reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja mam dziś lenia.

My z mężem wszystko sobie zawdzięczamy. Nic nie dostaliśmy od rodziny. Mojej mamy nie stać. Teściów tak. Ale oni liczą nam każdy grosz, a siostrze mojego M cały czas pomagają. Mamy to gdzieś. My sobie damy radę sami a ona nie da jak rodziców zabraknie.
Moja mama wie że jest nam czasami ciężko i pomaga- to da worek ziemniaków, marchewkę, mięsko od świnki, kurczaka na rosół - bo ze sklepu to chemia a ona chce aby dzieci jadły zdrowo.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lola, u mnie identyczna sytuacja z pracodawca..... Ech :/

f2w3yx8d53zjrig5.png

Ja tez sama musialam na siebie pracowac, udalo mi sie odlozyc troche pieniedzy, kupic mieszkanie (na kredyt oczywiscie, ale podobno dostac kredyt to tez zaszczyt), pomagam troche rodzicom w miare potrzeby, dopiero teraz z moim W zaczynamy miec wspolne rzeczy. Zbierac na wspolne, wieksze mieszkanie, kupilismy troche lepsze auto zeby bobas byl bezpieczny... Wiec ja nawet nie zaczynałam od zera, a na minusie, bo dosc duzo pierwszych pieniedzy ktore zarobilam oddalam rodzicom zeby bylo latwiej zyc, ale i tak bywa... Najwazniejsze, ze najgorsze juz chyba za nami:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

Hej my po spacerku. Obiadek sie robi w piekarniku. Zupke z porow z jajkiem mam z wczoraj więc tylko drugie robie. Mały nie chcial isc na drzemke wiec zjemy i jedziemy do parku zabaw dla dzieci. Moze tam idreaguje sobie, poskacze itd to i lepiej usnie wieczorkiem.

Hej widzę że nie tylko mnie przerażają koszta wózków i łóżeczek do dzieci bo ceny to koszmar niestety. Ja całe szczęście dziś na wiosce u rodziców to błogie lenistwo:) tak jak piszecie na temat rodziców i pomocy dla nas dla was. To różnie chodź wiem jak nie miło jest jak teściowie w ogóle nie interesują się przyszłym wnukiem:( bo przecież jeszcze nie wiadomo co bedzie. Paranoja

Drugi raz, pierwszy był jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam. Ale fakt że mam w każdej ciąży.
Na razie leżę i oszczędzam prawą nogę ale zaraz jedziemy do mojej mamy. No cóż tam też będę leżeć.

cb7wugpju04jz4q8.png

A ja powinnam sobie gałąź nad łóżkiem powiesić bo spędzam czas na leniwca. Wstaję na obiadek bo w nocy ciekawsze filmy.Fajnie, że możecie być takie aktywne. Co prawda skurczy mam bardzo mało ale wolę nie ryzykować.
Lux świetnie postawiłaś sprawę z teściową. Pewnie się speszyła, ale może odechce im się głupot gadać.

reklama
A ja powinnam sobie gałąź nad łóżkiem powiesić bo spędzam czas na leniwca. Wstaję na obiadek bo w nocy ciekawsze filmy.Fajnie, że możecie być takie aktywne. Co prawda skurczy mam bardzo mało ale wolę nie ryzykować.
Lux świetnie postawiłaś sprawę z teściową. Pewnie się speszyła, ale może odechce im się głupot gadać.
ja dzis na leniwca caly dzien, ale sie wzielam za pranie poscieli i recznikow do naczyn, jutro bede prac reczniki frotowe
tesciowa chciala dowalic, ale jej nie wyszlo :D

Do góry