reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

spalam, przedtem gosci mielismy, jak ich zobaczylam to kopara mi opadla, szwagierka przyjechala z chlopakiem!!!!! podobno jej mama a moja tesciowa wojne zrobila, ze ma odwiedzic brata, tak gadala szwagierka, jak sie przebudzilam to malego czulam jak sie rozpychal, dziwne uczucie
No proszę! Mam nadzieję, że było miło i nie dogadywała wam :)

reklama
Podobno teraz tylko nie ma znaczenia czy zdążę wszystko zbadać do 22 tygodnia, równie dobrze może być 26...

?

Ja byłam w ub tyg. to ginekol wypad urlop w tym tyg ja nie mogę. Za dwa tyg będę w 25tc I powiedzial ze to ok na polowkowe

Z tym ze ja bylam u innego ginekologa w 21tc I wiem ze dobrze takze AZ tak mnie Te przekladanki nie zmartwily.
No ale 25tc I on uwaza ze ok na polowkowe

Moja malutka w 21 tyg 6 dniu wazyla 500 g. Lekarz mierzył główkę brzusio i kość udowa i na tej podstwie chyba wyliczył wagę.

Ja dzis po placach zabaw biegam z małym. Właśnie na 3 jestesmy :D w poniedziałek musze na zakupy isc bo mały potrzebuje nowych piżamik ja tez i stroju do ćwiczeń. Muszę mu wszystko nawe do szpitala skompletowac. Jeszcz3 3 tyg i będzie wiadomo co sie dzieje

Ania ja mam juz od dłuższego czasu takie bóle. Dopoki przechodzą po magnezie i po tym jak leżę to nie reaguję. Szyjke mi mierzył we wtorek i było bez zmian.

Ja mam 20 tydz i 4 dzien. Moj wedlug usg.o 3 dni.wiekszy.a niedawno na usg.w 13 tyg był 2 dni mniejszy więc rosnie :-)

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Lux i jak goście kulturalni? [emoji14]

Mojeboje gratki kochana. Sister club rulez! A co do tych terminów to nie wiem jak oni to liczą skoro mają jakieś ramy czasowe ustalane z góry i powinni się ich trzymać . Jak widać co gin to insczej. W którym tc jesteś?

cb7wugpju04jz4q8.png

22 leci teraz. Lekarz mówił, że to nie jest aż takie ważne w tym momencie tak jak na początku przy tym pierwszym usg że nawet co do dnia trzeba zrobić, że tutaj ważniejsze jest ocenienie pewnych rzeczy i da się to zrobić nawet później bo i tak nic się to nie zmieni.

Kurcze jedzenie z grilla mi nie służy. Wzdęcia mam okrutne brzuch jak w 8 msc

cb7wugpju04jz4q8.png
To ja za to zauważyłam, że w ciąży nie mogę jeść warzyw. Jak tylko przesadzę, to tak mnie masarycznie wzdyma, że z bólu ciężko wytrzymać. Miałam już tak po bobie, kalafiorze i dziś po zupie jarzynowej.

Ja tylko wpadam na szybko powiedzieć co u mnie. Okazało się że źle się zapisalam i nie da się dokładnie obejrzeć i pomierzyc dziecka na tym sprzęcie w tym luxmedzie w którym się zapisalam wiec zapisali mnie na kolejne usg 24 sierpnia. Podobno teraz tylko nie ma znaczenia czy zdążę wszystko zbadać do 22 tygodnia, równie dobrze może być 26...

Ale korzystając z tego ze juz tam byliśmy oboje to trochę obejrzeliśmy. To co się dało zobaczyć to jest ok. Jednej rzeczy nie udalo się zobaczyć czyli widocznie nie wyrosła ;) czyli jednak przeczucia mnie myliły i będzie druga dziewczynka.
Czy którejś z Was zdarzyło się zmienić lekarza w trakcie ciąży? Bo bardzo podpasował nam ten u którego teraz byliśmy, sensownie odpowiadal na pytania męża i robił mi cesarkę i może teraz też mi będzie robić i zastanawiam się nad zmianą obecnego lekarza... Ale czy nie za późno?

Ja miałam zmienić lekarza, byłam u niego na wizycie, ale zrezygnowałam ze zmiany jak się okazało, że nie mogą mnie zapisać na następną wizytę bo nie ma wolnych terminów:crazy: więc zostałam przy tym co byłam. A zmienić pewnie, że możesz na każdym etapie ciąży, jeżeli u niego się lepiej czujesz, bardziej Ci odpowiada to jak najbardziej zmień, pokazujesz tylko wyniki, kartę ciąży i od następnej wizyty u tego nowego to On będzie wpisywał Ci wszystko w kartę.

Wiecie co....

Dzisiaj pojechaliśmy po naszego synka.
I oczywiście wyszła najgorsza sąsiadka z bloku, która zawsze mi dokucza, zawsze.

S - sąsiadka
J - ja

S : Oooo Patrycja chyba już będziesz rodzić!
J: Nie... Rodze na początku grudnia
S: a to chyba dwojaczki będziesz miała.
J: Nie, jest jedno dziecko.
S: A wyglądasz na bliźniaki taki masz brzuch!
J: mam sporo wód płodowych, dowidzenia...

Nosz kur zapiał!!!! Jak ja tej wrednej szmaty nie lubię!!!!!
Wszystko gadała z sarkazmem i ze śmiechem. Grrrrrr!!!!!!!!!!!
Tylko by się nasmiac że gruba jestem!!!!
A ona? Stare wstrętne pomarszczone cialo i jeszcze w mini sukienkach chodzi jak ku**a.
A ma 55 lat.
I na dodatek nic nie wolno mi na nią powiedzieć, bo chyba te skurczysyny z bloku by mnie zabiły bo powiedziałam coś na świętą Marzanne!!!!!
Z jej córka chodziłam do klasy, 27 lat razem w jednym bloku, a ona od dziecka mi dokuczał.
No nie wytrzymam kiedyś i jej dowale!!!!

To ja za to zauważyłam, że w ciąży nie mogę jeść warzyw. Jak tylko przesadzę, to tak mnie masarycznie wzdyma, że z bólu ciężko wytrzymać. Miałam już tak po bobie, kalafiorze i dziś po zupie jarzynowej.
Aż mi ciężko oddychać było uuuh a jeszcze dziewczyna którą dziś poznałam pytała na kiedy termin i usłyszawszy że na grudzień mówi łooooł to duży masz brzuch yyyyy dzięki [emoji31]
uploadfromtaptalk1469907755365.jpeg

Lola tulam ludzie nie są taktowni po prostu [emoji36]
cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• uploadfromtaptalk1469907755365.jpeg
    uploadfromtaptalk1469907755365.jpeg
    37,6 KB · Wyświetleń: 241
reklama
Do góry