reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja tylko wpadam na szybko powiedzieć co u mnie. Okazało się że źle się zapisalam i nie da się dokładnie obejrzeć i pomierzyc dziecka na tym sprzęcie w tym luxmedzie w którym się zapisalam wiec zapisali mnie na kolejne usg 24 sierpnia. Podobno teraz tylko nie ma znaczenia czy zdążę wszystko zbadać do 22 tygodnia, równie dobrze może być 26...

Ale korzystając z tego ze juz tam byliśmy oboje to trochę obejrzeliśmy. To co się dało zobaczyć to jest ok. Jednej rzeczy nie udalo się zobaczyć czyli widocznie nie wyrosła ;) czyli jednak przeczucia mnie myliły i będzie druga dziewczynka.
Czy którejś z Was zdarzyło się zmienić lekarza w trakcie ciąży? Bo bardzo podpasował nam ten u którego teraz byliśmy, sensownie odpowiadal na pytania męża i robił mi cesarkę i może teraz też mi będzie robić i zastanawiam się nad zmianą obecnego lekarza... Ale czy nie za późno?

Ja zmieniałam ze względu na przeprowadzkę, znowu jak byłam w szpitalu to było ich 5 i każdy badał itp. A teraz 2 razy byłam u doktorka, mam umówioną drugą wizytę u położnej i znowu wizytę u innego doktorka. Tak, że do 6 miesiąca zaliczę 3. Jakieś durne reguły tu mają. I każdemu tłumacz i opowiadaj od nowa. I jeszcze wizyta na usg u specjalisty od przegród, w sumie do września będzie ich 4. Dlatego czuję się jakbym nie miała żadnej opieki.

spalam, przedtem gosci mielismy, jak ich zobaczylam to kopara mi opadla, szwagierka przyjechala z chlopakiem!!!!! podobno jej mama a moja tesciowa wojne zrobila, ze ma odwiedzic brata, tak gadala szwagierka, jak sie przebudzilam to malego czulam jak sie rozpychal, dziwne uczucie

Lux i jak goście kulturalni? [emoji14]

Mojeboje gratki kochana. Sister club rulez! A co do tych terminów to nie wiem jak oni to liczą skoro mają jakieś ramy czasowe ustalane z góry i powinni się ich trzymać . Jak widać co gin to insczej. W którym tc jesteś?

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja chyba stosowałam już kuzwa wszystko a przynajmniej większość.
Po pierwszym synu założyłam wkładkę, kurestwo takie w ciul kasy a ani trzy miesiące nie wytrzymalam. Po spirali miałam bolesne miesiączki, mój organizm traktował to jako ciało obce i chciał się tego pozbyć mocnymi skurczami, brrrr, do tego plamilam między okresami, fuck to była tragedia. Wkoncu mój po trzech miesiącach mówi po bzykaniu, że go coś kuje w trakcie tam u mnie w środku. Ja do lekarza a ten że spirala się obsunela i trzeba jej się pozbyć, to cud że w ciążę z nią nie zaszłam. Nie dość że kute kasy dałam to dziadostwo mnie wymeczylo. Przeszliśmy na tabletki, wszystko fajnie ale po odstawieniu przez trzy miesiące myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. Bolesne miesiączki, plamienia, nieregularne cykle, bolesnosc piersi która doprowadzala niemal do płaczu. Bóle głowy. Zawroty. Od śmiechu do wkurwienia, bezsenność. No i problemy z zajściem w ciążę z powodu tak rozpiepszonej gospodarki hormonalne. Tragedia! Trzy miesiące dochodziłam do siebie, zanim zaczęliśmy robić filip, a później przez 7 miesięcy trudność w zajsciu w ciążę.
Ok udało się Filip jest. Po Filipin próbowaliśmy gumek, ale oczywiście moje uczulenie nie dawało radości bo zawsze po, następnego dnia swędzenie.
Więc 6 lat na przerywanym, do czasu aż zdecydowaliśmy się na Trzecie Bobo [emoji7], 4 miesiące starań do końca bez wyciągania[emoji23][emoji23] i jest [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] mały dzidziol co się właśnie mi Rozpycha [emoji8]
Ja jeszcze miałam plastry antykoncepcjne. Były ok- najlepiej się czułam ale denerwowalo mnie że brzydko wyglądają pod koniec tygodnia.
Tak z obserwacji szpitalnych...
Jak bèdziecie szły na ktg to ubierzcie spodnie i bluzkè, bo w przypadku ubrania sukienki bèdziecie świecić tyłkiem ;) no chyba że lubicie...
Fajnych snów!
Chyba Twoje pierwsze dziecko :) ja ostatnio dowiedziałam się jak wygląda KTG bliźniaków.

Dziewczyny a wasze malenstwa tez sa ulozone glowkowo ? Pytam z ciekawosci zobacze jak w pon bedzie ...
Moje jest tak jak na ostatnim. Czyli jedno głową w dół a drugi odwrotnie. Kopią się wzajemnie po jajach :)
Dzien dobry :-) . Tak siedze i mysle. Czy dzidzia.ktorejs z was tez tak.sporo wazy?

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje bliźniaki mają 407 i 447g. Twoj ciut więcej ale wszystko zależy od aparatu USG.

My dziś odpoczywamy aktywnie :)
Rower wodny.
1469890564130.jpg

Basen [emoji474]
1469890581673.jpg

1469890596354.jpg

Rower [emoji605] (dzieci)
Odwiedziliśmy też babcie/prababcie :)
A jutro druga prababcia ma urodziny
[emoji512]
Rodzina ma przyjechać :)
Wszystkie siostry.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1469890564130.jpg
    1469890564130.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 281
  • 1469890581673.jpg
    1469890581673.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 280
  • 1469890596354.jpg
    1469890596354.jpg
    57,7 KB · Wyświetleń: 288
Ja dzis miałam miły dzien z mężem :) zamówilismy wreszcie blat pod umywalkę, a później zaszalałam na ciążowym w h&m ;) teraz robimy curry, tzn. Andre robi, a ja kibicuję ;) Jaś też kibicuje kręcąc w brzuchu główką :)

Miłej soboty mamusie.

spalam, przedtem gosci mielismy, jak ich zobaczylam to kopara mi opadla, szwagierka przyjechala z chlopakiem!!!!! podobno jej mama a moja tesciowa wojne zrobila, ze ma odwiedzic brata, tak gadala szwagierka, jak sie przebudzilam to malego czulam jak sie rozpychal, dziwne uczucie

Cieszę się, że coś się zmieniło, oby tak dalej i z pozytywnym skutkiem

reklama
Dzien dobry :-) . Tak siedze i mysle. Czy dzidzia.ktorejs z was tez tak.sporo wazy?

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja malutka w 21 tyg 6 dniu wazyla 500 g. Lekarz mierzył główkę brzusio i kość udowa i na tej podstwie chyba wyliczył wagę.

Ja dzis po placach zabaw biegam z małym. Właśnie na 3 jestesmy :D w poniedziałek musze na zakupy isc bo mały potrzebuje nowych piżamik ja tez i stroju do ćwiczeń. Muszę mu wszystko nawe do szpitala skompletowac. Jeszcz3 3 tyg i będzie wiadomo co sie dzieje

Ania ja mam juz od dłuższego czasu takie bóle. Dopoki przechodzą po magnezie i po tym jak leżę to nie reaguję. Szyjke mi mierzył we wtorek i było bez zmian.

Do góry