reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie sprawdzałam bo szczerze mówiąc jestem trochę jeszcze zielona jeżeli chodzi o zus..a możesz mi napisać jak mniej więcej to zrobić? Będę wdzięczna:)
W zusie musisz zglosic chec posiadania takowego konta, dostajesz numer pin i pozniej masz internetowy dostep do swoich danych i spraw. Co chodzi o infolinie jesli nie masz pue to tak jak Ci radzila Lola zadzwon sobie i sie dowiesz na czym stoisz.

reklama
A tak a propo szpitala, to powiem Wam taka ciekawostke, mianowicie kojarzycie moze ta reklame z Iladian na infekcje intymne ? Reklamuje to taka doktorka Edyta Bittner. To ona jest doktorka u nas w szpitalu na ginekologi wlasnie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja zawsze myslalam, ze Ci wszyscy lekarze , farmaceuci czy fizjoterapeuci sa podstawiani , a tu prosze :-)

A tak a propo szpitala, to powiem Wam taka ciekawostke, mianowicie kojarzycie moze ta reklame z Iladian na infekcje intymne ? Reklamuje to taka doktorka Edyta Bittner. To ona jest doktorka u nas w szpitalu na ginekologi wlasnie [emoji6]

Ja też myślałam że to aktorzy. A tu niespodzianka!

Wow to ona jest prawdziwa? Szok! Myslalam że to kit z tymi "lekarzami" z reklam

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziwię się, taka Francja hop do przodu i tego leku nie znają? Jak się czujesz?

W Polsce wycofali fenoterol w tabletkach w 2013, teraz jest tylko w szpitalach w kroplówkach. i dlatego jest przyrost wcześniaków.
Jak wstaję to mnie poty oblewają a tak to super. Gdyby nie skurcze to bym mogła całe życie być w ciąży.
Następny nawał skurczy ok 13 września zobaczę co będzie. Popytam jeszcze o ten krążek na szyjkę.

Ja uwielbiam sukienki. Miałam operacje na biodra i w spodniach mi czasem nie wygodnie.

No tak ale moje oszczędności poszły na bilet do Anglii (1580 zł) i na prezent dla siostry (1000zl) plus 2 raty za moje studia (500 zł plus 580zl) . Dużo miałam odłożone, bo ja też wychodzę z założenia że trzeba oszczędzać, mam lokatę na 1500 zł ale to kasa zamrożona i nie mogę jej wyciągnąć jeszcze przez 3 lata. Tak dupnie się stało u mnie....
Nie chodzilo o to zeby Cie ocenic. Chodzilo mi ze ja tak nie chce zyc i nie umiem. A jeszcze jak sie ma dzieci... presja rosnie. Moj maz tez nie umie oszczedzac. On to nawet nie wie ile co kosztuje ani nie wie ile na co wydajemy. Cale szczescie ze maz potrafi zarabiac ale oszczedzac nie! Datego to ja jestem dyrektorem finansowy w naszym domu (i u meza w firmie tez). Maz mi pozwala zarzadzac moimi i jego zarobkami i wydatkami prywatnymi i na firme. Jest mi milo jak zanim kupi nowa maszyne albo zaplanuje zakup samochodu przychodzi i pyta czy nas stac i razem decydujemy wtedy.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Czasami w systemie ZUS ciężko się zalogować, mój mąż ma i często serwery zawieszone są. Ale fakt faktem jest to większą wygoda niż wisieć na telefonie.

Nie chodzilo o to zeby Cie ocenic. Chodzilo mi ze ja tak nie chce zyc i nie umiem. A jeszcze jak sie ma dzieci... presja rosnie. Moj maz tez nie umie oszczedzac. On to nawet nie wie ile co kosztuje ani nie wie ile na co wydajemy. Cale szczescie ze maz potrafi zarabiac ale oszczedzac nie! Datego to ja jestem dyrektorem finansowy w naszym domu (i u meza w firmie tez). Maz mi pozwala zarzadzac moimi i jego zarobkami i wydatkami prywatnymi i na firme. Jest mi milo jak zanim kupi nowa maszyne albo zaplanuje zakup samochodu przychodzi i pyta czy nas stac i razem decydujemy wtedy.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Nie czuję się urażona, spoko.
Nikt nie chce tak żyć, ale czasami życie za nas wybiera.

Do góry