reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja mam dziś lenia.

My z mężem wszystko sobie zawdzięczamy. Nic nie dostaliśmy od rodziny. Mojej mamy nie stać. Teściów tak. Ale oni liczą nam każdy grosz, a siostrze mojego M cały czas pomagają. Mamy to gdzieś. My sobie damy radę sami a ona nie da jak rodziców zabraknie.
Moja mama wie że jest nam czasami ciężko i pomaga- to da worek ziemniaków, marchewkę, mięsko od świnki, kurczaka na rosół - bo ze sklepu to chemia a ona chce aby dzieci jadły zdrowo.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lola, u mnie identyczna sytuacja z pracodawca..... Ech :/

f2w3yx8d53zjrig5.png

Ja tez sama musialam na siebie pracowac, udalo mi sie odlozyc troche pieniedzy, kupic mieszkanie (na kredyt oczywiscie, ale podobno dostac kredyt to tez zaszczyt), pomagam troche rodzicom w miare potrzeby, dopiero teraz z moim W zaczynamy miec wspolne rzeczy. Zbierac na wspolne, wieksze mieszkanie, kupilismy troche lepsze auto zeby bobas byl bezpieczny... Wiec ja nawet nie zaczynałam od zera, a na minusie, bo dosc duzo pierwszych pieniedzy ktore zarobilam oddalam rodzicom zeby bylo latwiej zyc, ale i tak bywa... Najwazniejsze, ze najgorsze juz chyba za nami:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

Hej my po spacerku. Obiadek sie robi w piekarniku. Zupke z porow z jajkiem mam z wczoraj więc tylko drugie robie. Mały nie chcial isc na drzemke wiec zjemy i jedziemy do parku zabaw dla dzieci. Moze tam idreaguje sobie, poskacze itd to i lepiej usnie wieczorkiem.

Hej widzę że nie tylko mnie przerażają koszta wózków i łóżeczek do dzieci bo ceny to koszmar niestety. Ja całe szczęście dziś na wiosce u rodziców to błogie lenistwo:) tak jak piszecie na temat rodziców i pomocy dla nas dla was. To różnie chodź wiem jak nie miło jest jak teściowie w ogóle nie interesują się przyszłym wnukiem:( bo przecież jeszcze nie wiadomo co bedzie. Paranoja

Drugi raz, pierwszy był jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam. Ale fakt że mam w każdej ciąży.
Na razie leżę i oszczędzam prawą nogę ale zaraz jedziemy do mojej mamy. No cóż tam też będę leżeć.

cb7wugpju04jz4q8.png

A ja powinnam sobie gałąź nad łóżkiem powiesić bo spędzam czas na leniwca. Wstaję na obiadek bo w nocy ciekawsze filmy.Fajnie, że możecie być takie aktywne. Co prawda skurczy mam bardzo mało ale wolę nie ryzykować.
Lux świetnie postawiłaś sprawę z teściową. Pewnie się speszyła, ale może odechce im się głupot gadać.

reklama
A ja powinnam sobie gałąź nad łóżkiem powiesić bo spędzam czas na leniwca. Wstaję na obiadek bo w nocy ciekawsze filmy.Fajnie, że możecie być takie aktywne. Co prawda skurczy mam bardzo mało ale wolę nie ryzykować.
Lux świetnie postawiłaś sprawę z teściową. Pewnie się speszyła, ale może odechce im się głupot gadać.
ja dzis na leniwca caly dzien, ale sie wzielam za pranie poscieli i recznikow do naczyn, jutro bede prac reczniki frotowe
tesciowa chciala dowalic, ale jej nie wyszlo :D

Do góry