reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Z pracy :) to nie powinien dla nikogo w żadnym kraju być żaden luksus kupić nowe łóżeczko czy wózek...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie, powinno tak byc ze kupno nowego wozka to norma a nie ze ciula sie kazdy grosz na ten wozek..

Przy pierwszym dziecku probowalam uzywac wielorazowej pieluchy do ktorej sie wkladalo tetre. Nie bardzo mi sie chcialo prac [emoji23]
Przy drugim dziecku nie moglam, bo miala infekcje, i wrecz wskazanie do jednorazowych pampersow, dlatego ze nawet mini siusiu trzeba bylo zmieniac zaraz.
Teraz maluch tez ma podejrzenie wady nerek, wiec juz z gory zakladam ze bedzie pampersowy.
O wielorazowych juz przestalam marzyc dawno..

Patrzylam na uzywane wozki, ale mi kolory nie odpowiadaja i sa drogie niektóre, te co mi sie podobaja to nawet drozsze niz ten co mi sie marzy

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry

Ja też myślę o wielorazowkach i myślę i myślę. ..

Jadwiga w Polsce mając dobrą pracę nie ma takiej bidy jak myślisz ;) analogicznie jak nie powinno się myśleć że za granicą się śpi na pieniądzach. Owszem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale prawda jest stara jak świat, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. :)

Sancia gratki dla kumpeli. Współczuję jej chłopa. Oby wziął odpowiedzialność.

Miłej soboty

cb7wugpju04jz4q8.png

Wlasnie, powinno tak byc ze kupno nowego wozka to norma a nie ze ciula sie kazdy grosz na ten wozek..

Przy pierwszym dziecku probowalam uzywac wielorazowej pieluchy do ktorej sie wkladalo tetre. Nie bardzo mi sie chcialo prac [emoji23]
Przy drugim dziecku nie moglam, bo miala infekcje, i wrecz wskazanie do jednorazowych pampersow, dlatego ze nawet mini siusiu trzeba bylo zmieniac zaraz.
Teraz maluch tez ma podejrzenie wady nerek, wiec juz z gory zakladam ze bedzie pampersowy.
O wielorazowych juz przestalam marzyc dawno..

Patrzylam na uzywane wozki, ale mi kolory nie odpowiadaja i sa drogie niektóre, te co mi sie podobaja to nawet drozsze niz ten co mi sie marzy

No widzisz a ja rozumiem, że jak ktoś zapłacił za wozek 3-4 tysiące to jak jest w super stanie nie sprzeda za 500 zł.

Ja chwilowo jestem z drugiej strony - sprzedaję kilka rzeczy, tez mebli. I np mam na sprzedaż szafkę Trofast z Ikei z pojemnikami. Szafka w stanie idealnym, nowa kosztuje 280zł. Pojemniki jak to plastik - porysowane ale można je kupić w Ikei w cenie od 5-20zł w zależności od wielkości. Szafkę wystawilam na olx za 150zł. A koleś do mnie - no myślałem ze można cenę ponegocjować żeby pani spuściła 20-30zł. No sorry - odesłałam go do Ikei. Jak nie nie stać na coś to szukam tańszego a nie narzekam, że wszystko taaaakie drogie.
Patrzyłam na olx na torby Feria z La Millou - nowa to koszt 360zł a używane za 300. Już wiem, że nie kupię raczej bo w sumie mam moją Skip Hop i ponieważ Natan jest moim ostatnim dzieckiem to trochę mi szkoda. Ale nie powiem, że no co za ludzie tak drogo torby sprzedają.
Wygadałam się - mam ostatnio dość odpowiadania na pytania debili czemu tak drogo i czy obniżę i tak już niewysoką moim zdaniem cenę.

Współczuję problemów butowych. Ja mam 38 i w porównaniu z koleżanką, która ma 36 to te same buty u niej zawsze ładniej wyglądały i zazdraszczałam :p u mnie na szczęście stopy nie puchną.

Izu współczuję sytuacji z wózkiem i rzeczami. Zabiłabym. Ja raz pożyczyłam koleżance ciuszki niemowlęce po mojej starszej i jak mi oddawała jak byłam w ciąży z Lil to kilku fajnych brakowało. Ona twierdziła, że nawet ich nie użyła bo miala sporo od rodziny i tak jak jej przyniosłam tak leżały. No ale nie zmienia to faktu, że jednak czegoś brakowało. Od tamtej pory nie pożyczam.

Co do toxo to nie jest tak, że każdy kot jest nosicielem. Musi być albo wychodzący i polujący (koty toxo łapią od jedzenia dzikich gryzoni) albo być na barfie (czyli surowym mięsie). Generalnie większe prawdopodobieństwo, że złapie się toxo jedząc tatar czy metkę, niedomyte warzywa ziemne, albo grzebiąc w ogródku bez rękawiczek niż sprzątając kuwetę kota domowego jedzącego suchą karmę. A i tak chyba nikt nie je z kuwety. Od psa złapać toxo raczej nie można. Wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć, ale czy mamy mające tez starsze dzieci eksmitują je z domu na czas ciąży w ramach zapobiegania zakażeniu cytomegalią? Bo to akurat łapie się od małych dzieci w wieku przedszkolnym ;) i chyba właśnie to, że wiele z nas nie ma p/ciał anty toxo a całe życie mają zwierzaki świadczy o tym, że nie łatwo się zarazić.

Przeczytałam kilka stron i dzięki za pomysł na obiad - klopsiki w sosie pomidorowym :D

My dzisiaj zaczynamy składać dziewczynom plac zabaw :D ale będą miały frajdę. Kupiliśmy taki Link do: Plac zabaw Smart Flight, Wieża wspinaczkowa | Wickey.pl tylko w kolorze niebieskim i żółtym. Taki duży prezent urodzinowy dla obu córek :D

U nas teraz pada.

Jestem mega wnerwiona na szwagierke, tzn przyszla zone brata mojego meza. Nie dosc ze ja jej dalam mnostwo ladnych ubranek dla syna, a ona mi przyniosla pare spranych szmat, i jeszcze nie te co byly ode mnie, nie oddala mi ciazowych ubran o ktore juz miesiac sie prosze, to jeszcze nie mam wozka! Pozyczylismy im wozek, i caly czas bylam pzrekonana ze on jest w takim stanie w jakim byl, a byl czysty, zadbany, i CALY! A teraz ? Brudng jak fiks (brudny wozek zakurzony i ublocony) zawineli w folie i tak oddali, mysie gowna w wozku znalazlam, ledwo dziala caly system, wozek rozklekotany, zatrzaski pourywane, i brakuje takiego pokrowca do gondoli!! Szok szok i jeszcze raz szok. No poplakalam sie.. na pewno w tym ciu***stwie nie bede wozic maluszka, chyba bym to wyparzyc musiala po tych gownach. I tyle roboty z naprawa.. Musze szukac nowy wozek w miare przyzwoitej cenie [emoji17] Masakra.. brak mi slow..

nigdy wiecej niz jej nie pozyczaj skoro nie umie szanowac! a i zawolaj polowe kasy za wozek, ubrania juz odpusc bo nie ma co wojny toczyc, ale za wozek bym nie odpuscila! w rodzinie mojego Tomka jest taki zwyczaj, ze pozycz bo trzeba pomoc a potem rzeczy wracaja w brzydkim stanie, nigdy nic nikomu z tych ludzie nie pozycze! mi moja bratowa pozycza fotelik maxi-cosi, na nowy tej marki mnie nie stac na cybex tez nie, rodzice kupia nam wozek i lozeczko, znaczy dadza kase za co im dziekuje, ale reszte rzeczy kupuje sama, na to jeszcza kasy starczy :) chcialas byc dobra i widzisz jak wyszlo :( nawet bluzeczki bum jej juz nie dala po dziecku!

reklama
Do góry