reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witamy sie. Ja nocka jakas tez taka niedospana. Od 3 rano nie moglam zasnac, wstalam na siku I koniec. Jarek chrapal, Filipek sie cos smial przez sen .zamknelam sie u Patryka w pokoju myslalam ze tam zasne ale koniec po spaniu.
No nic dospie pewnie w aucie.
Spakowani!! Mam nadzieje ze nic nie zapomnialam.
Moj jeszcze pojechal na myjnie. No bo jak z Erefenu [emoji41][emoji6][emoji6] brudnym autem zajechac.
Czekam nas z 10 godziny jazdy . Ehhh nie lubię !

Trzymajcie kciuki dziewczynki zebysmy bezpiecznie dojechali. Odezwe sie jak bedziemy na miejscu @!!

Grzecznie mi tu [emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Szerokiej drogi Kochana! I niewielu przystanków na siku :p

reklama
Dzień dobry
Nadrobiłam Was pobieżnie, ale za dużo tego się nazbierało, żeby dokładnie doczytać. Jakoś nie mam ostatnio nastroju na udzielanie się, a poza tym coś mi komp szwankuje i muszę go dać do naprawy w najbliższym czasie.
Patrzcie jakie cuda w hurtowni z wózkami [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]Zobacz załącznik 768269

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Już chyba na wózkowym któraś wrzucała to paskudztwo. Tak ohydnego wózka, to ja chyba jeszcze nie widziałam.

Zobacz załącznik 768286

Ha! Udalo sie :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
A gdzie to te ubranka?

Hej dziewczyny. Rzadko tu zaglądam ostatnio bo w pracy jest co robić a po pracy dużo do ogarnięcia w domu. A jak już siadam przed komputerem to głównie po to, żey szukać jakichś noclegów. Za tydzień zaczyna mi się urlop i chcieliśmy wybrać się nad morze. Utrudnienie to to, że jedziemy pociągiem, chcemy jechać do Trójmiasta bo z Wrocławia to 6 godzin drogi. Niestety nic fajnego nie mogę znaleźć. Albo daleko, albo kiepski standard, albo mega drogo... Chciałabym się pobyczyć więc fajnie jakby w okolicy było coś dobrego do jedzenia, jakiś sklep, plac zabaw i morze niedaleko. Ale może za dużo żądam;)

Mam jeszcze pytanko do tych z Was, które brały jakoś niedawno L4. Czy przekonywałyście jakoś specjalnie do niego lekarza? Jakie argumenty podawałyście? Ja jeszcze wprost o L4 nie prosiłam ale wszelkie moje narzekania lekarz zbywa że to normalne a jak mąż sugerowal zwolnienie z jakiegoś tam powodu to lekarz skwitował "to by gospodarka padła jakby tak robić". Generalnie myślałam, że teraz pójdę na urlop żeby wyjechac nad morze (chociaż mąż mnie namawia że powinnam to zrobić w ramach L4 i zatrzymać urlop na przyszły rok, ale ja się dygam przed kontrolą) a potem już od razu iść na L4.... Mam zamiar wprosić się na wizytę za tydzień, poprosić o błogosławieństwo lekarza przed wyjazdem;) i o L4 później ale nie wiem jak to rozegrać. Czy to, że córka urodziła się przed terminem (36 tc) a teraz jestem już zmęczona i nie mam kiedy odpocząć i boję się, że to też będzie wcześniak z jeszcze wcześniejszego tygodnia, czy to mozna uznać za wystarczający argument?
Moja gin od samego początku się mnie sama pytała, czy chcę L4, to samo było w pierwszej ciąży. Nie musiałam o to prosić.

Wiecie dziewczyny ze salatkaOwocowa weszła na wątek kwietniowek 2017? Jeśli nasz czytasz kochana to kciuki zaciskam za Ciebie i gratuluje :)

Super! Sałatka Owocowa gratulacje! Teraz na pewno wszystko będzie dobrze.

Uf i ja w koncu w wyrze... Ostatni trening skonczony o 22.... Namachałam się ostatnio za wszystkie czasy... Musiałam pokazywac dziewczynom cwiczenia, oczywiscie staralam sie oszczedzac, ale jak to ja... Gryf 10 kg... Co to za ciezar. I namachałam się tyn gryfem, aż zakwasy mam na całym ciele...

A mi jak urosną stopy, to ja już chyba nawet męskich butów nie znajdę... Na obcasie mam dwie pary ściągane z Anglii, a reszta same sportowe... Rozmiar 44... W porywach do 45 zdarza mi się kupować... Spoko będzie przed porodem jakieś 47 sobie zakupić;))

a8doqqmz725nh9h0.png
Mnie stopy nie urosły ani w pierwszej ciąży, ani teraz. Dobrze, bo też małych nie mam, bo 39/40

Pytanie do mam doświadczonych - czy to normalne, że dziecko tak kopie, że aż na skórze brzucha widać zaczerwienienia i coś podobnego do siniaka w miejscu które dziecię sobie ulubiło szczególnie?

