reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

[emoji23] [emoji23] nigdy nie jest za wcześnie

Salę na chrzest lepiej szukaj :D lub na komunie :D

cb7wugpju04jz4q8.png

Eee z tym to nie ma problemu, bo ja takie obrządki szerokim łukiem obchodzę:)
Więc na pierwszy plan wychodzi problem przedszkola;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
U mnie jest problem z łóżeczkiem. Teściowa do 300 zł chce kupić nam. Znalazłam o 150 droższe i mówię że jak coś dołożymy sobie. To później obrobila mi tyłek do mojego, że wymyslam, a ja chcę tylko jak najlepiej dla małej. Przebolalam trudno dokupie sobie sama to co chce. rodzice opiekują się niepełnosprawnym bratem i odlozyli nie mała sumkę na wnuczkę mimo że nie prosiłam a teściowa widzi problem żebyśmy dołożyli. Nikomu nie do godzisz;)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
No dokladnie tak jest [emoji6] ale wozek juz znalazlam i o ile nie znajde nic innego w sklepie gdzies w okolicy to juz zdania nie zmienie [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas teraz pada.

Jestem mega wnerwiona na szwagierke, tzn przyszla zone brata mojego meza. Nie dosc ze ja jej dalam mnostwo ladnych ubranek dla syna, a ona mi przyniosla pare spranych szmat, i jeszcze nie te co byly ode mnie, nie oddala mi ciazowych ubran o ktore juz miesiac sie prosze, to jeszcze nie mam wozka! Pozyczylismy im wozek, i caly czas bylam pzrekonana ze on jest w takim stanie w jakim byl, a byl czysty, zadbany, i CALY! A teraz ? Brudng jak fiks (brudny wozek zakurzony i ublocony) zawineli w folie i tak oddali, mysie gowna w wozku znalazlam, ledwo dziala caly system, wozek rozklekotany, zatrzaski pourywane, i brakuje takiego pokrowca do gondoli!! Szok szok i jeszcze raz szok. No poplakalam sie.. na pewno w tym ciu***stwie nie bede wozic maluszka, chyba bym to wyparzyc musiala po tych gownach. I tyle roboty z naprawa.. Musze szukac nowy wozek w miare przyzwoitej cenie [emoji17] Masakra.. brak mi slow..

Przykro mi, że tak sie stało ...
Ja ubrania mam od sióstr i kuzynki z tym, że tych ubrań urzywam jako wyjściowe tak żeby ewentualnie później oddać w stanie takim jak dostałam. Wiadomo, że coś sie moze trwale polamic , albo zniszczyc ale nie wszystko ... Szczerze powiedziawszy co do wózka to też byłoby mi przykro i pewno skomentowalabym to.

A ja dzis sie mega zle czuje. Daje o sobie znac przepuklina i straszny ból nogi. Mialam spokoj półtorej roku, a tu znowu. Jak tak dalej pójdzie nie obejdzie sie bez wizyty u fizjoterapeuty. A tu jeszcze 13 tyg. Wstepnie mam termin ustalony na 24 listopada.

To tez jest ciezka sprawa bo oni uznaja ze wozek cacy ze da sie naprawic itd. Oni tu wszyscy uwazaja ze np meble mozna miec 50 lat i nie trzeba wymieniac dopoki sie calkiem nie rozsypia. Wiem jak patrzyli jak kuchnie zmienialismy " a po co jak dobre mieliscie " i " nie szkoda wam pieniędzy " "a po co zmywarka, pewnie nie chce ci sie zmywac", "a po co nowa plyta jak gazowka byla dobra", ze wszystkim tak mamy [emoji23] a i tak kupujemy co chcemy. Raz sie zyje [emoji6]

Jakbym o swojej teściowej czytala [emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odwrotnie niż wy, patrzę, żeby kupić ładne dobre i tanie, czyli używane, a przede wszystkim praktycznie. Nie będzie więcej dzieci więc inaczej do tego podchodzę. czasem sie dziwię skąd w Polsce ludzi na to stać

Dziś się zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi z otulaczami.

Ja odwrotnie niż wy, patrzę, żeby kupić ładne dobre i tanie, czyli używane, a przede wszystkim praktycznie. Nie będzie więcej dzieci więc inaczej do tego podchodzę. czasem sie dziwię skąd w Polsce ludzi na to stać

Raczej tez na takie poluje :-)
Ja próbowałam o ile o tym samym mówimy , wielorazowe pueluchy z wkładem ktory sie pierze? Moje dziecko mialo straszne odparzenia po tym moim eksperymencie i szybko zrezygnowalam .

Kobiety ile wy w dzień drukujecie :D. Masakra ja dopiero mam wolną chwilę byłam dziś u lekarza mówi ,że stopy puchną i taki urok mojej ciąży . Mój syn tak mnie kopie nad pępkiem ,że aż brzuch mi skakał dziś. Uśmiałam się dziś bo w nocy wtuliłam się w mojego *zaraz* męża , a on do mnie ,że mały go kopie w plecy. hehe. Dziś rozmawiałam z siostrą cioteczną i jestem w ciężkim szoku bo 5 miesięcy temu rozeszła się ze swoim facetem. Dupek nie pomagał jej przy dziecku i wypisywal po jej kolezankach nawet do mnie. No i okazało się ,że 3 tyg temu poszła do ginekologa na kontrole , a on do niej ,że jest w 18 tyg ciąży ... ja pier...

Czasami mam wrażenie, że mała już chce wyjść, tak napiera na brzuch. Nagle część brzucha mi twardnieje i wyraźnie czuć że napiera z całej siły np. kręgosłupem. Jest to trochę uciążliwe zwłaszcza kiedy siedzę w pracy.

reklama

Z pracy :) to nie powinien dla nikogo w żadnym kraju być żaden luksus kupić nowe łóżeczko czy wózek...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry