ja teraz na skurcze nog biore aspargin, bo jak mnie dopadna to ciezko chodzicAneta dobrze ze M ma wolne i pojedzie z synkiem. Szkoda by bylo termin stracić.
A Ty trzymaj się tam i wracaj do sil i zdrowia. Ja mam dużo bacterii w moczu i furaginum biorę 2opakowa. 3razy na dzień po 2tabl. Ale ze 4razy jak mnie skurcz lydek zlapal podobno od furaginun
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
A mialas antybiogram robiony ? Ja np nie moge furaginy brac w ciemno ani podawac dzieciom, nawet jak sa bakterie w moczu. Nefrolog mowi ze najpierw posiew a potem dopasowac antybiotyk, bo tak to furagina maskuje objawy i wyglada jakby sie zdrowialo, a choroba postepuje po cichu.Aneta dobrze ze M ma wolne i pojedzie z synkiem. Szkoda by bylo termin stracić.
A Ty trzymaj się tam i wracaj do sil i zdrowia. Ja mam dużo bacterii w moczu i furaginum biorę 2opakowa. 3razy na dzień po 2tabl. Ale ze 4razy jak mnie skurcz lydek zlapal podobno od furaginun
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
anio0
Fanka BB :)
IzulQa, masz wędrującą nerkę? Znaleźli ją czy stwierdzili to na podstawie jej braku? Mój teść ma z tym problem, a lekarze jak to lekarze, zbyt wielu informacji nie udzielają.Z nerkami jest tak, ze jak sie zaczna infekcje to sie nie chca skonczyc [emoji17] u mnie sie okazalo ze mam ciagle infekcje przez ruchoma nerke bo sie zastoje robily, do tego torbiele w nerkach, i masz babo placek w postaci infekcji non stop.. [emoji17] teraz w ciazy, tfu tfu, mnie to omija
anio0
Ja też ostatnio o szyjkach czytałam, ale w moim przypadku usłyszałam, że jest... "wyjątkowo długa". Zapytałam czy czasem nie "za długa", ale lekarz powiedział, że takie pojęcie w przypadku szyjki w ciąży nie istnieje wydaje mi się, że miałam coś koło 4,5cm, ale głowy sobie uciąć nie dam. Jeśli chodzi natomiast o ułożenie dzidziusia, to ja też momentami mam wrażenie jakby Mała się pchała do wyjścia. Pisałam Wam już kiedyś o sytuacji, w której dałabym sobie głowę uciąć, że po zajrzeniu sobie między nogi ujrzę dyndającą Zosiną nóżkę i oczywiście zaczęłam panikować, że może to objawy skracającej się szyjki, itd... na szczęście nic złego się nie działo, a Zosieńka musiała po prostu się ułożyć bardziej pionowo i machać radośnie nóżkami w dolne partie moich wnętrzności ale uczucie było okropne!JA chyba w poprzedniej ciąży miałam jakoś 2 cm a potem półtora jak mi sie rozwarcie zrobiło miesiac przed porodem, i nawet nie wiedzialam gdyby nie badanie u gina na zwykłej wizycie.. Sama nie wiem jak to z tymi szyjkami, ale prawidłowa powinna oscylować w granicach 4 cm o ile dobrze pamiętam. Ale mogę się mylić.. Sama sie zastanawiam jaka jest moja szyjka, bo mam wrazenie ze dzidizuś jest baaardzo nisko i znów dziś męczą mnie skurcze, a wczoraj cały dzien mnie tam na dole bolalo.. Jutro wizyta u ginekolog, to mi powie wszystko bo oszaleje..
anio0
Kochana, trzymam za Ciebie i za Maleństwo kciuki! Na pewno będzie dobrze, w końcu kto jak nie Wy przetrwa nawet najtrudniejsze chwile Macie za sobą już takie przejścia, że jestem pewna, że dacie sobie radę ze wszystkim i żadna zła sytuacja nie jest Wam strasznaZaraz was nadrobie ale ciut o sobie najpierw. Leżę na ginekologii. Na razie jeden dzien. Jutro mnie ordynator obejrzy. Mam krew białko i leukocyty i w cholere bakterii w moczu Plus skraca mi sie szyjka prawdopodobnie. Ma 33 mm. Nie ma tragedii ale musza mnie na obserwacji zostawic. Jutro maja zadecydowac co dalej. Ale pech nie wiem co ze szpitakem małego
xXxIzuLQaxXx
Ja mialam scyntygrafie robiona na obecnosc kamieni i wtedy to stwierdzili. Do tego na usg to widac jak wstane to nerke mam w miednicy [emoji23] Mialam miec operacje zeby mi ta nerke przyczepili ale koniec koncow sie nie zgodziłam bo mam coraz wiecej torbieli i slabsze nerki i jakby cos poszlo nie tak i musieliby usunac nerke to zostalabym z jedna chora nerka i nie wiadomo czy by sobie poradzila. W szpitalu wtedy jak bylam bo mialam miec operacje i zrobili szereg roznych badan i wtedy ordynator mnie wezwal na rozmowe i prosto z mostu powiedzial ze ryzykowna operacja i lepiej zebym zrezygnowala bo lepiej leczyc infekcje co jakis czas niz jezdzic kilka razy w tygodniu na dializy jakby jedna nerka nie dala rady..IzulQa, masz wędrującą nerkę? Znaleźli ją czy stwierdzili to na podstawie jej braku? Mój teść ma z tym problem, a lekarze jak to lekarze, zbyt wielu informacji nie udzielają.
xXxIzuLQaxXx
U mnie Szymuś jest glowka w dol, i jak sie kreci to baaardzo mnie tam uwiera na doleJa też ostatnio o szyjkach czytałam, ale w moim przypadku usłyszałam, że jest... "wyjątkowo długa". Zapytałam czy czasem nie "za długa", ale lekarz powiedział, że takie pojęcie w przypadku szyjki w ciąży nie istnieje wydaje mi się, że miałam coś koło 4,5cm, ale głowy sobie uciąć nie dam. Jeśli chodzi natomiast o ułożenie dzidziusia, to ja też momentami mam wrażenie jakby Mała się pchała do wyjścia. Pisałam Wam już kiedyś o sytuacji, w której dałabym sobie głowę uciąć, że po zajrzeniu sobie między nogi ujrzę dyndającą Zosiną nóżkę i oczywiście zaczęłam panikować, że może to objawy skracającej się szyjki, itd... na szczęście nic złego się nie działo, a Zosieńka musiała po prostu się ułożyć bardziej pionowo i machać radośnie nóżkami w dolne partie moich wnętrzności ale uczucie było okropne!
Lola Lolitta
Oby wszystko było dobrze i zwbys wyleczyla ta infekcje to się liczy. Synka brakuje wiadomo...
Ja mam wędrująca nerkę od 1 roku życia, prawa, jest powiększona i często mam bóle. Dodatkowo zaginaja mi się przewody moczowe i zastoje się robią. Od 2 lat mam spokój na szczęście.
Jadwiga, wrzuce przepis, polecam, bardzo dobre ciacho.
Ja mam wędrująca nerkę od 1 roku życia, prawa, jest powiększona i często mam bóle. Dodatkowo zaginaja mi się przewody moczowe i zastoje się robią. Od 2 lat mam spokój na szczęście.
xXxIzuLQaxXx
Dokladnie, mi tez sie zastoje robily. Naprawde teraz w ciazy mam spokoj, ale pare dni temu mialam incydent ze strasznie mnie wlasnie ta nerka bolala.. mi pomaga no spa, urosept i duzo duzo wody zeby to popchnac i wyplukac..Oby wszystko było dobrze i zwbys wyleczyla ta infekcje to się liczy. Synka brakuje wiadomo...
reklama
xXxIzuLQaxXx
Normalnie mamy szerszenie, gniazdo gdzies pod dachem. Teraz jak siedze w pokoju i jest swiatlo oswiecone to slysze jak sie dobijaja [emoji52] cala noc burcza tak ze w sypialni slysze.. i cholera musimy cos z tym zrobic bo strach. Dobrze ze mamy moskitiery to nie wleza do domu.