz co 3tyg.

Hej ja miałam robione na poprzedniej wizycie w przyszly wtorek bede miala wynik . Moj lekarz powiedzial, ze chociaz raz w ciazy pod koniec 2 albo na poczatku 3 trym warto zrobic wymaz , bo moze byc bezpbjawowa infekcja. U Ciebie to sie potwierdzilo, a ja jeszcze nie wiem.
Ja mialam dzis wymaz pobrany

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki. Do piatku nie bede sie prawie wcale udzielac. Moj synek robi masakre w szpitalu. Najpierw był strasznie obrazony ze mnie nie bylo te dni i nie chcial do mnie w ogole isc odwracal sie plakal itd itd. W ogóle nie chce tu siedziec nie chce tu jeść i potrafi płakać dwie godz bo np nie chce zjeść sniadania czy nie damy mu bucikow i nie idziemy do domu. Po prostu tragedia i juz. Jeszcze polowa pobytu wiec musimy wytrzymać. Zacisnac zeby i do przodu.

Po wstepnych badaniach wiemy na pewno ze ma zaburzenia rozwoju i bedzie potrzebowal szybko terapii. A w jakim kierunku okaze sie po wszystkich badaniach. Jutro eeg. Jak tylko bede cos wiedziec na pewno sie odezwe. Trzymajcie sie dsiewczyny ide spac bo jestem dziś i wykonczona i załamana

Izulka mocno kciukam za Was :)

reklama
Do góry