Cukier w normie, a ja od ponad godziny dostaję kopniaki. Zaczynam mieć wielkie oczy.... :/
Przy starszym synku, to ja ruchy ledwo czułam do samego końca i na pewno nie miałam nic takiego. Teraz czuję mocniej, ale na pewno nie aż tak.

Witamy sie. Ja nocka jakas tez taka niedospana. Od 3 rano nie moglam zasnac, wstalam na siku I koniec. Jarek chrapal, Filipek sie cos smial przez sen .zamknelam sie u Patryka w pokoju myslalam ze tam zasne ale koniec po spaniu.
No nic dospie pewnie w aucie.
Spakowani!! Mam nadzieje ze nic nie zapomnialam.
Moj jeszcze pojechal na myjnie. No bo jak z Erefenu [emoji41][emoji6][emoji6] brudnym autem zajechac.
Czekam nas z 10 godziny jazdy . Ehhh nie lubię !

Trzymajcie kciuki dziewczynki zebysmy bezpiecznie dojechali. Odezwe sie jak bedziemy na miejscu @!!

Grzecznie mi tu [emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Szczęśliwej podróży.

A ja dzisiaj straszne koszmary miałam.
Jestem teraz u rodziców i tutaj sny to hardcore.
Śniło mi się że w pokoju małego był jakiś demon, zaczął rzucać zabawkami, próbował mnie opetac i Kacpra... Masakra.
Drugi sen to taki, że miałam zaplanowana cesarkę w Warszawie i tak bardzo nie chciałam jej mieć to przybralam się za pielęgniarkę i podrzucilam swoje dane osobowe dla jakiejś 18 latki, zabrali ją na stół i uspili do CC. Potem mój mąż przybiegł i zaczął na mnie krzyczeć, że do kryminału mnie zamkną! Że co ja robię. To poleciałam do chirurga przyznać się do oszustwa.
Masakra , ale wiecie co? Po tym śnie przestał bać się cesarki. Co ma być to będzie.
Cukrzycę mam więc nie będę zaskoczona kolejna CC.
Niezłe sny...

Dzień dobry
Nadrobiłam Was pobieżnie, ale za dużo tego się nazbierało, żeby dokładnie doczytać. Jakoś nie mam ostatnio nastroju na udzielanie się, a poza tym coś mi komp szwankuje i muszę go dać do naprawy w najbliższym czasie.

Już chyba na wózkowym któraś wrzucała to paskudztwo. Tak ohydnego wózka, to ja chyba jeszcze nie widziałam.

A gdzie to te ubranka?

Moja gin od samego początku się mnie sama pytała, czy chcę L4, to samo było w pierwszej ciąży. Nie musiałam o to prosić.

Super! Sałatka Owocowa gratulacje! Teraz na pewno wszystko będzie dobrze.

Mnie stopy nie urosły ani w pierwszej ciąży, ani teraz. Dobrze, bo też małych nie mam, bo 39/40

Przy starszym synku, to ja ruchy ledwo czułam do samego końca i na pewno nie miałam nic takiego. Teraz czuję mocniej, ale na pewno nie aż tak.

Szczęśliwej podróży.

Niezłe sny...
Kochana ubranka beda w lidlu od 27 sierpnia. Jeszcze sa bluzy dpa takich maluszkow, rajstopki, itd. Wszystko w takich fajnych neutralnych kolorkach.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzisiaj straszne koszmary miałam.
Jestem teraz u rodziców i tutaj sny to hardcore.
Śniło mi się że w pokoju małego był jakiś demon, zaczął rzucać zabawkami, próbował mnie opetac i Kacpra... Masakra.
Drugi sen to taki, że miałam zaplanowana cesarkę w Warszawie i tak bardzo nie chciałam jej mieć to przybralam się za pielęgniarkę i podrzucilam swoje dane osobowe dla jakiejś 18 latki, zabrali ją na stół i uspili do CC. Potem mój mąż przybiegł i zaczął na mnie krzyczeć, że do kryminału mnie zamkną! Że co ja robię. To poleciałam do chirurga przyznać się do oszustwa.
Masakra , ale wiecie co? Po tym śnie przestał bać się cesarki. Co ma być to będzie.
Cukrzycę mam więc nie będę zaskoczona kolejna CC.
Uuu też miałaś ciekawą noc! To wszystko przez ten księżyc czarownic. Podobno podczas pełni jest najwięcej porodów i wizyt na ip.

Hej kobietki. Ja już dziś pieczarki podsmażyłam teraz lecę na plotki i do pracy zwolnienie zawieść a jak wrócę to zrobię naleśniki z pieczarkami:) co do puchniecia, ja problemu nie mam raz słuchałam ale to po spacerze w upale ok 3km. A tak to jak czytam o dolegliwościach niektórych to nie wiem co to znaczy

reklama
Do góry