reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej ! My dzisiaj po drodze na zakupy natrafiliśmy na mobilny punkt poboru krwi i mój M zawsze bardzo chętny na udział w takich akcjach, ja też nieco na tym skorzystałam... [emoji4]
uploadfromtaptalk1471697116104.jpg

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1471697116104.jpg
    uploadfromtaptalk1471697116104.jpg
    83,7 KB · Wyświetleń: 416
reklama
Hej. Ja po obiedzie czekam na pomiar cukru. Syn padł podczas jedzenia obiadu. Po prostu zamknął oczy i koniec. A juz dwa podejscia robilam do drzemki bo od 6 nie spi. Nie wiem co mu sie pozmienialo. Nie chce spac w dzien i koniec a jak zasypia to z wyczerpania :/

Jutro pakuje nas do szpitala. Strasznie sie martwie jak to tam bedzie. Przecież moje dziecko na sali 5 osobowej za cholere nie usnie. Czeka nas na prawde walka. Oby do piątku.

Odnosnie wozka to ja sie bardzo dlugo zastanawialam czy kupic. Mam 2 w 1 po synku i jeszcze jedna spacerowke. No i maxi cosi fotelik dodatkowo do samochodu. W koncu sie zdecydowalismy bo przeciez moj syn nie da rady chodzic za rękę. On by tylko biegł a ja z noworodkiem go nie dogonie wiec kupimy cos w tym stylu

Link do: CHIC4BABY, Geschwister-Kinderwagen »Duo, Orbit green«

Link do: HAUCK Zwillingswagen Roadster Duo SLX Design 2016

Witajcie. Ja dzisiaj padam..w nocy jakoś nie mogłam spać, a jak już wstałam to jak to u mnie w sobotę, robiłam generalne sprzątanie, potem do sklepu, kilometrowa kolejka oczywiście, robienie obiadku i dopiero siadłam..później jeszcze zamierzam ciasto zrobić, pół dnia w garach dzisiaj :p więc na razie leżing mam w planach, reszta poczeka ;)

Lux udanej zabawy

Hej. Ja po obiedzie czekam na pomiar cukru. Syn padł podczas jedzenia obiadu. Po prostu zamknął oczy i koniec. A juz dwa podejscia robilam do drzemki bo od 6 nie spi. Nie wiem co mu sie pozmienialo. Nie chce spac w dzien i koniec a jak zasypia to z wyczerpania :/

Jutro pakuje nas do szpitala. Strasznie sie martwie jak to tam bedzie. Przecież moje dziecko na sali 5 osobowej za cholere nie usnie. Czeka nas na prawde walka. Oby do piątku.

Odnosnie wozka to ja sie bardzo dlugo zastanawialam czy kupic. Mam 2 w 1 po synku i jeszcze jedna spacerowke. No i maxi cosi fotelik dodatkowo do samochodu. W koncu sie zdecydowalismy bo przeciez moj syn nie da rady chodzic za rękę. On by tylko biegł a ja z noworodkiem go nie dogonie wiec kupimy cos w tym stylu

Biorąc pod uwagę tylko wygląd drugi podoba mi się duuuuzo bardziej:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

Fajne te wozeczki [emoji6]

Dacie rade w szpitalu, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze![emoji8]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Biorąc pod uwagę tylko wygląd drugi podoba mi się duuuuzo bardziej:-)

a8doqqmz725nh9h0.png
Tez myślę o tym tylko taki szeroki jest i kurcze nie we wszystkie drzwi sie zmieszcze zeby przejechać. Maz tez drugi bierze pod uwage. No nic niech on decyduje bo ja nie umiem.

Leżę i powaznie sie zastanawiam czy na ip sie nie przejechac. Czuje taki bol w pochwie jaki jeszcze mi sie nie zdarzył w tej ciąży. Boli i przechodzi i tak od godz. Jak bue przejdzie mi do wieczora to jade

Tez myślę o tym tylko taki szeroki jest i kurcze nie we wszystkie drzwi sie zmieszcze zeby przejechać. Maz tez drugi bierze pod uwage. No nic niech on decyduje bo ja nie umiem.

Leżę i powaznie sie zastanawiam czy na ip sie nie przejechac. Czuje taki bol w pochwie jaki jeszcze mi sie nie zdarzył w tej ciąży. Boli i przechodzi i tak od godz. Jak bue przejdzie mi do wieczora to jade

Mnie tez tak dzis boli.. bardziej z prawej strony. Normalnie juz sobie wkrecam ze moze wyrostek bo jak dzwigam noge to mnie boli bardziej [emoji17] juz jadlam no spe i leze praktycznie caly czas.. [emoji17]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny
Kobiety ile wy w dzień drukujecie :D. Masakra ja dopiero mam wolną chwilę byłam dziś u lekarza mówi ,że stopy puchną i taki urok mojej ciąży . Mój syn tak mnie kopie nad pępkiem ,że aż brzuch mi skakał dziś. Uśmiałam się dziś bo w nocy wtuliłam się w mojego *zaraz* męża , a on do mnie ,że mały go kopie w plecy. hehe. Dziś rozmawiałam z siostrą cioteczną i jestem w ciężkim szoku bo 5 miesięcy temu rozeszła się ze swoim facetem. Dupek nie pomagał jej przy dziecku i wypisywal po jej kolezankach nawet do mnie. No i okazało się ,że 3 tyg temu poszła do ginekologa na kontrole , a on do niej ,że jest w 18 tyg ciąży ... ja pier...
Masakra. Jakim cudem się nie kapnęła, że jest w ciąży?

