reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux a mi sie wydaje ze ty za dobra dusza jestes I za miekkie serce masz ( jestem taka Sama I zawsze albo kopa w dupe dostawalam jak juz nie bylam potrzebna, albo oddawalam cala siebie dla Kogos czy czegos a po wszystkim nawet dziekuje nie bylo) za bardzo przezywasz bratowa, brata , rodziców, znajoma mamy ktora zaczela prace, bo Oni powiedzieli, bo co Oni pomysla.
Nie tylko jedna Paula do pomocy, jak zobacza ze nic od ciebie nie wyciagna to zobaczysz jak szybko sami zaczyna sobie radzic.
Minela nam polowa ciazy a ty bylas bardzo oddana pracy I pomagalas mi sie wydaje az nadto, nawet wstawalas przed praca aby pomoc bratowej przy malej ! Skup sie w tej drugiej polowie ciazy na sobie , na dziecku twoIm, na ojcu dziecka. Kazda kobieta ma prawo cieszyc sie ciaza I czerpac z niej wszystkie wazne momenty.
I choc bys sil miala do konca ciazy.nie powinno ich to interesowac. Niech organizuja sobie prace.
Ty skup sie na twojej wlasnej nowej rodzinie .
Zwolnij I odpocznij. Swiat sie nie zawali.
Popatrz jak bratowa zaszla w ciaze odrazu pisalas ze poszlam na l4.i dupaaa do gory lezala. Ty polowe ciazy spedzilas w pracy. Na to wychodzi ze bratowa juz chyba nigdy sie nie ogarnie. Bo najpierw ciaza pozniej dzieci male.itp
No wez! Nie daj sie tak traktowac. Teraz to ty jestes w ciazy I to ty bedziesz miala male dzievko5, miejsze niz bratowej. Wiec niech brat z bratowa zacisna poslady I zaczna teraz Tobie pomagac. Albo niech dadza ci wkoncu odpoczac. Ot co!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux a mi sie wydaje ze ty za dobra dusza jestes I za miekkie serce masz ( jestem taka Sama I zawsze albo kopa w dupe dostawalam jak juz nie bylam potrzebna, albo oddawalam cala siebie dla Kogos czy czegos a po wszystkim nawet dziekuje nie bylo) za bardzo przezywasz bratowa, brata , rodziców, znajoma mamy ktora zaczela prace, bo Oni powiedzieli, bo co Oni pomysla.
Nie tylko jedna Paula do pomocy, jak zobacza ze nic od ciebie nie wyciagna to zobaczysz jak szybko sami zaczyna sobie radzic.
Minela nam polowa ciazy a ty bylas bardzo oddana pracy I pomagalas mi sie wydaje az nadto, nawet wstawalas przed praca aby pomoc bratowej przy malej ! Skup sie w tej drugiej polowie ciazy na sobie , na dziecku twoIm, na ojcu dziecka. Kazda kobieta ma prawo cieszyc sie ciaza I czerpac z niej wszystkie wazne momenty.
I choc bys sil miala do konca ciazy.nie powinno ich to interesowac. Niech organizuja sobie prace.
Ty skup sie na twojej wlasnej nowej rodzinie .
Zwolnij I odpocznij. Swiat sie nie zawali.
Popatrz jak bratowa zaszla w ciaze odrazu pisalas ze poszlam na l4.i dupaaa do gory lezala. Ty polowe ciazy spedzilas w pracy. Na to wychodzi ze bratowa juz chyba nigdy sie nie ogarnie. Bo najpierw ciaza pozniej dzieci male.itp
No wez! Nie daj sie tak traktowac. Teraz to ty jestes w ciazy I to ty bedziesz miala male dzievko5, miejsze niz bratowej. Wiec niech brat z bratowa zacisna poslady I zaczna teraz Tobie pomagac. Albo niech dadza ci wkoncu odpoczac. Ot co!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
piekne slowa!! bardzo Ci dziekuje, bratowa siedzi teraz w domu, mieszkaja z moim rodzicami i rzadko jest w sklepie, jak poszla na l4 to rzadko tu byla,bo sie zle czula itp a ja to co? nie mam prawa gorzej sie poczuc, to juz piaty miesiac, brzuch duzy, dziecko kopie, nogi spuchniete...czasami mam wrazenie, ze nikt nie patrzy na mnie, tak samo tesciowa gada a co ty bedziesz robic na l4, zanudzisz sie a siostra Tomka, moja pieprznieta szwagierka gada, ze ona pracowala w biedrze badac 11 lat temu w ciazy i nikt jej nie zalowal i takie ataki z boku ciagle na mnie i czuje sie jak male dziecko, ktore chcac sie bronic pyskuje, ale plus mam taki, ze od strony bratowej mam pomoc, worki ubran, ubrania ciazowe za grosze mi zalatwila, malemu duzo kupila a szwagierka nic!!! dwie osoby a tak rozne :(
ps nie mylcie dziewczyny mojej bratowej ze szwagierka ok? bo to dwie rozne osoby i bratowa to wlasnie bardzo ogarnieta osoba a szwagierka to ta zolza, ktora mi zycie zatruwa

Oj tak popieram dziewczyny. W pierwszej ciąży pracowałam do 8 mc. W drugiej do 5 mc, a jak poszłam na roczny macierzyński to już nikt tego potem nie pamiętał mimo tego że dawałam z siebie wszystko. Nie warto się poświęcać.

f2w3yx8d53zjrig5.png
mi prezes z firmy wręcz odczytał ile miałam absencji :crazy:

nie żartuję, to było podczas rozmowy o podwyzkę bo nie chciałam za grosze pracować. Podwyzkę nieznaczną owszem dostałam potem ale co się nasłuchałam o mojej absencji to moje. Oczywiście na każdy jego argument ja miałam swój, że pracowałam do 7 miesiąca ciaży i tego prezes nie pamięta. Po tej rozmowie straciłam nadzieję na jakikolwiek rozwój w tej firmie, i od razu podjęłam decyzję o trzeciej ciąży.

Uprzedzę wasze pytania czemu jeszcze tu pracuję, bo lekka praca biurowa przy której odpoczywam i mam kontakt z ludźmi mi nie szkodzi. Ale od 1 września uciekam.

Anetko co te baby cie wkurzyły tam? Wyparły się?

nie żartuję, to było podczas rozmowy o podwyzkę bo nie chciałam za grosze pracować. Podwyzkę nieznaczną owszem dostałam potem ale co się nasłuchałam o mojej absencji to moje. Oczywiście na każdy jego argument ja miałam swój, że pracowałam do 7 miesiąca ciaży i tego prezes nie pamięta. Po tej rozmowie straciłam nadzieję na jakikolwiek rozwój w tej firmie, i od razu podjęłam decyzję o trzeciej ciąży.

Anetko co te baby cie wkurzyły tam? Wyparły się?
i dobrze zrobilas i rozumiem, ze wracac tam nie zmierzasz?

reklama
Do góry