reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wiesz co nasz blok jest dość długi, bo ma aż 9 klatek, więc jest trochę roboty. Poza tym to lato deszczowe, a zawsze jak pada to oni przestój mają.
Żadna przyjemność obudzić się z dźwiękiem wiertarki udarowej wiercącej ścianę w pokoju w którym śpisz. Młody niby wie co to za dźwięk, no ale i tak się boi. No bo chyba musiałby być nienormalny, żeby to lubić.

Wiesz co, ja też wietrzyłam i trzepałam i nie wiem skąd ta pleśń. No masakra, jak to zobaczyłam, to mało zawału nie dostałam. Jeszcze tego samego dnia kupiliśmy nowy.
u nas tam gdzie obecnie mieszkamy na szczescie nie ma teraz zadnych remontow, tyle co kosiarki z rana na trawniku mnie draznia

Lux, ja kiedyś w 2 tygodnie nauczylam się całej księgowości firmy, do której przyszłam na zastępstwo za ksiegową. Byłam wtedy w trakcie studiów wiec miałam skończone tylko technikum ekonomiczne, wszystko co mi mówiła księgowa pisałam krok po kroku w zeszycie i później to była moja służbowa biblia. I dałam rade! Jak odchodziłam po 3,5 roku to dyrektor mówił, że takiej ksiegowej to już nigdy mieć nie będzie :) wiec mozna! Dbaj o swoje zdrowie, przekaz w te 2 tygodnie swojej następczyni wszystko, niech sobie założy zeszyt i wszystko w nim zapisuje. Później zamiast dzwonić do Ciebie po prostu otworzy na odpowiedniej stronie i przeczyta co ma robić krok po kroku :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
no ja jej mowilam, ze jak tu byla jeden dzien, ze ma se notowac, to jest branza meska, pily, kosy, maszyny, kosiarki, czesci, duzo tego jest, czesci to czarna magia dla niej, bedzie musiala sie nauczyc dobierac lancuchy do danych pil itp

Link do: Zdrowy sen dziecka czyli jak wybrać materac – DwaPlusCztery.pl

pojęcia nie mam, moze ktoś kto użytkuje się wypowie.
Ale ja bym ci poleciła otworzyć pokrowiec i jeśli się da to po prostu wyjąć tę warstwę gryki. Chyba, że ona jest przyklejona do pianki?

Pozniej spojrzę na ten materac czy idzie to jakos rozebrać. Ale ja jestem panikara i jak juz wiem ze czasem mogą sie robale pojawić to jak juz synek bedzie na nim spal to chyba kilka razy w tygodniu bede rozbierać i sprawdzać czy nic tam nie ma :D

Rennie lub Gaviscon :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Pół szklanki mleka[emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, wrzucicie sugestie materacyków na wyprawkowy? Jeszcze pytanie do mam- jaki rożek najlepszy? Podeślecie na wyprawkowym? Prooosze. Usztywniany cze nie? Miłego dnia mamusie.
Ja kupuje rozki wiazane zamiast na rzep, i one wszystkie sa z usztywnieniem, ale u moich dzieci sie to usztywnienie nie sprawdzilo, i po prostu to powyciagalam [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

u nas tam gdzie obecnie mieszkamy na szczescie nie ma teraz zadnych remontow, tyle co kosiarki z rana na trawniku mnie draznia
Mnie chyba jeszcze bardziej przeraża, że na grudzień planują drugą część tego remontu... Bo ocieplanie to wymaganie mpc przed zmianą ciepłej wody na miejską. No więc teraz ocieplają blok, a w grudniu mają zmieniać piecyki gazowe na ciepłą wodę z mpc. Nie mam pojęcia jak damy sobie radę w takich warunkach z noworodkiem...

Pozniej spojrzę na ten materac czy idzie to jakos rozebrać. Ale ja jestem panikara i jak juz wiem ze czasem mogą sie robale pojawić to jak juz synek bedzie na nim spal to chyba kilka razy w tygodniu bede rozbierać i sprawdzać czy nic tam nie ma :D
Mojej gryki z kokosem nie dało się rozłożyć, bo to były sklejone trzy warstwy gryka, pianka w środku, a potem po drugiej stronie kokos..

reklama
Do góry