reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

W ogóle, to żyję ostatnio ogarnięta takim poczuciem niesprawiedliwości, że aż sama staram się siebie pilnować, by nie myśleć za dużo. Wierzę głęboko, a wręcz mam prawie pewność, że żadnej z nas już nic złego nie spotka, ale w ciągu ostatniego tygodnia nasłuchałam się o tylu strasznych przypadkach, że codziennie dziękuję Bogu za każdy kolejny dzień z Zosią. Wczoraj czytałam o półrocznej dziewczynce, która została pobita, natomiast dziewczyna, o której tu niedawno pisałam, straciła swoje bliźniaki urodzone na początku 6 miesiąca... nie potrafię zrozumieć jak takie rzeczy mogą mieć miejsce. Kobiety walczą teraz tak namiętnie o prawo do aborcji na życzenie, a tymczasem jest na świecie tyle kobiet, które nie mogą nawet o tym słuchać, bo nawet chore dziecko byłoby dla nich cudem :/

reklama
Bo ten świat jest tak niesprawiedliwy .. bardzo współczuję tej dziewczynie :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Antiope to że szybciej w upały schnie to wiadomo ;) moja cierpliwość w upały jest mniejsza gdyż upały mnie wykańczają ;)

Lenam będziemy robić listę osób chętnych do zamkniętego to na pewno się na niej znajdziesz. A co do zasady to owszem jest prawdziwa ale nieadekwatna do tejże sytuacji. Niefajnie wrzucać nas wszystkie dp jednego worka że was tam nie chcemy, wytarczyło zapytać jak sytuacja z wątkiem zamkniętym stoi. Bonusowa która się tematem zajmuje niedawno do nas wróciła, można się tym spowrotem zająć. .

Anio niestety historia tej listopadówki nie skończyła się dobrze ale wielu dziewczyn jak najbardziej np. naszej Gabini :)
cb7wugpju04jz4q8.png
Ja na wrzucaniu do worków się nie znam, daleka jestem od generalizowania. Pisałam o sobie. Tylko. :) Bez żalu. Nie narzekam, mi tu dobrze z wami. Powaga.

Pozwolę sobie zapytać - nie zdecydowała się urodzić? :( Sama nie wiem co bym zrobiła będąc w podobnej sytuacji, ale do dziś mam w głowie pewien filmik z kampanii społecznej dotyczącej osób z ZD...
Ja bardzo się bałam zd i innych chorób. Nie zapomnę lekarza który w 7 tyg ciąży powiedział patrząc jedynie na wynik tarczycy i mięśniak - "moze pani stracić tą ciążę". Tak chłodno, pusto, bez emocji. Łzy ciurkiem. Zmiana lekarza. Dalej się boję mimo całkiem dobrych wyników. Bardzo za nas wszystkie trzymam kciuki. Chyba nigdy się tyle nie modliłam. Będziemy miały zdrowe, silne dzieci. Mantra.

Pozwolę sobie zapytać - nie zdecydowała się urodzić? :( Sama nie wiem co bym zrobiła będąc w podobnej sytuacji, ale do dziś mam w głowie pewien filmik z kampanii społecznej dotyczącej osób z ZD...
Siostra mojego D ma zd i to nie do końca wygląda jak w kampaniach społecznych...