Dzień dobry

Ja też myślę o wielorazowkach i myślę i myślę. ..

Jadwiga w Polsce mając dobrą pracę nie ma takiej bidy jak myślisz ;) analogicznie jak nie powinno się myśleć że za granicą się śpi na pieniądzach. Owszem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale prawda jest stara jak świat, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. :)

Sancia gratki dla kumpeli. Współczuję jej chłopa. Oby wziął odpowiedzialność.

Miłej soboty

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja dostałam wielorazowe od siostry, ale jakoś się nie mogę przemóc do używania. Ona mówi, że próbowała, ale bez sensu i szybko wróciła do pampersów.

No widzisz a ja rozumiem, że jak ktoś zapłacił za wozek 3-4 tysiące to jak jest w super stanie nie sprzeda za 500 zł.

Ja chwilowo jestem z drugiej strony - sprzedaję kilka rzeczy, tez mebli. I np mam na sprzedaż szafkę Trofast z Ikei z pojemnikami. Szafka w stanie idealnym, nowa kosztuje 280zł. Pojemniki jak to plastik - porysowane ale można je kupić w Ikei w cenie od 5-20zł w zależności od wielkości. Szafkę wystawilam na olx za 150zł. A koleś do mnie - no myślałem ze można cenę ponegocjować żeby pani spuściła 20-30zł. No sorry - odesłałam go do Ikei. Jak nie nie stać na coś to szukam tańszego a nie narzekam, że wszystko taaaakie drogie.
Patrzyłam na olx na torby Feria z La Millou - nowa to koszt 360zł a używane za 300. Już wiem, że nie kupię raczej bo w sumie mam moją Skip Hop i ponieważ Natan jest moim ostatnim dzieckiem to trochę mi szkoda. Ale nie powiem, że no co za ludzie tak drogo torby sprzedają.
Wygadałam się - mam ostatnio dość odpowiadania na pytania debili czemu tak drogo i czy obniżę i tak już niewysoką moim zdaniem cenę.

Współczuję problemów butowych. Ja mam 38 i w porównaniu z koleżanką, która ma 36 to te same buty u niej zawsze ładniej wyglądały i zazdraszczałam :p u mnie na szczęście stopy nie puchną.

Izu współczuję sytuacji z wózkiem i rzeczami. Zabiłabym. Ja raz pożyczyłam koleżance ciuszki niemowlęce po mojej starszej i jak mi oddawała jak byłam w ciąży z Lil to kilku fajnych brakowało. Ona twierdziła, że nawet ich nie użyła bo miala sporo od rodziny i tak jak jej przyniosłam tak leżały. No ale nie zmienia to faktu, że jednak czegoś brakowało. Od tamtej pory nie pożyczam.

Co do toxo to nie jest tak, że każdy kot jest nosicielem. Musi być albo wychodzący i polujący (koty toxo łapią od jedzenia dzikich gryzoni) albo być na barfie (czyli surowym mięsie). Generalnie większe prawdopodobieństwo, że złapie się toxo jedząc tatar czy metkę, niedomyte warzywa ziemne, albo grzebiąc w ogródku bez rękawiczek niż sprzątając kuwetę kota domowego jedzącego suchą karmę. A i tak chyba nikt nie je z kuwety. Od psa złapać toxo raczej nie można. Wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć, ale czy mamy mające tez starsze dzieci eksmitują je z domu na czas ciąży w ramach zapobiegania zakażeniu cytomegalią? Bo to akurat łapie się od małych dzieci w wieku przedszkolnym ;) i chyba właśnie to, że wiele z nas nie ma p/ciał anty toxo a całe życie mają zwierzaki świadczy o tym, że nie łatwo się zarazić.

Przeczytałam kilka stron i dzięki za pomysł na obiad - klopsiki w sosie pomidorowym :D

My dzisiaj zaczynamy składać dziewczynom plac zabaw :D ale będą miały frajdę. Kupiliśmy taki Link do: Plac zabaw Smart Flight, Wieża wspinaczkowa | Wickey.pl tylko w kolorze niebieskim i żółtym. Taki duży prezent urodzinowy dla obu córek :D
Ale super ten plac zabaw! :happy:

A nie praktyczniej byłoby Ci kupić dostawkę do wózka? Są takie dostawki dla starszaka do stania, albo do siedzenia z boku lub pod młodszym.

A u mnie jak nie urok to sraczka. Rwa kulszowa odpuściła, ale za to odezwał się chyba zespół cieśni nadgarstka tak mnie dłonie bolą, zwłaszcza prawa. Bosko...

Do góry