ja jak ronilam ciaze to fajna babke poznalam, ktora lezala na podtrzymaniu z blizniakami, szkoda, ze nie wzielam od niej nr, nie wiem jakie sa pokoje w tym szpitalu gdzie chce rodzic,pojade tam to zobaczeJak rodziłam Aru to poznałam fajną mamę. Przywieźli ją z krwotokiem, cc na cito. Winą lekarza którzy nie zauważył przodującego łożyska babka straciła by dziecko. Na szczęście odratowano ją i małego. Mały leżał potem trochę w Krakowie i niestety przez trudny start w życie uczy się wszystkiego troszkę później niż rówieśnicy. Ale najważniejsze że zdrowy.
reklama
Ja mam szansę co 4 tyg zwiedzić szpital w którym będę rodzić. Usg mam na oddziale położnictwo. Tam są mamy po porodzie. Chodzą z wózkami/ kuwetkami. Także wiem jak jest na Żelaznej a to pierwszy poród w tym szpitalu.
Pierwsze dwa rodzilam w innym. Sale poporodowe były tam jedno lub dwuosobowe z łazienkami. Położna się mnie pytała jaką chce salę. Wybrałam dwu. A mama z którą leżałam i tak tego samego dnia poszła do domu i sama byłam do wyjścia że szpitala.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Pierwsze dwa rodzilam w innym. Sale poporodowe były tam jedno lub dwuosobowe z łazienkami. Położna się mnie pytała jaką chce salę. Wybrałam dwu. A mama z którą leżałam i tak tego samego dnia poszła do domu i sama byłam do wyjścia że szpitala.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny dowiedzcie się czy napewno się nie płaci powyżej 3 doby... moja koleżanka rodziła tam w 2014r i niestety miała jakieś tam komplikacje co spowodowało że była w szpitalu 8 dni. W 4 dobie chciała żeby ją przenieśli na salę bezpłatna i się nie dało:/ podobno w umowie zawartej miała zapis że wynajmuje pokój dwuosobowy w czasie pobytu w szpitalu (nie zawarto tam ile dni). To tak na marginesie lepiej sprawdzic jak to teraz wygląda żebyście z torbami nie poszłyPodobno 140zł za dobę... A jak jesteś dłużej niż 3 doby to za dodatkowe dni już nie płacisz...
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie wszystko przeszło płynnie, żadnych problemów z wypłatami, które zawsze są na koniec miesiąca ok 25/28.Dziewczyny, ktore sa juz na chorobowym mam pytanie dlugo czekalyscie na wyplate juz z zusu ? Byly jakies problemy z wyplatami czy wszystko ok ?
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Kurde kto jeszcze nie zna plci????? Patrzylam na liste grudniowek Duzo dziewczyn co nie maja plci wpisanej chyba przestaly sie udzielac buuu.
Ze ja nie znam jeszcze to chyba wiekszosc wie hahaha. Beda trzecie jadra jak nic cos to przeczucie mnie nie chce opuscic!!
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ze ja nie znam jeszcze to chyba wiekszosc wie hahaha. Beda trzecie jadra jak nic cos to przeczucie mnie nie chce opuscic!!
noemi87
Fanka BB :)
U mnie wszystko przeszło płynnie, żadnych problemów z wypłatami, które zawsze są na koniec miesiąca ok 25/28.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Dzieki za odp :-) u mnie minal juz ponad miesiac od momentu wyslania zwolnienia do zusu przedstawilam juz kolejne i jeszcze kasy nie dostalam..pisma zadnego tez i tak sie zastanawiam ile to potrwa bo slyszalam, ze nieraz dlugo sie czeka.
K
Krasnal77
Gość
Dziewczyny, ktore sa juz na chorobowym mam pytanie dlugo czekalyscie na wyplate juz z zusu ? Byly jakies problemy z wyplatami czy wszystko ok ?
Ja na pierwsza wyplate czekalam 1,5 miesiaca. Caly czas sa jakies jajca. Nie wyplacaja mi co miesiac tylko od zwolnienia do zwolnienia. Non stop inne kwoty, ciezko ogarnac. A w klubie nikt nie jest w stanie mi powiedziec co i jak.
noemi87
Ja juz znam ale jeszcze nie jest dopisana, moze inne dziewczyny tez nie maja jeszcze dopisanejKurde kto jeszcze nie zna plci????? Patrzylam na liste grudniowek Duzo dziewczyn co nie maja plci wpisanej chyba przestaly sie udzielac buuu.
reklama
noemi87
No wlasnie tak to z zusem jest dlatego zastanawiam sie jak to u mnie bedzie, czy dostane wkrotce przelew czy jakies pisemko na podniesienie cisnienia ;-)Ja na pierwsza wyplate czekalam 1,5 miesiaca. Caly czas sa jakies jajca. Nie wyplacaja mi co miesiac tylko od zwolnienia do zwolnienia. Non stop inne kwoty, ciezko ogarnac. A w klubie nikt nie jest w stanie mi powiedziec co i jak.