W ogóle, to żyję ostatnio ogarnięta takim poczuciem niesprawiedliwości, że aż sama staram się siebie pilnować, by nie myśleć za dużo. Wierzę głęboko, a wręcz mam prawie pewność, że żadnej z nas już nic złego nie spotka, ale w ciągu ostatniego tygodnia nasłuchałam się o tylu strasznych przypadkach, że codziennie dziękuję Bogu za każdy kolejny dzień z Zosią. Wczoraj czytałam o półrocznej dziewczynce, która została pobita, natomiast dziewczyna, o której tu niedawno pisałam, straciła swoje bliźniaki urodzone na początku 6 miesiąca... nie potrafię zrozumieć jak takie rzeczy mogą mieć miejsce. Kobiety walczą teraz tak namiętnie o prawo do aborcji na życzenie, a tymczasem jest na świecie tyle kobiet, które nie mogą nawet o tym słuchać, bo nawet chore dziecko byłoby dla nich cudem :/
To jest niesprawiedliwe, że często wpadki zaliczają kobiety, które dziecka nie chcą mieć, a te które go bardzo pragną bezskutecznie starają się latami, ale uważam, że nie można każdego mierzyć swoją miarą, to, że ja tak bardzo pragnę dziecka nie znaczy, że ktoś inny musi mieć takie same pragnienia. A moim zdaniem aborcja powinna być legalna na życzenie, bo zakazy tylko powodują, że kwitnie podziemie aborcyjne. Osoba która decyduje się na aborcję powinna mieć obowiązkowe spotkania z psychologiem, żeby się upewnić, że to jest właśnie to czego ona chce, ale nikogo nie zmusisz do tego, żeby urodził dziecko, bo są bardzo różne metody na pozbycie się niechcianej ciąży. Są całkowicie legalne zioła, których nikt nikomu nie zabrania stosować.

Siostra mojego D ma zd i to nie do końca wygląda jak w kampaniach społecznych...

To jest niesprawiedliwe, że często wpadki zaliczają kobiety, które dziecka nie chcą mieć, a te które go bardzo pragną bezskutecznie starają się latami, ale uważam, że nie można każdego mierzyć swoją miarą, to, że ja tak bardzo pragnę dziecka nie znaczy, że ktoś inny musi mieć takie same pragnienia. A moim zdaniem aborcja powinna być legalna na życzenie, bo zakazy tylko powodują, że kwitnie podziemie aborcyjne. Osoba która decyduje się na aborcję powinna mieć obowiązkowe spotkania z psychologiem, żeby się upewnić, że to jest właśnie to czego ona chce, ale nikogo nie zmusisz do tego, żeby urodził dziecko, bo są bardzo różne metody na pozbycie się niechcianej ciąży. Są całkowicie legalne zioła, których nikt nikomu nie zabrania stosować.
Ja nigdy nie miałam na celu namawiania kobiet do ratowania każdego życia poczętego itd. Uważam, że to indywidualna sprawa i każdy ma swoje powody, ale nie da się ukryć, że żyjemy w XXI wieku i dostępne środki antykoncepcyjne pozwalają na zaplanowane rodzicielstwo (w większości przypadków). Nie popieram jednak tych, które 'żyją na krawędzi', nie zabezpieczają się, choć nie chcą dziecka i później żądają dostępu do aborcji na życzenie. Za dużo takich przypadków. Trzeba mieć na tyle rozwinięty umysł, by wiedzieć, że nasze działania przynoszą różne konsekwencje.

Jestem nienormalna. Upał jak nie wiem co a ja herbatę wypiłam. Ale.taka doobraaa

cb7wugpju04jz4q8.png
W upal powinno sie pic cieple gdyz nie podrazniamy wtedy gardla [emoji6] dawniej jak szli w pole zboze kosic to brali goraca kawe zbozowa w garach i pili i sie tak nie grzali jak pijac zimne napoje. Ja sama czesto pije wlasnie goraca herbate czy sok z goraca woda [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dzis!:) u mnie sobota pod znakiem kota;) a właściwie latanie z mopem za jego siurkami, bo biedny ma kamienie w pęcherzu, do wczoraj miał cewnik i nie za bardzo wie co i gdzie ma robic... Męczy się bidulek....

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja nawet nie mam kota;) pilnuje kota koleżanki i takie nieszczęście na wakacjach go spotkało!

a8doqqmz725nh9h0.png
Ja jestem okropna ale ja bym kota, jeszcze czyjegos, nie wziela do domu jak jestem w ciazy. Toxoplazmoza, cytomegalia, itd. Ja nawet moich psow nie dotykam co sa na polu, bo boje sie zarazkow [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry