reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja już na początku ciąży, bodajże około 3 miesiąca miałam problemy ze skracającą się szyjką, poza tym, że bolał mnie brzuch nic nie odczuwałam..później się poprawiło bo najpierw był centymetr a potem już pół i tak zostało do tej pory, ale gin mówi, że jest ok, że już rodziłam to może tak być, byle nie więcej, także udało się uniknąć pessara:)
Bakterie w moczu również miałam i leukocyty, dostałam urosept, pomógł, ale jak przestałam brać to na następnym badaniu znowu się pojawiły, nie wiem od czego, ale ja ogólnie zazwyczaj jak robię badanie moczu to zawsze są jakieś bakterie czy coś..
Aneta szybkiego powrotu do zdrówka i do domku, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)

reklama
A mialas antybiogram robiony ? Ja np nie moge furaginy brac w ciemno ani podawac dzieciom, nawet jak sa bakterie w moczu. Nefrolog mowi ze najpierw posiew a potem dopasowac antybiotyk, bo tak to furagina maskuje objawy i wyglada jakby sie zdrowialo, a choroba postepuje po cichu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Badanie moczu robię co 3tyg. Na każde wizycie. No i wychodzilo za każdym razem kilka w polu widzenia pozniej powyżej iluś tam. Nic mi nie dawal. Żurawinę każą pic i nie trzymać moczu. Potem wyszlo dużo bakterii to juz dal na posiew mocz. U mnie sie wysyła do Kielc i tam hodują. Takze mialam posiew i z wyniku dal mi furaginum

Normalnie mamy szerszenie, gniazdo gdzies pod dachem. Teraz jak siedze w pokoju i jest swiatlo oswiecone to slysze jak sie dobijaja [emoji52] cala noc burcza tak ze w sypialni slysze.. i cholera musimy cos z tym zrobic bo strach. Dobrze ze mamy moskitiery to nie wleza do domu.

Brrrr! Chyba bym zawału dostała... swoją drogą, u nas jest jakaś plaga much rozmiarów wszelakich. Nie wiem skąd one się biorą, ale u znajomych też ich pełno...

Normalnie mamy szerszenie, gniazdo gdzies pod dachem. Teraz jak siedze w pokoju i jest swiatlo oswiecone to slysze jak sie dobijaja [emoji52] cala noc burcza tak ze w sypialni slysze.. i cholera musimy cos z tym zrobic bo strach. Dobrze ze mamy moskitiery to nie wleza do domu.

Ja bym że strachu umarła .... Panicznie boję się szerszeni. Ja na balkonie miałam gniazdo os kilka lat temu, ale szerszenie? Koniecznie musicie działać...

MaSAKRa!!! Ja bym jutro dzwonila żeby zgłosić tylko nie wiem gdzie ale bym caly net przekopala!!

moze uda mu sie ogarnac i zajac starszaki by corka nie wolala cyca az tak
Oby. Choć teraz mam wrażenie że idzie na łatwiznę woli powiesić pranie czy zmyć garki niż ogarnąć dzieci wieczornie. To się musi zmienić bo ja nie wyrabiam fizycznie

cb7wugpju04jz4q8.png

Brrrr! Chyba bym zawału dostała... swoją drogą, u nas jest jakaś plaga much rozmiarów wszelakich. Nie wiem skąd one się biorą, ale u znajomych też ich pełno...
Wiesz co, mieszkam na wsi, tu pelno roznych owadów. Nie atakuja na szczescie jak sie po polu chodzi. Ale zlikwidowac trzeba.

reklama
Do góry