reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wow krasnal, to pewnie wysoka jesteś!
I witaj w klubie sportowców/trenerów. Ja w pierwszej ciąży na basenie pracowałam i jak glopia w tej wodzie wszystkie style musiałam fikac z młodzieżą... Teraz to niestety ta ciąża mi nie pozwala....

Ja też mam duże nogi, rozmiar 40,5

40 za mała, 41 za duże (jeżeli chodzi o szpilki). Ale adidasy 41.
A mam tylko 167cm wzrostu.
No i płaskostopie poprzeczne...

Słuchajcie, dzisiaj mam płaski brzuch, piłeczka zniknęła bo mały ułożony jest poprzecznie, za to z przodu wyglądam komicznie hahaha takich boczków to nigdy nie miałam :D
I znalazłam swoją dokumentację z poprzedniej ciąży. Pierwszy raz leżałam w szpitalu w 21 tyg ciąży, potem w 26, 29. 31, 34, 36 i 38.
No to nieźle mi idzie, puki co nie leżę :D

Wow krasnal, to pewnie wysoka jesteś!
I witaj w klubie sportowców/trenerów. Ja w pierwszej ciąży na basenie pracowałam i jak glopia w tej wodzie wszystkie style musiałam fikac z młodzieżą... Teraz to niestety ta ciąża mi nie pozwala....

Ja też mam duże nogi, rozmiar 40,5

40 za mała, 41 za duże (jeżeli chodzi o szpilki). Ale adidasy 41.
A mam tylko 167cm wzrostu.
No i płaskostopie poprzeczne...

Słuchajcie, dzisiaj mam płaski brzuch, piłeczka zniknęła bo mały ułożony jest poprzecznie, za to z przodu wyglądam komicznie hahaha takich boczków to nigdy nie miałam :D
I znalazłam swoją dokumentację z poprzedniej ciąży. Pierwszy raz leżałam w szpitalu w 21 tyg ciąży, potem w 26, 29. 31, 34, 36 i 38.
No to nieźle mi idzie, puki co nie leżę :D
Ja w pierwszej ciazy lezalam w szpitalu 6 razy, a za 7mym razem urodzilam [emoji3]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do mam doświadczonych - czy to normalne, że dziecko tak kopie, że aż na skórze brzucha widać zaczerwienienia i coś podobnego do siniaka w miejscu które dziecię sobie ulubiło szczególnie?

Cukier w normie, a ja od ponad godziny dostaję kopniaki. Zaczynam mieć wielkie oczy.... :/

Pytanie do mam doświadczonych - czy to normalne, że dziecko tak kopie, że aż na skórze brzucha widać zaczerwienienia i coś podobnego do siniaka w miejscu które dziecię sobie ulubiło szczególnie?

Cukier w normie, a ja od ponad godziny dostaję kopniaki. Zaczynam mieć wielkie oczy.... :/
Nigdy nie miałam ani zaczerwienienia ani tym bardziej siniakow. Dziecko wazy okolo 500-600 gram, watpie by bylo na tyle silne zeby doprowadzic do czegoś takiego, ale moze sie myle. No ja sie z czyms takim nie spotkalam..

Nigdy nie miałam ani zaczerwienienia ani tym bardziej siniakow. Dziecko wazy okolo 500-600 gram, watpie by bylo na tyle silne zeby doprowadzic do czegoś takiego, ale moze sie myle. No ja sie z czyms takim nie spotkalam..

No widzisz, u mnie chyba się skóra ukrwiła od tego wew. masażu. W poniedziałek zapytam lekarza. Jaś ma mniej miejsca przez ten mięśniak, może dlatego tak intensywnie odczuwam teraz? Pewnie panikuję. Dobrej nocy.

Uf i ja w koncu w wyrze... Ostatni trening skonczony o 22.... Namachałam się ostatnio za wszystkie czasy... Musiałam pokazywac dziewczynom cwiczenia, oczywiscie staralam sie oszczedzac, ale jak to ja... Gryf 10 kg... Co to za ciezar. I namachałam się tyn gryfem, aż zakwasy mam na całym ciele...

A mi jak urosną stopy, to ja już chyba nawet męskich butów nie znajdę... Na obcasie mam dwie pary ściągane z Anglii, a reszta same sportowe... Rozmiar 44... W porywach do 45 zdarza mi się kupować... Spoko będzie przed porodem jakieś 47 sobie zakupić;))

a8doqqmz725nh9h0.png

Ćwiczysz jakiegoś rodzaju pumpy? Chodziłam na to przez 3 lata, ale na czas ciąży zrezygnowałam i śmigam na aktywna w ciąży [emoji846] po porodzie i połogu mam zamiar wrócić - swietnie to działa na sylwetkę. Zaopatrzyłam sie nawet w domowy zestaw ze sztanga z Decathlonu [emoji4][emoji963]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ćwiczysz jakiegoś rodzaju pumpy? Chodziłam na to przez 3 lata, ale na czas ciąży zrezygnowałam i śmigam na aktywna w ciąży [emoji846] po porodzie i połogu mam zamiar wrócić - swietnie to działa na sylwetkę. Zaopatrzyłam sie nawet w domowy zestaw ze sztanga z Decathlonu [emoji4][emoji963]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja prowadze trening wyspecjalizowany pod kątem piłki ręcznej, ale w tym sporcie całe ciało musi być mocne więc siłownia jest codziennie i pod każdą możliwą postacią...:)
Ale raczej na codzień ćwiczymy w formie klasycznej siłowi, dla urozmaicenia i w ramach odpoczynku od wielkich ciężarów zdarzają nam się zajęcia zorganizowane na siłowni:)

a8doqqmz725nh9h0.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry