reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Pamiętaj ze jak teraz jest pod gorke to.zaraz bedzie z gorki. My tak mielismy jak przeszlam na L4 ,cale 2 mies mial przusowe wolne, a ja przeszlam na.l4 od 2 dnia miesiaca. Ja glupia. I czekalismy i czekalismy a pieniedzy brak. Po czym sie okazalo, ze w ostatniej chcwili poszlam do.zus, bo musialam uregulowac oplate ubezp.za ten 1 dzien i od tego dnia dopiero po 29 dniach dostalam wplate wiec trwalo to okolo 2 i pol miesiaca. Wiec wi co czujesz , a wtedy jak na zlosc najwiecej wydatkow

Ja też czekam na wypłatę z zusu już dobrze ponad miesiąc, około dwóch i coraz bardziej się denerwuje..póki co nie dostałam żadnego pisma, pracodawca też nie i nie wiem co jest grane..a sprawa nie jest taka prosta, nie mogę się do nich przejść zapytać, bo ten oddział zus nie jest u mnie w mieście tylko kupę km. od nas..

Ja też czekam na wypłatę z zusu już dobrze ponad miesiąc, około dwóch i coraz bardziej się denerwuje..póki co nie dostałam żadnego pisma, pracodawca też nie i nie wiem co jest grane..a sprawa nie jest taka prosta, nie mogę się do nich przejść zapytać, bo ten oddział zus nie jest u mnie w mieście tylko kupę km. od nas..
Ja kochana nie chodzę, tylko dzwonię na infolinię i dostaje wszystkie informacje.
Telefon 22 560 16 00, wybierasz 0, potem 3 ( czyli zasiłki).
Czas oczekiwania to średnio 7 minut.

Podajesz PESEL, miejsce urodzenia, zamieszkania, imię i nazwisko, nazwę pracodawcy ew NIP zakładu pracy i okres zwolnień, wszystko Ci powiedzą.
Ja tylko tak załatwiam swoje sprawy. Są bardzo mili bo rozmowy są nagrywane, więc hamstwa nie zaznasz.

Ja kochana nie chodzę, tylko dzwonię na infolinię i dostaje wszystkie informacje.
Telefon 22 560 16 00, wybierasz 0, potem 3 ( czyli zasiłki).
Czas oczekiwania to średnio 7 minut.

Podajesz PESEL, miejsce urodzenia, zamieszkania, imię i nazwisko, nazwę pracodawcy ew NIP zakładu pracy i okres zwolnień, wszystko Ci powiedzą.
Ja tylko tak załatwiam swoje sprawy. Są bardzo mili bo rozmowy są nagrywane, więc hamstwa nie zaznasz.

No właśnie też planowałam w najbliższym czasie jakoś zadzwonić.. dzięki kochana za info z niezbędnymi danymi, też tak na pewno zrobię, dowiem się chociaż na czym stoję:) A Tobie życzę żeby wszystko było już tylko z górki ;)

Melduję się. odespałam 3 noce i pobiłam rekord, wstałam o 4. Dobrze, że dzieci niedługo wracają to będą pobudki po szóstej. Przez to wstawanie jem za mało. i Już się w niedzielę nasłuchałam... Tu nie mogą uwierzyć jak ja utrzymałam 2 ciąże do 38 tyg, mówię im że w Polsce mieli taki lek w szpitalu i dałam rady i nie wierzą. jestem ciekawa jak ja teraz wytrzymam skoro tu nic nie mają.
ja na położniczy zabieram sukienki, bo tak będzie mi najwygodniej. a teraz to głównie koszula nocna.
mój mąż nie umie oszczędzać i teraz co jakiś czas ściągam z jego kąta małą sumkę i przelewam na konto oszczędnościowe.
Ja nie lubie sukienek jak jest tylko troche chlodniej. Sukienka tylki w upaly..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż wziął zaliczkę z firmy, dobrze że to solidna firma. Odciągną nam te sumę od jego wypłaty bez procentów. Ufff
Właśnie wróciliśmy z zakupów i mogłam małemu cos dobrego zrobić do jedzenia.
Jak dostanę swoje pieniądze to już będzie z górki. :)
A pożyczać nie lubię bo wszyscy tylko by wypominali. Gdyby mąż nie dostał kasy to musiałbym poprosić rodziców, obyło się bez tego.

O matko nie mam pojęcia. Ja miałam taki ucisk w mostku i lekarz powiedział że to niby od kwasu żołądkowego, ale uczucie kopniakow? Nie wiem na serio, pierwszy raz o tym słyszę...
Mi dzis moj tata przywiozl 50 zl zebym do szpitala miala na jakies jedzenie. Mi rodzice czesto daja drobne sumy lub cos kupuja dla dziewczynek i wiem ze robia to bo mnie kochaja, i nigdy mi nic nie wypominaja. Ja tez im nie raz pomagalam jak pracowalam. Tak samo tesciowa nam nie raz da pare groszy, albo innym razem znow my jej. Tak sobie tu pomagamy [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Noemi , a na pue nie sprawdzalas ? Ja zawsze na pue zus sprawdzam czy wprowadzili dokument do systemu i kiedy ma byc przelew ...

reklama
Do góry